İş & Finans

İşverenlerin Çalışanlarda Aradığı 10 Özellik

İşverenlerin Çalışanlarda Aradığı 10 Özellik! Hepimiz bir gün mutlaka bir işe başvurmuşuzdur. Bu iş uzaktan bir iş modeli de olabilir, geleneksel bir iş modeli de olabilir. Her iki türlü de iş verenler ile görüşme yapıyoruz. Peki aklınıza hiç geldi mi? İş verenler çalışanlarından ne bekliyor? Hangi özellikleri istiyorlar?

İşverenlerin Çalışanlarda Aradığı 10 Özellik

Bu soru uzun zamandır bizim aklımızı kurcalıyordu. Neyse ki sıra geldi de bu sorunun cevabını araştırdık ve sonuçlarını sizler ile paylaşıyoruz. Pek çok işveren farklı özellikler isteyebilir. Fakat genel itibari ile aşağıdaki 10 özellik olmazsa pek iş bulamıyorsunuz. İşte işverenlerin çalışanlarda aradığı 10 özellik!

İşverenlerin Çalışanlarda Aradığı 10 Özellik

1) İletişim

İletişim birçok şekilde gerçekleşir, ancak işvereniniz daha çok yazma ve konuşma becerilerinizle ilgilenir. Yazma becerilerinizi bir ön yazı ile gösterme fırsatınız var. Mülakat sorularına düşünceli cevaplar vererek konuşma becerilerinizi gösterebilirsiniz. Görüşme sırasında başka işlerde yaptığınız ve kazandığınız tecrübeler hakkında konuşabilirsiniz. Etkili iletişim kurma yeteneği, fikir alışverişi ve bilgi paylaşımının anahtarıdır.

2) Kişiler Arası Koordinasyon

Etkili iletişim becerileri, başkalarıyla iyi iletişim kurmak olarak tanımlanabilir. Nerede çalıştığınıza bağlı olarak, iş arkadaşlarınız veya patronlarınızla olduğu gibi müşterilerle veya tedarikçilerle etkileşim kurabilirsiniz. Bu etkileşimleri düzgün bir şekilde kurup sürdürebilmek, sizi diğer ekip üyelerinin ofiste her zaman görmek istediği kişi haline getirebilir.

3) İşbirliği ve Takım Çalışması

isverenlerin calisanlarda aradigi ozellikler 3

Bir çalışan olarak, diğer çalışanlarla beraber çalışacaksınız. Başkalarıyla iyi geçinme ve onlara uyum sağlama beceriniz, işbirliğinin önemli bir yönüdür. Bu noktada, başkalarıyla işbirliği yapabilmek şirketin ortak hedefidir. Bir ekibin parçası olarak, kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi belirlemek daha kolaydır. Böylece elinizden gelenin en iyisini nasıl yapacağınızı bilirsiniz. Farklı bir açıdan bakarsanız, başkalarındaki potansiyeli nasıl açığa çıkaracağınızı da anlarsınız.

4) Zamanı İyi Yönetme

Yaşamınızın tüm yoğunluğunu her zaman  iyi yönetirseniz ve son teslim tarihlerini karşılarsanız, zaman yönetimi becerilerinde ustalaşmışsınız demektir. Sizden zamanınızı ve bu zamanda ne üretebileceğinizi planlamanız istenecektir. İşverenler, sorumluluklarınızı nasıl önceliklendirdiğinizi ve ne zaman çoklu görev yapabileceğinizi bilmek isteyeceklerdir.

5) Uyum Sağlamak

İster startup ister kurumsal bir şirket olsun, günümüz iş kültüründe yönetim pozisyonundaki kişiler bile birden fazla görev üstlenebiliyor. İş hayatınız sırasında kendinizi bir gün satışta, ertesi gün müşteri hizmetlerinde çalışırken bulabilirsiniz. Fakat bu genelde stajyerlerin başına gelir. Stajyer değilseniz genelde sabit çalışırsınız. Ancak farklı departmanlarda çalıştığınızda, tek bir iş gibi görünen görevlerin bir kısmında ustalaşırsınız. Bu, şirkette öne çıkma şansınızı artırır.

6) Eleştirel Düşünebilme

isverenlerin calisanlarda aradigi ozellikler

Eleştirel düşünme, olayları analiz etme ve ortaya çıkan sorunları çözme becerisini geliştirir. Sorunları her yönden anlamak için eleştirel düşünme becerilerinizi sorunlarınıza ve yaratıcı çözümlere bağlayabilirsiniz. Bu, pek çok işverenin çok önem verdiği bir konudur.

7) Araştırma Ve Analiz

Bir konu ile ilgili araştırma yaptıysanız, bu konuda bir fikriniz var demektir. Mülakat sırasında deneysel araştırmanızdan ve araştırma sonuçlarınızdan bahsedin. Şirketin yeni bir üyesi olarak pek çok yeni bilgiye maruz kalacaksınız ve bu bilgileri kullanma beceriniz şirketteki rolünüzü tanımlayacaktır.

8) Girişkenlik

Bir yerde çalışmanın amacı, para kazanmanın yanı sıra bir endüstri veya profesyonel iş deneyimi hakkında bilgi edinmektir. Ancak bu, müdürünüze başka bir şey teklif edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Görüşme sırasında neler yapabileceğinizi ve nerelerde daha faydalı olabileceğinizi konuşun. Potansiyel yöneticiniz, kendisine her görevin söylenmesini beklemeyen ve başkalarına yardımcı olan birini görmekten memnun olacaktır.

9) Yeni Fikirlere Açık Olmak

Güven önemlidir ve buna geri bildirim alma yeteneği de dahildir. Bir hata yaptığınızda çözüm üzerinde çalışırken geri bildirim almalı, hatalarınızı kabul etmekte rahat olmalı ve konuştuğunuz kişiye nasıl cevap vereceğinizi bilmelisiniz. Zayıf yönlerinizi kabul edebilmek sizin için bir güç olabilir.

10) Teknik Yetenek ve Bilgi

Teknik yetenek ve bilgi konusunu en son ekledik. Çünkü artık pek çok firma diplomada ve bilgiden önce yukarıda saydığımız maddelere önem veriyor. Eğer bu yazıyı okuyan kişinin yaşı biraz yüksek ise şaşırmış olabilirsiniz. Eskiden bilgili olsun diploması olsun ama nasıl biri olursa olsun diye bir anlayış vardı. Ancak durumlar artık öyle değil. İlk olarak sizin bilginiz değil karakterinizi ve yaşam biçiminiz test ediliyor. Eğer ki bu adımları karşılamıyorsanız beceri adımına zaten geçemiyorsunuz.

İşverenlerin Çalışanlarda Aradığı 10 Özellik! İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu