Embriyo Donasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?
Embriyo donasyonu, fertilite tedavisi gören çiftler tarafından ya da donör sperm ve donör yumurtalardan, donörlük amacıyla özel olarak oluşturulan embriyoların infertil hastalara gebelik elde etmek ya da bir araştırmacıya transfer edilerek gebelik elde edilmesini sağlayan bir tıbbi işlemdir.
Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır?
Bir donör olarak, embriyolarınızı bağışlamanın sonuçlarını tartışmak için en az iki danışma toplantısına katılmanız gerekir. Daha sonra kanınızı Hepatit B ve C, HIV, Kistik Fibrozis ve Karyotip için taranmalıdır. Hem sizin hem de ebeveynleriniz hakkında tanımlayıcı ve tamamlayıcı olmayan bilgiler sağlayan bazı onay formlarını doldurmanız gerekebilir.
Bazı embriyolar, sizin ya da eşinizin genetik bozuklukları varsa, herhangi bir kalıtsal hastalık riski taşıyorsanız ya da embriyolarınız donör gametler kullanılarak oluşturulmuşsa, embriyolarınızı başka bir tüp bebek hastasını tedavi etmek için kullanılamaz.
Size yardımcı olacak olan uzman ekip süreç boyunca herhangi bir sorunuz ya da endişeniz konusunda size yardımcı olacaklardır. Süreç sırasında herhangi bir zamanda fikrinizi değiştirirseniz devam etmek zorunda değilsiniz.
Tüm bu anlattıklarımız hizmet aldığını ekip ya da hastane tarafından farklı yollar ile uygulanabilir. Biz genel bir tanım gerçekleştirdik. Ne demişler her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Doğru tektir. Fakat bu doğruya giderken farklı yollar kullanılabilir.
Donörlere Yapılan Testlerden Bazıları
- Kan Grubu ve Rh Faktörü
- Karyotip Analizi
- Hormon Testleri:
- TSH (Thyroid Stimulating Hormone)
- FSH (Follicle Stimulating Hormone)
- LH (Luteinising Hormone)
- AMH (Anti-Mullerian Hormone)
- E2 (Estradiol)
- PRL (Prolactin)
- Enfeksiyon Hastalıkları Testleri
- Anti-HIV (AIDS)
- Anti-HCV (Hepatit C Virüs)
- HbsAg (Hepatit B)
- VDRL (Sfiliz)
- Rubella IgG (Kızamıkçık)
- HPV (Human Papillomavirus)
- CMV IgG (Cytomegalovirus)
- Genetik Hastalık Testleri:
- Kistik fibroz
- Fenolketonüri
- Minor/Major Talasemi
- Ailevi Akdeniz Ateşi
- Hemofili A/B
Yapılan İşlem Hamile Kalmanızı Sağlar Mı?
Diğer doğurganlık tedavileri başarısız olduysa ya da hamile kaldığınız bir çocukta anormalliğe neden olabilecek genetik bir kusur taşıyorsanız, embriyo donasyonu işlemini yaptırmak için uygun olabilirsiniz. Donör embriyo kullanmanın başarı oranları, donör çiftin kendi tüp bebek tedavisi için kullandığı embriyolardan daha düşük olabilen embriyo kalitesi de dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır.
Embriyo Donasyonunun Başarı Oranı ve Ücretleri
Yapılan işlemlerde yaş önemli bir faktördür. 29-30’lu yaşlarda yapılan işlemlerin başarı oranı yaklaşık olarak %83’dür. İşlem için ücret araştırmasını sizler için gerçekleştirdik. Fakat net olarak bir bilgiye ulaşamadık. En doğru bilgiyi direkt hastaneler ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.