Tembelliği Bırakıp Harekete Geçmenin Yolları
Sınavlardan 1 hafta önce çalışırım diye diye çalışamadan üniversite de 7. yılını dolduranlar, yapılması için 1 ay süre verilen ödevi son 24 saate sıkıştıranlar kısacası atalarının sözünü dinlemeyerek bugünün işini yarına bırakanlar, siz de Ruşen amcanın oğlu Sedat’ın başarılarını dinlemekten sıkılmadınız mı? Eğer sıkıldıysanız hiç merak etmeyin maksatbilgi.com hiç bir masraftan kaçınmadı ve çareyi ayağınıza getirdi. Bundan sonra yazacağım her maddeyi günde 2 kere tok karna uygulayarak tembellikten kurtulabilirsiniz. Here we go…
1-Sen kimsin?
Değerli Romalı kardeşlerim tabi ki bu klişe ile başlamasam ölürdüm. Ama sizde unutmayın ki bir şeyin klişeleşebilmesi için önce başarılı olması gerekir. Şimdi şöyle düşünün arabadan anlamayan biri bozuk bir arabayı tamir edebilir mi? Bizim burda ki amacımız sizin tembelliğinizin kaynağına inmek. Tembellik bazen özgüvensizlikten bazen ise aşırı özgüvenden kaynaklanır. Eğer özgüven sorununuz varsa sizi önce şöyle alalım https://www.maksatbilgi.com/ozguveni-arttirmanin-en-basit-ve-etkili-yollari
2-Motivasyon kaynağını keşfet
Evveet, şimdi arabanın nasıl çalıştığını öğrendik öğrenmesine ama çalıştırmaya başlamadan önce arabanın anahtarını bulmalıyız. Kendinize şunu sorun “benim için bu hayatta en önemli şey ne?” . Kim ne derse desin marşı çevirmeden hiç bir yere gidemezsiniz arkadaşlar(tabi birilerinin size düz kontak yapmasını istemiyorsanız) Eğer siz harekete geçmezseniz hiç bir şey elde edemeyeceğiniz gibi elinizde olanları da kaybetmeye mahkumsunuz. İşte bunu kendinize sık sık hatırlatın.
3-Adım adım ilerle
Şimdi hacı sen vitesi 3 almışsın arabayı kaldırmak istiyon, vites 3 teyken araba kalkmaz hadi kaldırdın diyelim o ani kalkış ile hem arabaya zarar verirsin hem de o hızla arabayı kontrol edemezsin gidip bir yere çarparsın. O yüzden önce bir sakin ol, adım adım gideceğiz ve zamanı gelince biz de Ruşen amcanın oğlu Sedat kadar başarılı olacağız. İşleri tek tek hallet ve üst üste binmelerine izin verme. Eğer işler birikmeye başlarsa gözün korkar ve tembellik etmeye devam edersin.
4- Size faydasız ve geçici bir mutluluk veren şeyleri azaltın
Çok farklı yollardan ve çok farklı şekillerde olsa da bütün insanların asıl istediği şey mutluluktur. Hayatımız boyunca hep mutluluğun peşinden koşarız. Alkol,uyuşturucu,sigara ile ilgili zaten konuşmayacağım benim bahsettiğim telefon ve televizyon ve hatta cinsel içerikli videolar gibi hiç bir şeyi çözmeyen hatta bazen daha fazla sorun çıkaran şeyler bizi bir süreliğine tatmin edebilir ama bu tür şeyler beyni çalışmadan mutlu olunabileceği gibi bir düşünceye itebilir ve bu tür durumlarda insan çalışmaya katlanamamaya başlar artık çalışmak çok sıkıcı bir eylem haline gelir.
Mutlu olmak için çalışmaya ihtiyaç duymayan beyin bir süre sonra yukarıda saydığım şeylere bağlanmaya başlıyor. İnsan beyni kolay olana meyillidir o yüzden kendinizi yalancı mutluluklardan ve kısa süreli tatminlerden uzak tutun.
5-Beslenme
Bu çok basit bir mantık bence, yakıt yoksa araba çalışmaz ama önemli olan şu nasıl besleneceğiz? Tabi ki her biri birer vitamin deposu olan meyve ve sebzeleri sık sık tüketerek. Mesala her gün en az bir kaç tane meyve veya her yemekte bol bol sebze tüketerek üzerine yapışan o üşengeçliği ve geçmeyen yorgunluğu kolaylıkla atabilirsin. Tabi ki eti de unutmamak lazım ama kesinlikle bol yağlı şeyler ve fastfood yok.
7-bu bedenin sahibi sensin
Unutma ki direksiyon senin elinde ve sen nereye çevirirsen araba oraya gider. Bedeninin seni yönetmesine izin verme örneğin kendini yorgun hissetsen bile her gün düzenli olarak egzersiz yap. Vücudunuzu her daim hareket halinde tutun.