Kişisel Gelişim

Evinizde Hala Bir Meditasyon Köşeniz Yoksa Bu Yazı Sizin İçin!

Meditasyon günlük vazgeçilmezlerimiz arasına yerleşmesi gereken bir sessizlik halidir. Kendini dinleme, nefes alıp vermeye odaklanma, zihni dinleme ve düşüncelerden arındırma, bedenin farkında olma ve iç huzuru bulma halidir. Günün yoğunluğu içerisinde kendimize yarattığımız zaman, kendimiz için açtığımız alandır. Üstelik her yerde uygulanabilir olması kolaylıkla günlük hayatımızın ritüelleri arasında yer almasını kolaylaştırıyor.

Her yerde yapılabilir olması aslında çok da kolay medite olabileceğimiz anlamına gelmiyor. Özellikle kalabalık şehir hayatı, gelişen teknoloji vs. dikkatimizin dağılması için planlanmış sinsi tuzaklar bir nevi. Bu nedenle meditasyon yaptığımız alan, mekan oldukça önem arz ediyor. Birkaç ufak dokunuşla kendimize evimizde ya da yaşadığımız yerde harika bir meditasyon alanı yaratabiliriz. Ve sadece dekorasyonla değil, farkındalık, bedenimiz ve zihnimiz de bu yerin inşasında önemli yer tutuyor.

meditation chakras

İşte birkaç adımda meditasyon köşenizi hazır hale getirecek ipuçları…

  1. Havalandırılmış ancak dışarıdan gürültüye kapalı bulunduğun ortamın en sessiz köşesi meditasyon için biçilmiş kaftan olabilir. Tabi bu mekanın elektronik cihazlardan arındırılmış olmasına dikkat ediyoruz.
  2. Üniversitelerde mimarlık bölümlerinin ders programlarında mekanlarda renk seçimi ile alakalı dersler olmasının anlamlı bir nedeni var elbette. Mekanın renkleri ruh halimizi doğrudan etkileyici nitelikte ve bu nedenle mekanın özelliğine göre renk tercihleri yapılmaya özen gösterilmeli. Mesela bizim meditasyon köşemiz için seçeceğimiz renkler açık tonlarda olmalıdır. Açık mavi, açık pembe, beyaz ve lila rengi rahatlatıcı etkisi nedeniyle tercih sebebi olabilir. Renkli çiçekler, deniz kabukları, doğal taşlar, mumlar gibi odaklanmayı artırıcı nesneler etrafımızda olabilir.

file

  1. İşte bu vazgeçilmez bir kural. Meditasyon köşeniz kesinlikle iyi temizlenmiş olmalıdır. Bu hayatımızın da temiz ve düzenli olması anlamını taşır. Kötü enerjiler, toksik ilişkiler bizden uzak olur.
  2. Fotoğraf, resim gibi dikkat dağıtıcı şeyler dışında dönem dönem sevdiğin seni etkileyen senin için önemli olan bir nesneyi meditasyon köşende bulundurabilirsin.
  3. Size ait bir matınızın olması köşenizin özelleştirilmiş olması açısından önem taşır. Rahat bir mat ya da halı, kalçanızın altına rahat bir minder harika olacaktır. Meditasyon sırasında dik oturmak ve bedeni dengede tutmak oldukça önemlidir. Bedeni dengede tutmak, zihni de dengede tutmak için bir yoldur.
  4. Lavanta kokusu edinebilirsiniz. Zihni meditasyona hazırlar ve iyi hissettirir. Temizlik hissi de verir. Ve mum odadaki kötü enerjinin dağılmasını sağlar.

kosal ley 186072

  1. İlk başlarda zen müzikleri kullanabilirsiniz. Ancak sessizliği tercih etmeniz öneriliyor. Çünkü içe dönme ve kendini dinleme meditasyonun ana kurallarından. Nefesinize odaklanmak sizi oldukça rahatlatacak ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
  2. Meditasyona nefes alıp vermekle başlamak önemlidir. Bunu görev edinmek yerine bilinçle yapmak önemlidir, nefes alırken evrenin güzel enerjisini yenilikleri içine çektiğini hissederken nefesini bırakırken hayatından atmak sıyrılmak istediğin şeyleri, kötü ilişkileri atabilirsin.
  3. Meditasyon hayal kurmak değildir. aksine zihni berraklaştırma ve bir şey düşünmeme halidir. Ancak gündelik şeyler aklına geliyorsa uzaklaştırmaya çalışma. zihninden akıp gitmesine izin ver. Zamanla zihnin berraklaşacak ve tam bir rahatlama haline ulaşacaksınız.
  4. Son ve en önemli ipucu. Meditasyon köşeni kalıcı kıl ve ona özen göster. Gündelik hayatının vazgeçilmez bir ritüeli haline getir. Zamanla tüm sorunlarının kendiliğinden hallolduğuna ve zihin olarak daha rahat hissettiğine şahit olmanız kaçınılmaz olacaktır.

meditasyon 1

Kaynak
pepapp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu