Sağlıklı Yaşam
Trend

Nefes Alırken Neden Karnımız Şişer?

Sağlıklı nefes aldığımızı nasıl anlarız ?

Nefes alıp verme sorunlarında yaşanan bazı olumsuz durumlar kuşkusuz ki bizi düşündürür ve bunun neden olduğu hakkında en ince araştırmalarda buluruz kendimizi. Nefes alırken karın şişmesi olgusu sonradan meydana gelen bir durum olduğu için ,bunun olma sıklığı ve tekrarlanması hali canımız sıkar. İlk olarak aklımıza takılan çok mu çabuk kilo alıyorum ? sorusu olur. O halde sizin de merağınızı gideren bu sorunlara çözümler bulalım. Bakalım nefes esnasında karın şişkinliği nelere dayanıyor. Hep birlikte öğrenelim .

Nefes Alırken Neden Karnımız Şişer ?

Vücut öyle bir mekanizmadır ki su ve havanın oksijeni ile yaşam bulur. Bütün organlar işlevini gerekli birimlere dağıtarak bir hareketlilik sisteminde yerini alır.Organların çalışması vücudun mekanizmasını dengede tutar.Nefes alıp vermek yaşam için en gerekli oksijendir. Bunun azlığı insanın tıkanmasına ve diğer organların da zarar görmesine sebebiyet verir.

Nefes alıp verirken karın kısmında içe batma ve şişme eylemlerini görürüz. Bu , nefes alıp verirken o esnada gerçekleşen hareketliliktir. Fakat ; nefes alırken karın çok fazla şişiyor ise bu yaş ile bir sorun olabilmektedir. Yaşın ilerlemesi durumunda metabolizma yavaşlamaya başlar. Metabolizma yavaşladıkça kilo alma problemi de bu nedenle gelişir. Bu yüzden karın şişkinliğinin olması yaşın ilerlemesinden ve fazla kilo almaktan kaynaklanan bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Nefesinizin yavaş olması karın şişkinliğine neden olur mu ?

yavaşnefes

Sağlıklı ve bilinçli nefes alıp vermek kişinin yaşantısında daha pozitif ve enerjik olmasına katkıda bulunur. Yavaş alınan nefes ve tıkanıklıkların gelişmesi karın haznesinde şişmelere ve havanın karın içinde beklemesine neden olur. Bu yüzden doğru bir şekilde nefes alıp vermek hatta çeşitli nefes egzersizliklerinde bulunmak gerekir. İyi bir nefese sahip olmanın altın kuralları bulunmaktadır. Bunların başında dengeli beslenmek ve sigara içmekten uzak durmaktır.

Sigara dumanına maruz kalmış birinin akciğerler zamanla körelecek ve hastalanmaya başlayacaktır. Bu da solunum sisteminde istenmeyen hastalıkların gelişmesine sebebiyet verecektir. Bunların yaşanmaması için sigaradan uzak durmak ve en önemlisi temiz hava almak , ağaç ve yeşilliği çok olan yerlerde doğal oksijeni almak sağlıklı nefes için oldukça gereklidir. Sonuç olarak , oksijenin yeterli olması , sağlıklı nefes alış verişlerinde son derece önemlidir.

Nefes Tıkanması Hangi Durumlarda Yaşanır?

nefestıkanmasınedenolur

Solunum sorunlarında karşımıza ilk çıkan nefes tıkanmasıdır. Tıkanıklıkların açılmaması durumunda diğer sağlıklı organlarda görevini yerine getiremeyecek ve çeşitli akciğer hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Bu nedenle önceliğiniz temiz havada yaşamak, kalabalık yerlerden uzak durmaktır. Ayrıca sigara ve egzoz dumanına bağlı çevresel zararlardan kendinizi koruyabilmek sağlığınızı koruma altına alır.

Suyun yeterli alınması sizin daha iyi oksijen almanıza yardımcı olur. Nefes alırken neden karnımız şişer diye merak ediyorsanız bu yaşın ilerlemesi ve sağlıklı beslenmek ile ilgilidir. Bunları düzelterek gün içinde spor yapmalı,sağlıklı ortamlarda bulunmalı ve doğru beslenmelisiniz.

Sağlıklı Nefes Almak İçin Nelere İhtiyacınız Var ?

  • Günde en az 2 litre su içerek doğal oksijeni almalı ,kanın su ile temizlenmesini sağlamalısınız. Kirli kan alınan su miktarı ile temizlenecek ve bunun doğal olarak idrar ile atarak daha sağlıklı işleve kavuşmasına yardımcı olacaktır.
  • Her gün düzenli spor aktiviteleri için belli bir zaman dilimi ayrılmalı,vücut esnekliğine kavuşmalıdır.
  • Düzenli nefes alıp verme alışkanlıkları sürdürülmelidir.
  • Sağlıklı beslenerek daha rahat solunum oluşturulmalıdır.
  • Bakteri üreten besinlerden,kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır.
  • Organik gıdalar tercih edilmelidir.
  • Sigara,uyuşturucu gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Ara öğünlerde günde en az 1 adet meyve yenilmelidir.
  • Mümkün oldukça temiz ortamda durulmalıdır.Sağlıklı günleriniz daim olsun.

Kaynak
selmasultan.com

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu