Şeytan’ın Sayısı Kaçtır?
Şeytan’ın Sayısı Kaçtır? Çağlar boyunca insanlığın merak ettiği konulardan biri olan “Şeytan’ın Sayısı” bilinmezliğini yüzyıllardır gizemini korumaktaydı. Ta ki maksatbilgi.com‘daki “Şeytan’ın Sayısı Kaçtır” yazısı yayınlanana dek. Bu yazımızda en çok merak edilen bilgilerin başında gelen bir konuyu sizlere sunuyoruz.
Sizlerden isteğimiz bu gizemli konuyu anlatarak kendinizi yormayın, bunun yerine dostlarınıza, ailenize vb. yazımızın linkini paylaşarak bilgilenmelerini sağlayabilirsiniz. Çünkü eşsiz bilgilerin yer aldığı güzide sitemizden haberdar olmak herkesin hakkı. Ayrıca “Şeytan” ile ilgili konuşmaları sürekli dile getirmekten imtina edebileceğinizi de düşünüyoruz. (: (;
O halde yüzyıllardır merak edilip sorulan soruyu bir kez daha soruyoruz, Şeytan’ın sayısı kaçtır?
616.
2000 yıldan fazladır 666, Mahşer Gününden önce dünyaya hükmedecek haşmetli Deccal’ın sembolü oldu. Bu sayı, birçok kişi için şanssız numara olarak görülür: Avrupa Parlamentosu bile 666 numaralı koltuğu boş bırakır.
Sayı, İncil’in son ve en garip kitabı Vahiy’den gelir: “Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666’dır.”
Ancak bu yanlış bir sayıdır. 2005’te, Vahiy kitabının bilinen en eski kopyasının yeni bir çevirisi, sayının 666 değil 616 olduğunu gösterir. Mısır’daki Oxyrhynchus şehrinin çöplerinden 1700 yaşında bir papirüs ortaya çıkarıldı ve Birmingham Üniversitesi‘nde Profesör David Parker tarafından yönetilen yazıbilimci bir araştırma takımı tarafından yorumlandı.
Eğer sayı doğruysa, eskisinden kaçınmak için ufak bir servet harcayan insanlar mutlu olmayacaklar. 2003’te “Şeytan’ın Otoyolu” olarak bilinen ABD 666 Otoyolunun ismi 491 Otoyoluyla değiştirildi. Moskova Taşıt Departmanı daha da üzgün olacak. 1999’da uğursuz 666 otobüs hattı için yeni bir numara seçtiler. Seçtikleri sayı 616’ydı.
Bu tartışma MS 2. yüzyıldan beri devam etmekte. Şeytan’ın numarasını 616 olarak alıntılayan bir versiyon, Lyon’lu St. Iranaeus (130-200) tarafından “yalan yanlış ve sahte” olmakla suçlandı. Karl Marx’ın arkadaşı Friedrich Engels, Din Üzerine kitabında (1883) İncil’i analiz etti. O da sayıyı 666 değil, 616 olarak hesapladı.
Vahiy, Yeni Ahit’in yazılan ilk kitabıdır ve bilmecelerle doludur. İbranice alfabesinin 22 harfinin her birinin yerini tutan bir sayı vardır, bu yüzden de herhangi bir sayı kelime olarak okunabilir.
Hem Parker hem de Engels, Vahiy kitabının asıl mesajını saklamak için sayısal olarak kodlanmış politik, Roma karşıtı bir risale olduğunu savunur. Şeytanın Numarası (kaç olursa olsun), ilk Hıristiyanların nefret edilen gaddarları Caligula ya da Nero’ya atıfta bulunur; bir çeşit hayali öcüye değil.
666 sayısına duyulan korku Hexakosioihexekontahexaphobia olarak bilinir. 616 sayısının korkusu ise (ilk kez burada okuyorsunuz) Hexakosioidekahexaphobia’dır. Rulet tekerindeki sayıların toplamı 666 yapar.