Karınca Yumurtası Yağı Nedir, Kullanımı, Neye İyi Gelir?

Karınca Yumurta Yağı nedir? Kullanımı, Neye iyi gelir? Genelde İranlı kadınların kullandığı ve günümüzde yaygınlaşmış, tüy dökücü yöntemlerden birisidir. Karınca yumurtası yağı, tüy alma yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Vücutta oluşan tüylerden acısız ve kolay bir yöntemle kurtulabilmek için türlü yöntemler araştırılmıştır. Karınca yumurtası yağı da bu anlamda yüz güldüren yöntemlerden birisidir.

Lazer, ağda, epilasyon gibi çeşitlerin yanında acısız yöntem olarak karınca yumurtası yağı da kullanılıyor. Aktarlar da veya marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatı ortalama 10 TL ve 50 TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Cildinde hassaslık olanlar veya cilt sorunları olanların doktor önerisi olmadan kullanmalarını önermiyoruz. Ne kadar zararsız olsa da tedbirli olmak daha doğru olacaktır.

 Karınca Yumurtası Yağı Nedir, Kullanımı, Neye İyi Gelir?

Karınca Yumurtası Yağı Nedir?

Vücutta istenmeden oluşan tüyler için kullanılan, sağlıklı ve alternatif tüy dökücüdür. Doğal bir yöntem olan karınca yumurtası yağının zararı bulunmamaktadır. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde tüylerde azalma ve seyrelme yaşanır. Eski dönemlerde İranlı kadınların sıklıkla kullandığı bu yöntem, günümüzde güzellik merkezlerinde veya kuaförlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Dünya üzerinde karınca yumurtası yağından kozmetik ürünleri de yapılıyor. Yine en başta İran geliyor diyebiliriz. Karınca yumurtası yağı, sıcak çöl topraklarında bulunan büyük karınca yuvalarından elde ediliyor. Köylüler, bu çöllerden karınca yumurtalarını toplayıp büyük kozmetik firmalarına dağıtıyor. Doğal işlenmeler ve bekletilmeyle kullanıma hazır hale getiriliyor.

Karınca Yumurtası Yağı Kullanımı Neye İyi Gelir?

Acısız ve kolay yöntemli, doğal tüy dökücüdür diyebiliriz. Düzenli kullanım sonrasında gözle görülür seyrelmeler ve azalmalar olacaktır. Aynı zamanda karınca yumurtası yağı, tüy dökücü olarak kullanıldığı bölgeyi nemlendirerek, besler. Ciltte beyazlatıcı özelliğe sahip olup, parlaklık kazandırır.

Bizim toplumumuzda yaygın olarak bilinmese de İranlı kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir yağdır. Cildin tamamen pürüzsüz hale gelmesinde büyük katkısı vardır. Sağlıklı ve parlak bir görünüm sağlar. Cildin alınan kısmında kararmalara sebep olmaz aksine beyazlık katar. Tüylerin erken çıkmasını önler ve zaman içerisinde azalma ve seyrekliklere neden olur.

 Karınca Yumurtası Yağı Nedir, Kullanımı, Neye İyi Gelir?

Karınca Yağı Yumurtası Nasıl Kullanılır?

Tüylerin azaltılması veya seyrekleşmesi için kullanılan karınca yağı yumurtası genelde kozmetik firmalarında hazır halde satılmaktadır. Bunun dışında evde uygulayacak olanlar için öncelikle alınacak bölgenin temizlenmesi gerekiyor.

Karınca yumurtası yağı, uygulanacak bölgeye bol miktarda masaj hareketleriyle yedirilir. Yağın kullanımından sonra yıkama ve durulamaya gerek yoktur. Alınan bölgedeki tüyler tekrar çıktığında yine aynı işlem uygulanır. Karınca yağı yumurtası düzenli bir şekilde kullanıldığında gözle görülür değişiklikler olur.

Karınca Yumurta Yağı ile ilgili Videolar

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu