Cilt Sağlığı

Ölü Deri Nedir? Ölü Derilerden Kurtulmanın 5 Yolu

instagram takipçi hilesi

Ölü deri, bedenimizin sürekli olarak atıp yerine yeni hücrelerle değiştirdiği ölü deri hücreleri anlamına gelir. Günde yaklaşık 30.000 ila 40.000 cilt hücresi vücudumuzdan dökülür. Normal hücre döngüsü yaklaşık olarak 30 gün içinde gerçekleşir. Bu süreç, yeni cilt hücrelerinin üretildiği ve ölü cilt hücrelerin atıldığı bir süreçtir.

Hepimizin hayali, her zaman güzel görünen bir cilde sahip olmaktır. Ancak ölü deriler, bu hayalimizin önündeki en büyü seti çeken engellerdir. Ciltte kaşıntı, pul pul dökülme gibi pek çok şikayete neden olarak sağlıksız bir görünüm oluştururlar. Peki, ölü derilerden nasıl kurtulabiliriz?

Bu yazımızda, bu soruya cevaplar aramak ve ölü derilerden uzak, yumuşacık, parlak bir cildin peşine düşmek için adım attık. Önerilerimizi uygulayarak siz de cildinizdeki ölü derilerden hızla kurtulabilir ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

olu deri nedir nasil kurtulunur 4

Ölü Derilerden Kurtulmanın 5 Yolu

1) Banyo Lifi Kullanın

Ilık suyla alınan duş, hem ruh sağlığımızı hem de cilt sağlığımızı olumlu yönde etkileyen harika bir aktivitedir. Dolayısıyla, bu aktiviteyi adeta cildimizin güzelleşmesi için bir seansa dönüştürmek ne dersiniz? Eğer cildiniz kalın bir yapıya sahipse ve pul pul dökülüyorsa, iyi bir banyo lifi sizin sorununuza çözüm olabilir. Cilt durumunuza uygun olan bir banyo lifi tercih ederek kese yapma sürenizi normalden biraz daha uzun tutarak, cildinizin ölü derilerden kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

2) İçtiğiniz Kahvenin Telvesini Hemen Çöpe Atmayın

Türk kahvesi, birçok olumlu etkisinin yanı sıra kalbe olan faydaları, antioksidan etkisi ve hafızayı güçlendirmesiyle öne çıkan harika bir üründür. Ayrıca ölü derilerden kurtulmak için de mükemmel bir seçenektir. İçtiğiniz kahvenin telvesini atmak yerine, ölü derilerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Düzenli olarak cildinizin kalınlaştığı bölgelere 1 yemek kaşığı Türk kahvesi telvesini yaklaşık 15 dakika boyunca ovalayarak kullanabilirsiniz. Bu sayede derinizin incelmeye başladığını gözlemleyecek, gözeneklerinizin daha iyi nefes almasını sağlayacak ve cildinize canlılık katacaksınız.

olu deri nedir nasil kurtulunur 2

3) Limon Suyu ve Gliserin Uygulayın

Dudaklar, ölü derilerin en fazla biriktiği bölgelerden biridir. Dudaklardaki ölü deriler, pul pul dökülmelere ve dudak renginin solmasına yol açar. Bu sağlıksız görünümden kurtulmanın ise sadece iki malzemeyle mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Yarım limon suyu ve birkaç damla gliserini karıştırarak harika bir çözüm elde edebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı her gece yatmadan önce dudaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Sabah uyandığınızda, ölü derilerin döküldüğünü, dudaklarınızın sağlıklı ve doğal rengine kavuştuğunu gözlemleyeceksiniz.

4) Zeytinyağı ve Toz Şeker Uygulayın

Doğal çözümleri tercih eden güzellik ve kişisel bakım tutkunları için etkili bir karışım paylaşacağız. Özellikle topuk, dirsek gibi kalın deri bölgelerinizde kullanabileceğiniz bu karışım, yumuşaklık sağlamanıza yardımcı olacaktır. Duş sonrasında ya da bölgeyi ılık suda beklettikten sonra toz şeker ve zeytinyağını karıştırın. Ölü deriler üzerine 15 dakika boyunca nazikçe ovuşturarak uygulayın. Sonucunda cildinizin ölü derilerden arınmış ve canlanmış olduğunu fark edeceksiniz.

olu deri nedir nasil kurtulunur 3

5) Ponza Taşı Kullanın

Ponza taşı, kiri temizlemek için eski çağlardan beri kullanılan pratik bir seçenektir. Ekstra malzemelere ihtiyaç duymadan kolayca uygulanabilmesi ve etkili sonuçlarıyla hala tercih edilen bir yöntemdir. Aynı zamanda ölü derilerden kurtulmak için de harika bir yardımcıdır. Ayak, dirsek gibi bölgelerinizde oluşan ölü derilerin kaybolmasını istiyorsanız, ılık bir duş sırasında ponza taşıyla bölgeyi nazik hareketlerle yaklaşık 10 dakika boyunca ovuşturmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede cildinizi tazeleyebilirsiniz.

Ölü Deri İle İlgili Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=R94eIAgsYEM&pp=ygUkw7Zsw7wgZGVyaWRlbiBrdXJ0dWxtYW7EsW4geW9sbGFyxLEg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu