İş & Finans

Girişim Yapmak İçin İstifa Edeceklerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Uzun zaman boyunca başka kişilerin işlerinde çalıştınız ve artık kendi işinizi kurmak istiyorsunuz. Başkaları için çalışmak yerine kendi işinizi kurmanın zamanı geldi ise ve uygulamaya hazır bir fikriniz var ise istifa etmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar yer almakta. Bu yüzden girişimcilik için istifa edeceklerin dikkat etmesi gerekenlere değindik.

girisimciler istifa etmeden once 3

Özellikle otuzlu yaşlarda, başkalarının işlerinde çalışan kişiler kariyelerini gözden geçirmenin zamanı geldiği zaman inanıyor. Çünkü bu zamanlarda arttı maddi kazancın yanı sıra mesleğin vermiş olduğu tatmin, beğenilme dürtüleri ve başarı ön planda kalıyor.

Neden Girişimcisiniz?

Neden girişimci olmak istediğinizi doğru bir şekilde analiz etmeniz ve tüm neden, sonuçları belirmeniz gerekmekte. Sadece kendi işinizi yönetmek, kimseye hesap vermemek adına girişimci olmak kısa süre içerisinde başarısızlık getirecek ve işinizi bırakmış olduğunuz için pişmanlık yaşamanıza sebep olacaktır.

girisimciler istifa etmeden once

Finansal Durumunuz Nasıl?

Girişimcilik adına belirli bir sermayeye sahip olmanız gerekmekte. İş sermayesi dışında sizlere maddi olanaksızlıklar yaşatmayacak düzenli bir gelire sahip olmanız gerekmekte. Çünkü yapacağınız işlerde ilk dönemlerde gelir elde edemeyebilirsiniz. Fakat harcamalarınız bu dönemde devam edecektir. Bu harcamaları karşılayacak ve hayat standartlarınızı etkilemeyecek birikimlerinizin olması oldukça önemlidir.

girisimciler istifa etmeden once 4

Başarısızlıktan Korkmayın

Gerekli olan tüm şartları sağladığınız durumda “ya başarısız olursam” diye bir düşünceye sahipseniz, bu düşünce sizin korkunuz olmasın. En kötü olasılıkları düşünün ve başarısız olursanız bile bu başarısızlığı alt edecek bir biçimde yeniden başlama gücünü kendinizde görün. Asla geçmişte yaşamış olduğunuz başarısızlıklara takılmayın.

girisimciler istifa etmeden once 2

Küçük Adımlar İle Başlayın

Kendi işinizi kurmak adına ilk adımı attığınız zaman bu adımın küçük, temkinli ve ileriyi görerek olması gerektiğini unutmamalısınız. Birden bire pazara dalış yapmayın ve tüm birikiminizi yönetmeyin. Tüm harcamalarınızı minimalize etmeye çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu