Takma Tırnak Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Gün içinde bakımlı ellere ve tırnaklara sahip olmak isteriz. Bunun için protez tırnak veya kendi tırnaklarımıza oje sürdüğümüz gibi takma tırnaklarda son dönemlerde oldukça popüler olmuştur. Herhangi bir yapıştırıcıyla bile uygulanabilen takma tırnaklar oldukça basit ve kullanışlı olmasıyla biliniyor. İstediğiniz desenli ojeyi veya düz oje alıp kendi ojelerinizden sürerek kullandığınız takma tırnakların güzel görüntüsünün ardında büyük zararları da vardır.
Takma Tırnak Nasıl Kullanılır?
Genelde uzun olarak satılan takma tırnakları istediğiniz gibi törpüleyebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz gibi kesebilir veya kendi tırnaklarınıza dönebilirsiniz. Genelde japon yapıştırıcı yardımı ile tırnaklara yapıştırılan takma tırnaklarda, japon yapıştırıcı yerine Blue Tack yada Patapiks’de kullanabilirsiniz. Blue Tack ve Patapiks kullanımında tırnaklar gün içinde 1 veya 3 defa düşebilir.
Bu durumda üzerine tırnağı tekrar yapıştırabilirsiniz. Japon yapıştırıcıya göre daha az dayanıklıdır fakat daha sağlıklıdır. Bazı takma tırnak setlerinin içerisinde ise çift taraflı yapıştırıcılar bulunur. Bunlar uğunun kalıplaşmış hali olarak geçer. Tırnakları herhangi bir yapıştırıcı yardımıyla taktıktan sonra tırnağın üzerine 30-45 saniye bastırmak gerekmektedir. En sonunda kendi zevkinize göre tırnağın boyutunu ayarlayabilirsiniz.
Takma Tırnak Tek Kullanımlık Mıdır?
Takma tırnaklar genelde tek kullanımlık olarak satılır. Sebebi tırnakların zarar görmesi ve arka kısımlarına yapıştırıcı yapışmış olduğundan ek bir kalıp olmasıdır. Sağlıklı olması adına genelde en fazla üç kullanıma göre önerilmektedir. Amatör tırnaklar ve profesyonel tırnaklar olarak ikiye ayırabiliriz. Amatör tırnaklar yapıştırıcıyla kullanılan takma tırnakları kapsarken, profesyonel tırnaklar protez tırnakları kapsamaktadır.
Takma Tırnak Nasıl Çıkarılır?
Takma tırnakları takması kolaydır. Takması kolay olduğu kadar çıkarması da kolaydır. Öncelikle elleri sıcak veya ılık bir suda 30 dakika kadar bekletmeliyiz. Beklettikten sonra yeni bir sıcak su hazırlayıp içerisine aseton dökmeliyiz. 15 dakikada böyle beklettikten sonra tırnakları çekerek veya keskin bir uçla iterek çıkarabilirsiniz. Parmak üzerinde kalan yapıştırıcı parçalarını da sıcak suda bekletip, aseton ve pamuk yardımıyla çıkarabilirsiniz.
Takma Tırnak Zararları Nelerdir?
Ne kadar hoş ve uzun gözükseler de takma tırnaklar oldukça zararlıdır. Güzel görüntüsünün altında bir canavar yatıyor diyebiliriz. Genelde tek kullanımlık veya üç kullanımlık olan takma tırnakların 2 günden uzun kullanılması çok zararlıdır. Aynı zamanda çıkarttıktan 2 gün sonra 1 hafta tekrar kullanmamak gerekmektedir.
- Tırnaklarda havasızlıklardan kaynaklı mantar oluşabilir. Havasız kalan tırnaklar sararak, mantarı oluşturacaktır.
- Kendi tırnaklarınızı kaybedebilirsiniz. Sürekli yapıştırıcı uygulanan tırnaklar artık bakımsız ve havasız kalacağından tırnak katmanında sorun yaşanacaktır.
- Tırnaklar vitaminsiz kalacaktır.