Alışveriş RehberiEv ve Bahçe

Döşemelerin Küçük Ama Önemli Parçası Derz Dolgu

Teknik olarak bakıldığında derz dolgu iç ve dış mekanlarda kullanılan fayans, seramik, granit, mermer ve benzeri döşeme parçalarının arasında bulunan boşlukları doldurmaya yarayan alçı ve çimento benzeri bir kimyasal bileşiktir. Derz adı verilen döşeme parçaları arasında kalan boşluğun hem görsel açıdan göze güzel görünmesi için hem de oluşabilecek su sızıntılarına karşı döşemeyi korumak ve dayanıklılığını artırmak için doldurulması gerekir.

doseme

Günlük hayatta insanlar tarafından çok da önem gösterilmeyen, çoğu zaman üzerine basılıp geçilen ve çok da dikkat çekmeyen derz dolguları zamanla aşınmaya ve kirlenmeye başladıkça görsel bir rahatsızlık ve aşınmaya bağlı sızıntı sorunları yaşatmaya başlar. Yapılan temizliğe rağmen derz dolgularının sararmış ve aşınmış görüntüsü ev hala temizlenmemiş hissi yaratır. Bu nedenle derz dolgularının belirli aralıklarla yenilenmesi gerekir. İç mekan veya dış mekanlarda kullanımına göre, mekanın tasarımına, uygulama kolaylığına ve farklı bütçelere göre seçebileceğiniz pek çok derz dolgusu seçeneği bulunur.

Yaşam Alanı Dekorasyonu ve Renk Uyumuna Göre Derz Dolgusu Seçenekleri

Mekanın tasarımına ve uyumuna göre dikkat edilmesi gereken en önemli şey mekandaki dekorasyona uygun renkte bir dolgu malzemesi seçilmesidir. Klasik beyaz tarzdaki ürünlerin zamanla sararma yapması nedeniyle günümüzde sıklıkla kullanılan gri derz dolgu ya da diğer renkli ürünlerin evinize hem daha temiz hem de daha estetik bir görünüm katar.

Aynı zamanda döşeme rengine ve mobilyalara uyum sağlayacak renkte bir dolgu seçimi mekana yeni ve farklı bir hava da katacak ve bütünlük sağlayabilir. En sık kullanılan derz dolgusu renkleri arasında krem, bej ve gri bulunur. Ancak kullanılacak alan göre siyah ya da beyaz dolgu da tercih edilebilir. Siyah beyaz zeminde siyah renk bir derz dolgusu fark yaratır. Siyah gibi kahverengi dolgu da dekorasyona göre tercih edilebilir renk seçenekleri arasında yer alır.

Derz dolgu Malzemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mekana göre seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta vardır. Dış mekanlarda suya dayanıklı silikon ve koyu renkli derz dolgu daha uzun ömürlü olmasının yanı sıra görsel olarak da daha şık bir seçenek olacaktır. Esnek dokudaki silikon derz dolgu çeşitleri özellikle dış mekanlarda ve balkon, banyo, tuvalet gibi ıslak ve nemli bölgelerde kullanılması uygundur.

Silikon dolgu malzemesi suyu geçirse bile su itici yapısı sayesinde suyu üzerinde uzun süre tutmaz ve uzun ömürlü bir kullanım sağlar. İç mekanlarda ise istenilen renkte silikon ya da diğer dolgu türleri tercih edilebilir. Süs havuzu ve yüzme havuzu gibi kimyasalların ve suların yoğun olarak kullanıldığı yerler için de epoksi reçineden üretilen epoksi çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Bu şekilde ıslak alanlarda temiz bir görünüme kavuşursunuz.

Farklı Derz Dolgu Kullanımları ve Fiyatları

Toz halde bulunan ve su ile karıştırılarak kullanılan klasik dolgu malzemeleri yerine macun şeklinde veya kalem şeklinde kolaylıkla uygulayabileceğiniz hazır derz dolgu seçenekleri de bulunur. Uygulama aşamasının kolay ve hızlı olması nedeniyle çokça tercih edilmeye başlanan hazır çeşitler aynı zamanda daha temiz bir uygulama imkanı sunar. Kullanım kolaylığı nedeniyle bu konuda deneyimsiz olsanız bile oldukça risksizdir.

Döşemelerin daha sağlıklı kullanılmasına olanak sağlayan ve aslında bir inşa malzemesi olan bu ürün mekanlarda daha temiz ve şık bir görünüme kavuşmak için de bir hayli önemlidir. Temel olarak kullanım yeri ve amacına, görselliğine, uygulama şekline göre sınıflandırılabilen derz dolgu fiyatları ürünün cinsine, kalitesine, markasına, uygulama kolaylığına ve miktarına bağlı farklılaşır. Tamir odaklı 250-300 gramlık tüp çeşitleri olduğu gibi; 5 kilogramlık çeşitleri de bulunur. Bütçenize ve amacınıza uygun derz dolgularını ve fiyatlarını Koçtaş web sitesi üzerinden görüntüleyebilir ve kolaylıkla sipariş edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu