Yaşam

Evde Hamster Bakmak İçin 3 Önemli İpucu

instagram takipçi hilesi

Evde Hamster Bakmak İçin 3 Önemli İpucu

Evde Hamster

Hamster Türleri

Yerli hamsterler genellikle ayrılır:

Suriye Hamsteri

Suriye hamsterleri en büyük evcil türdür ve bölgesel ve saldırgan davranışları nedeniyle başka bir evcil hayvanla aynı kafesi paylaşamazlar. Sahipleriyle iletişim kurmayı seven bu hamster cinsi, oyuncu hareketleriyle bilinir. Bakımı ve evcilleştirilmesi kolay olduğu için en popüler türlerden biridir. Bu tür için ortalama hamster ömrü 2 ila 2,5 yıldır.

Cüce Hamster

Adından da anlaşılacağı gibi, Suriye hamsterından daha küçük olan cüce hamsteri 7-8 cm civarında büyüyebilir. Bu aktif yaratıklar çok aktif bir yaşam tarzına sahiptir ve günde birkaç kilometre koşabilirler. Bir cüce hamsterin ne kadar yaşayabildiğini merak ediyorsanız, Roborovski cinsinin ortalama ömrü 3 ila 3,5 yıl, diğer ırklar ise 1,5 ila 2 yıl arasında yaşar.

Evde Hamster

Hangi cinsi besleyeceğinize karar verdikten sonra, hangi hamsteri sahipleneceğinize bakılır. Sevimli kemirgeninizi yeni bir eve sokmadan önce aşağıdaki ipuçlarını bilmenizde fayda var.

  • Hamster geceleri gündüze göre daha aktiftir. Gelecekteki evcil hayvanınızın gerçek kişiliğini görmek için gündüz yerine gece uykuluyken tercih edebilirsiniz.
  • Sağlıklı bir hamstera sahip olmak sağlığınız için de çok önemlidir. Islak kuyruklu, kel derili ve yumrulu hamsterlardan kaçınmalısınız. Ayrıca hamsterın temiz kulaklara ve kuru bir vücuda sahip olduğundan emin olmalısınız.
  • Yaşam koşulları hamsterların sağlığını belirler.
  • Sıkışık, kirli ve nemli koşullarda barındırılan hamsterlerin hastalanma olasılığı daha yüksektir.
  • Dişi hamsterlar yaklaşık 8 hafta sonra hamile kalabilirler. Birkaç hafta içinde evde yeni bir hamster  yavrusu ile tanışmaya hazır değilseniz, ikinci hamsterı almamalısınız.

Yaşam Koşulları

Sevimli hamsterınız için en iyi yaşam koşullarını yaratın. Tıpkı insanlar gibi hayvanların da yeni ortamlara uyum sağlamak için zamana ihtiyacı vardır. Yeni tüylü arkadaşını hayatta tutmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacın olacak:

Kafes

Kafes, seçtiğiniz hamster türüne göre boyutlandırılmalıdır. Ona etrafta koşması için yeterli alan vermelisiniz. İdeal hamster kafesi için yüksekliği en az 20 olan ve ayak izi 1000 santimetrekare olan modellere yönelebilirsiniz.

Evde Hamster
Oyuncaklar ve Aksesuarlar

Hamsterlar onları meşgul edecek bir şeye sahip olmaktan mutludur. Sadece tekerlekleri değil, aynı zamanda tünelleri, topları ve diğer eğlenceli oyuncakları ve aksesuarları olan bir yuva yapmalısın, böylece sen yokken eğlenebilir. Kafesine mama kapları, suluklar ve yatak takımları eklemeyi unutmayın.

Talaş ve Kemirme

Kemirgenlerin doğal yaşamını taklit etmek için talaş ve kemirme önemlidir. Hamster bileme taşları vitamin ve mineral kaynağı olarak kullanılırken talaşlar kafes tabanındaki nemi emmeye yardımcı olur. Özellikle hamsterınızın kokusundan endişe ediyorsanız, ahşap yongalar, idrar yaparken koku yaymalarını engelleyecek bir şey yapacaktır.

Yemek Seçenekleri

  • Protein açısından zengin bir diyet sağlamak için haftada bir yemek kurdu veya az miktarda haşlanmış yumurta besleyebilirsiniz.
  • Meyve ve sebze yemeyi sevseler de, onlara çok fazla vermemeye dikkat etmelisiniz. Haftada iki veya üç kez küçük sebze ve meyvelerle besleyebilirsiniz.
  • Hamsterlar havuçları sever. Doğal olarak şeker açısından zengin bu sebzeyi normal bir diyetin parçası olarak değil, tedavi amaçlı vermelisiniz.
  • Hamsterler için diğer favori yiyecekler arasında karnabahar, brokoli, armut, şeftali ve muz bulunur.
  • Evcil hamsterler, vahşi atalarından gelen genetik kodu taşırlar. Bu, belirli bir yiyeceği daha sonra tüketmek üzere yanaklarındaki bir kese içinde sakladıkları yerdir.

evde hamster bakmak icin uc onemli ipucu3

  • Suriye hamsterlarının günde iki kez yaklaşık 10 gram kuru mama ile beslenmesi tavsiye edilir. Cüce hamsterlar küçük boyutlarına rağmen hızlı metabolizmaları nedeniyle aynı miktarda yiyeceğe ihtiyaç duyarlar.
  • Hamsterlar gün içinde uyusalar da ara sıra yemek yemek için uyanabilirler. Düzenli beslenme için sabah ve akşam tüylü arkadaşınızın kafesine az miktarda mama bırakmalısınız.
  • Bir hamsterın bakımı göründüğü kadar basit değildir. Örneğin, birçok insan suyu doğrudan musluktan çekse de, yüksek klor seviyeleri evcil hayvanlar için iyi değildir. Hamsterinize filtrelenmiş su vererek su kabını günlük olarak değiştirmelisiniz.

Evde Hamster Bakmak İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu