Sağlıklı Yaşam

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Nedir?

Psikolojiye ilgi duyan insanlar, EFT tekniğini mutlaka duymuştur. Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT), olumsuz duygulardan kurtularak, bunların yerine pozitif hisler yüklemektir. EFT tekniğinin başarılı sonuçlar ortaya koyması, birçok kişi tarafından sıklıkla uygulanmasına etki eder.

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Nedir?

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Nedir?

Açılımı “Emotional Freedom Technique” olan EFT, geçmişte yaşanan olumsuz duyguları bir nevi iyileştirmeyi sağlar. Yaşanan olumsuzlukların bilerek ya da bilmeyerek ortaya koyduğu hisleri yok eden teknik, birkaç dakika içinde iyileşmeyi sağlamasıyla ilgi çeker.

İnsan, bebeklikten yetişkinliğe kadar çok sayıda olaya tanık olur. Bu olaylardan bazıları bilinçaltına etki eder. Biriken olumsuz duygular ise birçok psikolojik rahatsızlığı beraberinde getirir. Sıklıkla rastlanan ilişkilerde çıkmaza sürüklenme, özgüven eksikliği, güvensizlik ve yalnızlık gibi problemlerin kaynağında biriken olumsuz duygular vardır.

EFT tekniği bu noktada devreye girerek, geçmiş yaşamı şifalandırır. Vücuttaki belirli noktalara dokunarak, meydana gelen olumsuz duygunun hislerini siliyor. EFT tekniğini uygulayabilmek için uzman olmak gerekmiyor. Teknik hakkında bazı detayların bilinmesi, iyileşmenin ilk adımları arasında yer alıyor.

EFT tekniğini YouTube üzerinden öğrenebilirsiniz. Ancak tam olarak iyileşebilmek ve sorunları çözebilmek için bol bol kitap okumanızı ve eğitimlere katılmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle alanında uzman kişiler tarafından verilen EFT eğitimleri hem kendinize hem de sevdiklerinize büyük oranda katkı sağlayacaktır.

EFT Nasıl Yapılır?

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Nedir?

EFT tekniğinin kökenine bakıldığında; akupunktur, reiki ve akupresürden izler taşıdı görülür. Hatta son zamanlarda NLP’nin de etkisiyle karşı karşıya kalınır. 4 tekniğin birleşimi olan EFT, tek başına da başarılı bir iyileşme sürecidir.

EFT tekniği, diğer tekniklere göre kolay ve hızlıdır. Genel olarak 1 saatlik terapi süreci olumsuz duyguların iyileşmesini sağlar.

EFT yapabilmek için yaşanan olumsuz duyguya bir puan verilir. Örneğin; korku hisseden bir kişiye 10 üzerinden bir puan vermesi istenir. 10 en yüksek, 1 ise en düşük puandır.

Ardından vücuttaki çeşitli noktalara hafif hareketlerle vurulur. Parmak uçlarıyla yapılan vurma hareketine “Tapping” adı verilir. Tüm EFT noktalarına vuruş yapıldıktan sonra ilk seans biter. Tekrar yaşanan olumsuz duyguya 10 üzerinden puan verilmesi istenir.

Puan 10 üzerinden 0’a düşene kadar devam eder. Böylece tüm seans tamamlanmış olur.

EFT Kaç Seans Sürer?

Duygusal Özgürleşme Tekniği

EFT seansları tamamen kişinin kendisi ile alakalıdır. Kişinin yaşadığı olumsuz duygunun ne kadar uzun süredir var olduğu ve şiddeti seans süresine etki eder.

Genel olarak olumsuz duygu şiddetinin 8 ve 8’den fazla olduğu durumlarda psikolojik tedavi görülmesi tavsiye edilir. Ancak psikolojik tedavinin beraberinde EFT yapılması iyileşme sürecini hızlandırır.

EFT’yi istediğiniz her an uygulayabilirsiniz. Tekniği tam olarak fayda sağlayabilmesi için yalnız başınıza olmanız ve odaklanmanızı artıracak bir ortam yaratmanız gerekir.

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Hangi Durumlarda Yapılır?

EFT

EFT tekniğine birçok olumsuz durum sonucu başvurabilirsiniz. Bunlardan bazıları:

  • Korku
  • Sinir
  • Stres
  • Özgüven eksikliği
  • Kaybetme korkusu
  • Ölüm sonrası meydana gelen kaybetme acısı
  • Kilo problemleri
  • Cinsel problemler.

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Videoları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu