Irrfan Khan

irrfan khan 12
Tam adı: Sahabzade Irrfan Ali Khan
Doğum tarihi: 7 Ocak 1967
Ölüm Tarihi: 29 Nisan 2020
Doğum yeri: Jaipur, Hindistan
Ölüm Yeri: Mumbai, Hindistan
Boyu: 1.83 m
Ailesi: Begum Khan, Jagirdar Khan
Eşi: Sutapa Sikdar (e. 1995–2020)
Çocuk (ları): 
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1985 ile 2020 yılları arası
imdb-logo
Sosyal Medyada
instagram-hesabitwitter-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Irrfan Khan kimdir? Irrfan Khan, 7 Ocak 1967 tarihinde Jaipur, Hindistan’da dünyaya gelen başarılı Hintli aktördür. Hint sinemasının yanı sıra başarısını İngiliz ve Amerikan sinemalarında da kanıtlayarak dünya çapında bilinen nadir Bollywood oyuncularından birisidir. Tam adı Sahabzade Irrfan Ali Khan‘dır. Müslüman bir aile çocuğu olan Irrfan Khan, çocukluk yıllarında kriket sporu ile ilgilense de ardından kalbini oyunculuğa vermiştir. 

1984’te oyunculuk eğitimi için Yeni Delhi’ye giderek Ulusal Drama Okulu’na kaydolmuştur. Oyunculuk eğitimini tamamladıktan sonra 1988 yapımı olan Salaam Bombay isimli filmde rol alarak sinema sektörüne giriş yapmıştır. Ardında uzun yıllar boyunca Hint ekranlarında düşük kaliteli TV dizilerinde yer aldıktan sonra bu durumda şikayetçi olarak, sinema alanında kalma planları yapmıştır.

2002 yılında yapılan İngiliz yönetmen Asif Kapadia’nın filmi olan The Warrior isimli yapımda yer alan Irrfan Khan,  bu filmin San Sebastian Film Festivali’ne seçilmesiyle ardından da ‘en iyi İngiliz filmi’ alanında Bafta ödülünü kazanmasıyla Irrfan Khan’da sektörde adını duyurmayı başarabilmiştir.

2008 yılı yapımı olan Slumdog Millionaire filmiyle başarısını uluslararası sinema alanında da pekiştirmiştir. Ayrıca Jurassic World: Yıkılmış Krallık filminde de yer almıştır. Bu filmlerle artık dünya çapında tanınan ve beğeni toplayan bir aktör olmuştur. Amerikan film sektöründe adı çok duyulan bir isim olsa da kendi vatanında Haider ve Hindi Medium gibi çok başarılı Bollywood filmlerinde de yer almıştır.

2012 yılında Pi’nin Yaşamı ve ardından Tom Hanks‘ın filmi InfernoCehennem’de de rol almıştır.

2012 yılında Irfan Khan olan ismini Irrfan olarak değiştirmiş ve soyadını kullanmamaya başlamıştır.

Kariyeri boyunca 50’den fazla projede yer alan Irrfan Khan, 2018 yılında kana hormon sargılanan ve nadir gerçekleşen bir kansere yakalanmıştır. 2018’den beri Londra’da tedavi görmeye devam eden Irrfan Khan, 29 Nisan 2020 yılında 53 yaşında vefat etmiştir.

Filmografisi

  1. 1988 – Selam Bombay
  2. 1990 – Chanakya
  3. 1993 – Kirdaar (TV Dizisi)
  4. 1994 – The Great Maratha
  5. 1994 – Chandrakanta
  6. 2002 – The Warrior
  7. 2006 – The Killer
  8. 2008 – Slumdog Millionere
  9. 2009 – New York
  10. 2012 – İnanılmaz Örümcek-Adam
  11. 2012 – Life of Pi
  12. 2015 – Jurassic World
  13. 2016 – Inferno
  14. 2018 – Karwaan
  15. 2020 – Angrezi Medium

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu