Evcil Hayvanlar

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? 7 Önemli Adım

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? Muhabbet kuşları, insanın en iyi dostlarından bir tanesidir. Özellikle ele alışan, konuşan ve sahibini tanıyan kuşlar yoğun ilgi görür. Ancak muhabbet kuşlarının tüm bunları gösterebilmesi için iyi bir eğitim sürecinden geçmesi gerekir.

Aksi takdirde muhabbet kuşu son derece yabani ve saldırgan hale gelir. Bu yazımız şuanda muhabbet kuşuyla otururken, çok iyi bir şekilde eğiten bendeniz tarafından kaleme aldı. Muhabbet kuşu eğitimi hakkında tüm detayları ve geçirdiğim süreci yazının tamamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? 7 Önemli Adım

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? Sabırlı Olun

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? 7 Önemli Adım

Muhabbet kuşları için sabırlı insanlar olmak oldukça önemlidir. Onunla iletişime geçmek ve sevmek için heyecanlandığınızı biliyoruz. Fakat muhabbet kuşunuz sizin sevecen tutumunuza hemen olumlu yanıt veremez. Aksine ilk zamanlar siz ne kadar yaklaşırsanız, bir o kadar sizden uzaklaşır.

Hatta çok hırçın davranarak, motivasyonunuzu kaybetmenize bile yol açabilir. Bu durumda kesinlikle sabırlı davranın. Ona bir alışkanlık kazandırmak için sabırlı davranmanız gerekir. Aksi takdirde eğitim süreciniz başarısız geçecektir.

Bağırmayın ve Sakin Bir Dille Konuşun

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 6 768x512 1

Muhabbet kuşları ısırmaya eğilimli olabiliyorlar. Özellikle sevmek istediğinizde ısırarak tepkisini gösterebilir. Bazen bu ısırıklar çok miniktir. Bazen de gerçekten canınızı yakabilir. Bu gibi durumlarda bağırmak kesinlikle çözüm değildir. Siz ani tepki verdiğiniz anda bu durum kuşta alışkanlık haline gelir.

Ne zaman istemediği bir şey yapsanız ısırarak tepkisini ortaya koyar. Bu noktada sizin yapmanız gereken ısırsa bile elinizi çekmemek ve bağırmamaktır. Ona ne kadar sakin yaklaşırsanız o kadar iyi ve uslu davranmayı öğrenecektir.

Durmadan Konuşun

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 7 270x405 1

Bazı aileler, muhabbet kuşlarını alırlar ve bir daha ilgilenmezler. Kuş, evin içinde bir dekoratif obje gibi kenarda durur. Ancak bu durum muhabbet kuşuna yapılabilecek en büyük kötülüktür. Eğer ilgilenmeyecekseniz ve onu kafese hapsedecekseniz hiç almayın daha iyi.

Muhabbet kuşuyla düzenli olarak konuşun. Konuşurken yumuşak ses tonunuzu takının. Karşınızda bir çocuk var gibi davranın. Çocuk demişken muhabbet kuşları da çocuklar gibi oyuncakları çok sever. Ona minik oyuncaklar alabilirsiniz. Emin olun bir çocuk gibi sevinecektir.

Belli Kelimeleri Tekrarlayın

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 1 768x512 1

Kuşların konuşmayı öğrenme süreci biraz zordur. Bu süreci kolay hale getirmek için basit kelimeleri öğreterek işe başlayın. Bunlar: Babacık, cici kuş, aşkım.

Bu kelimeleri öğrendikten sonra farklı kelimelere geçebilirsiniz. Eğer zamanınız yoksa YouTube üzerinden kuşlar için hazırlanan ses kayıtlarını da açabilirsiniz. Kuşunuz bir anda evin içinde konuşmaya başlayınca bana teşekkür edersiniz:)

Muhabbet kuşu bakımı hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayın.

Israrcı Olmayın

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 3 227x405 1

Bazen kuşlar kendini sevdirmek, kafesten çıkmak ya da size yaklaşmak istemez. Bu durumda ısrarcı olmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde  korkacak ve sizden uzaklaşacaktır. Kendi haline bırakın. Bir süre sonra yeniden yanına yaklaşmayı deneyin.

Ödüllendirin

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 4 768x512 1

Kuş eğitiminde ödüllendirmenin önemi büyüktür. Kuşlar için en güzel ödül ise dal darıdır. Hem zararsız hem de güzel bir ödül olan dal darı, pet shoplarda satılır. Kuşun sağlığı için de son derece faydalıdır. Dal darıyı elinize koyarak, kuşun size konmasını sağlayabilirsiniz.

İlk Günler Daha Dikkatli Olun

muhabbet kusu egitimi nasil verilir 7 onemli adim 2 275x405 1

Kuşun eve geldiği ilk gün hemen kafesten çıkarmayın. İlk bir iki gün kafesin içinden alışmasını bekleyin. Elinizi kafesin içine koyun ve göğsüne dokunun. Yavaş yavaş kendinize alıştırın. Dışarı çıkması için kapısını açık bırakın. Dışarıdayken de peşinden koşmayın. Çubuğunu karnına değdirdiğinizde kendisi konacaktır zaten.

Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Verilir? Konusu Hakkında Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu