En Unutulmaz 6 Super Bowl Halftime Şovu
Super Bowl‘u izlemenizin tek nedeni devre arası şovunu izlemekse, o zaman doğru yere geldiniz.
Her yıl performanslar daha iyi olmaya devam ediyor. Shakira ve J.Lo‘yu nasıl yenebilirsin? Oh evet, Tüm rap tarihini Dr. Dre, Snoop Dogg ve Mary J. Blige gibi isimler ile kutlayarak.
1960‘lardaki bando gösterilerinden bu yana çok yol kat ettiler. Bugün, her sanatçı havai fişekler ve özenle hazırlanmış kostümler ile sınırlarını zorluyor.
Hiç şüphe yok ki, Super Bowl devre arası şovu yılın en çok beklenen müzik performanslarından biri haline geldi. En unutulmaz 5 Super Bowl devre arası şovuna geri dönelim. İşte;
En Unutulmaz 6 Super Bowl Halftime Şovu
Michael Jackson (Super Bowl, 1993)
Super Bowl XXVII ile 1993 yılına geri dönelim. Taraftarlar devre arası gösterisini hevesle beklerken hava elektriklendi. Aniden sahne aydınlandı ve işte oradaydı, Pop’un tek Kralı Michael Jackson! Jackson sahneye çıkar çıkmaz kalabalık çıldırdı. Sonsuzluk gibi gelen bir süre boyunca hareketsiz durdu ve tam donduğunu düşündüğünüz anda, herkesi hayrete düşürerek kendine özgü dans hareketlerine başladı.
Jackson, 12 dakikadan fazla bir süre boyunca tüm stadyumu avucunun içinde tuttu ve “Billie Jean“, “Black or White” ve “We Are the World” gibi klasikleri haykırdı. Jackson sihrini kullanırken stadyumdaki enerji aşikardı ve siz de ona eşlik etmekten kendinizi alamazdınız.
Jackson’ın performansının en önemli özelliği, onun unutulmaz “Heal the World” yorumuydu. Devasa bir kürenin üzerinde durarak, izleyicileri küresel birlik ve barış çağrısında kendisine katılmaya davet etti. Taraftarların mükemmel bir uyum içinde sallanıp şarkı söylemesi ile adeta stadyumu ayağa kaldıran duygusal bir andı.
Janet Jackson ve Justin Timberlake (Super Bowl, 2004)
Bunu unutmayacağız, ama muhtemelen yanlış nedenlerle. 2004 yılındaki Super Bowl XXXVIII devre arası şovu, Janet Jackson ve Justin Timberlake‘in performansı sırasında meydana gelen tartışmalı “gardırop arızası” ile sonsuza dek hatırlanacak. Ancak performansta o korkunç andan çok daha fazlası vardı.
Jackson ve Timberlake sahneye çıktıklarında sahnelerine “Vücudunuzu Sallayın” ile başladılar ve kalabalık ayağa kalktı. Ancak performansın son anlarında Timberlake uzanıp Jackson’ın kostümünün bir kısmını yırttı ve canlı yayında göğsünü açığa çıkardı. O an bir medya çılgınlığı yarattı ve sansür ve ahlaksızlık konusunda ülke çapında bir tartışmayı ateşledi.
Tartışmaya rağmen Jackson ve Timberlake’in performansı, inanılmaz yeteneklerini sergileyen yüksek enerjili bir gösteriydi. Kimyaları inkar edilemezdi ve seyirci onların dinamik sahne duruşları ve heyecan verici hareketleri ile büyülendi.
The Rolling Stones (Super Bowl, 2006)
Rolling Stones‘un 2006 yılında Super Bowl XL‘deki devre arası performansı, hayranların daha fazlası için tezahürat yapmasına neden olan bir rock ‘n’ roll gösterisiydi.
Grup sahne alırken, stadyumu ateşe veren etkileyici bir piroteknik gösteri eşliğinde “Start Me Up” ile sahnelerine başladılar. Kalabalık ayağa kalkmış, Mick Jagger‘ın ikonik vokali ile birlikte dans edip şarkı söylüyordu.
The Stones’un performansı, aralarında “Satisfaction” ve “Brown Sugar“ın da bulunduğu en büyük hitlerinin bir karışımıydı. Keith Richards ve Ronnie Wood hayranlarını hayrete düşüren müthiş gitar soloları sunarken Jagger, kendine özgü hareketleri ve bulaşıcı enerjisi ile kalabalığı etkileyerek sahneyi boydan boya geçti.
Stones’un performansının doruk noktası, grubun ünlü dudak ve dil logosu şeklindeki bir sahnede çalarken “I Can’t Get No Satisfaction” şarkısını seslendirmeleri ile geldi.
Beyoncé (Super Bowl, 2013)
2013 yılındaki Super Bowl XLVII devre arası şovu, Beyoncé‘nin büyüleyici performansı sayesinde aydınlatıldı. Sahneye adım attığı andan itibaren bunun unutulmaz bir performans olacağı belliydi.
Queen Bae‘nin seti, seyircileri koltuklarının kenarında bırakan çarpıcı bir dans, ışık ve piroteknik gösterisiydi. Beyoncé’nin “Love on Top” açılışı, stadyumu heyecanla dolduran enerjik dans hareketleri sergilerken, olacakların gidişatını belirledi.
Beyoncé, “Crazy in Love” ve “End of Time” da dahil olmak üzere en büyük hitlerinden oluşan bir dizi performans sergiledi. Sahne, Beyoncé’nin merkezde olduğu, şiddetli dans hareketleri yaptığı ve kendine özgü ses aralığını sergilediği bir alevler denizine dönüştü.
Beyoncé’nin olduğu ikon gibi, Destiny’s Child grup arkadaşları Kelly Rowland ve Michelle Williams ile yeniden bir araya gelme performansı zirvedeydi. Üçlünün “Bootylicious” ve “Independed Women” da dahil olmak üzere klasik hitler karışımı, geçmişe doğru nostaljik bir yolculuk oldu.
Lady Gaga (Super Bowl, 2017)
Lady Gaga‘nın 2017 yılında Super Bowl LI sırasındaki devre arası şovu, görsel olarak en çarpıcı ve müzikal açıdan etkileyici devre arası şovlarından biri olarak tarihe geçecek bir performanstı.
Houston‘daki NRG Stadyumu‘ndaki ışıklar kararırken, Lady Gaga çatıdan tellerin üzerinde indi ve sahnesine “God Bless America” ile başladı. Daha sonra “Poker Face” ve “Born This Way” de dahil olmak üzere en büyük hitlerinden oluşan parçalarını seslendirdi. Performansı heyecan vericiydi ve kalabalığı büyüledi.
Lady Gaga, stadyumun çatısında dururken “Bad Romance” şarkısını seslendirdi. O şarkı söylerken, arkasında havai fişekler patlayarak, Super Bowl tarihine sonsuza dek kazınacak nefes kesici bir sahne yarattı. Ve “Million Reasons” sırasında bir piyanonun başına oturdu ve şarkının yalın bir versiyonunu sunarak bir şarkıcı ve müzisyen olarak inanılmaz yeteneğini sergiledi.
Snoop Dogg (Super Bowl, 2022)
2022 Super Bowl devre arası şovu, bir hip-hop aşığının hayalinin gerçekleşmesiydi. Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige ve Kendrick Lamar sahne alarak tarihe geçecek bir performans sergilediler. Gösteri hip-hop ve R&B’yi kutladı ve sanatçıların iyi vakit geçirmek ve hayranlar için bir şov yapmak için orada oldukları açıktı.
Set tasarımı, bir uzay gemisini andıran sahne ile bu dünyanın dışındaydı. Sanatçılar, her biri benzersiz tarzlarını ve seslerini sergileyen çarpıcı bir performans sergileyen oyunlarını getirdiler. Nipsey Hussle‘a saygı duruşu, birçok kişiyi ağlatan dokunaklı bir andı.
Gösterinin en unutulmaz anlarından biri, Eminem’in “Lose Yourself” performansı sırasında diz çökmesiydi. Polis vahşetine ve ırksal adaletsizliğe karşı güçlü bir ifadeydi ve aktivizmin müzikteki rolü hakkında bir konuşmayı ateşledi.