Bilim ve Teknoloji

PrestaShop Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Ücretsiz bir e-ticaret yazılımı olan PrestaShop, açık kaynak kodlu olarak kullanıma sunulmaktadır. Kökenleri 2005 senesine dayanan bu yazılım, o dönemlerde faaliyet gösteren bir bilim okulunda öğrenci projesi olarak kabul edilmişti. PHP tabanlı olarak geliştirilen bir yazılım olan PrestaShop, popülerliği sayesinde kısa sürede 30 farklı dile çevrilmiştir. MySQL tabanını kullanarak çalışan bu e-ticaret yazılımı, 2011 senesinde en iyi açık kaynaklı e-ticaret yazılımı seçilmiştir. Bugüne kadar dünya genelinde 5 milyondan fazla indirilme sayısına sahiptir.

PrestaShop’un tercih edilme sebepleri arasında hızlı ve kolay kurulumu sayesinde tek bir çatı altında ihtiyaç duyulan tüm fonksiyonlar yer alır. Bu özellikleri sayesinde temel PHP, HTML ve CSS bilgisiyle birlikte yüksek düzeyde kodlama bilgisine sahip olmanız gerekmeksizin kolaylıkla kullanılabilir. Duyarlı tema seçeneği de sunan bu e-ticaret yazılımı ile ürünlerinizi en iyi şekilde sergileyebilir ve profesyonel bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

PrestaShop, modüler yapısı sayesinde yönetici panelini kullanmak oldukça kolaydır. Bu panel aracılığıyla ürünler için kategoriler oluşturabilir, ürünleri sitenize ekleyebilir, siparişleri düzenleyebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca, bu yazılımın bir diğer avantajı da modüllerin kolay yönetimi sağlamasıdır. Böylece, bilgi seviyeniz ne olursa olsun web sitenizi yönetmek daha kolay hale gelir.

PrestaShop

PrestaShop Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

Yukarıda kullanımının kolaylığından bahsettiğimiz PrestaShop e-ticaret yazılımı, 2007 yılında açık kaynak kodlu yazılım lisansı alınarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanabileceği bir e-ticaret yazılımı olarak geliştirilmiştir.

PrestaShop, Google Checkout ve Paypal gibi çeşitli ödeme seçeneklerine de sahiptir. 2010 senesinde en iyi açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımı seçilen bu e-ticaret yazılımı, 2011 senesinde de en iyi iş uygulaması yazılımı seçilme başarısını elde etti.

Ücretsiz olarak sunulan ve paylaşılan modülleri ve blokları kullanarak eklenti modülleri veya tasarımları geliştirerek ücret karşılığında satış yapmak isteyenler için PrestaShop resmi eklentiler sayfasından işlemlerini gerçekleştirebilirler. Benzer birçok yazılım da PrestaShop gibi mevcuttur. Özellikle Türkiye’de, önceden birçok geliştiricisi olan ücretli sistemler de bulunmaktadır. Buna en iyi örnek olarak Opencart gösterilebilir.

PrestaShop e-ticaret yazılımı, hızlı bir şekilde düzenlenebilir olması nedeniyle pek çok web geliştiricisinin dikkatini çekmektedir. Bu yazılım, hayal ettiğiniz e-ticaret temasını kolaylıkla ayarlayabilmenize olanak tanır. Ayrıca, var olan mevcut tasarımları istediğiniz şekilde özelleştirilerek kurumsal kimliğinizi yansıtacak şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu sayede, satışını yapmak istediğiniz ürünlerinizi en iyi şekilde sergileyeceğiniz bir satış sitesine sahip olabilir ve iyi satışlar gerçekleştirebilirsiniz.

PrestaShop

PrestaShop Temel Özellikleri Nelerdir?

  • Bulut ya da Kendi Kendini Barındırma: PrestaShop, mağaza sahipleri için bulut tabanlı veya kendi kendini barındırma seçenekleri sunar. Ücretsiz bir mağazaya sahip olmak isteyenler, PrestaShop bulutunda kaydolabilirler ya da açık kaynaklı PHP kodunu indirip kendi barındırmalarını yapabilirler.
  • Mağaza Yapısı: WordPress benzeri bir yönetim paneline sahip olan PrestaShop, ayrıntılı ürün listelemeleri, gezinme ve arama gibi özellikleri barındıran bir mağaza oluşturma arayüzünü kullanıcılarına sunmaktadır.
  • Entegrasyon Çeşitliliği: PrestaShop ayrıca mağazanız için çeşitli temalar ve eklentiler sunar. İhtiyaç duymanız halinde premium destek ve kiralık ajans ortakları dizini de mevcuttur. Eğer mağazanızı oluştururken yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, PrestaShop size yardımcı olabilecek kaynaklara fazlasıyla sahiptir.
  • Alışveriş Sepeti: Alışveriş sepeti özelliği, PrestaShop’un çeşitli ödeme sağlayıcıları, önemli nakliye operatörleri ve vergi kuralları ile entegre olmasıyla birlikte müşterilerinize kolay ve kullanışlı bir alışveriş deneyimi sunar.
  • Mobil Uyumluluk: Mobil cihazlar üzerinden erişebileceğiniz PrestaShop mağazaları, duyarlı tasarımları sayesinde ödeme işlemlerini de dahil ettiği birçok özelliğiyle size inanılmaz derecede kullanışlı bir hizmet sunar.
  • Şablon: Mağazanızı profesyonel olarak özelleştirmek istiyorsanız, Envato’nun ThemeForest’e benzer şekilde PrestaShop’ta da yüksek kaliteli temalar satın alabilirsiniz.
  • E-Pazarlama Faaliyetleri: PrestaShop, e-pazarlama faaliyetlerinizde de size yardımcı olacak birçok özellik sunar. Yerleşik ürün ve katalog SEO entegrasyonu sayesinde arama motorlarında daha iyi bir yerleşim elde edebilirsiniz. Aynı zamanda yerleşik kuponlar, promosyonlar, e-posta entegrasyonu gibi birçok pazarlama aracıyla müşterilerinize özel teklifler sunabilirsiniz.
  • Uluslararası Kullanım: PrestaShop, mağazanızın ihtiyaç duyduğu esnek para birimi ve yere dayalı gönderim kuralları dahil olmak üzere 65 dil çevirisi sağlayan uluslararası bir platformdur. Bulut yönetim paneli İngilizce, Almanca, Portekizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe ve Hollandaca gibi 8 farklı dilde kullanılabilmektedir.

PrestaShop

PrestaShop İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu