BiyografiFoto GaleriÜnlülerin Foto GalerisiYerli Kadın Ünlüler

Damla Sönmez

Damla Sönmez

Tam adı: Damla Sönmez
Doğum tarihi: 3 Mayıs 1987
Doğum yeri: İstanbul / Türkiye
Boyu: 1,62 m
Ailesi: Figen Sönmez, Muammer Sönmez
İlişkisi: Ushan Çakır (2017 ‘de nişanladı)
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 2004’den bu yana
imdb-logo Damla Sönmez
Sosyal Medyada

instagram-hesabi Damla Sönmez
Başlıklar

Hakkında

Damla Sönmez, son zamanların trend isimlerinden biri. Ancak Sönmez, 2004 yılından bu yana bir çok projede çalışmış ve yer almış. Bu yüzden kariyeri açısından önemli bir yükselme göstermektedir. Damla Sönmez, gelecek yıllarda uzun yıllar ismini sıkça duyacağımız bir isim. Güzel oyuncu, başarılı ve mütevazı yaşamıyla da gerçekten ilgi çekiyor. Damla Sönmez kimdir? Damla Sönmez’in Biyografi sayfasında bütün detaylarıyla ve tek sayfada , daha fazla ve bol içerikle size sunacağım.

Arkadaşlarımızda her zaman güncelleme yapacaklardır. Tıpkı diğer biyografiler gibi… Ha bu arada biyografisini yazdığımız bir çok ünlümüz, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunuyorlar eğer bir eksiklik veya yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgi varsa , bildirimde bulunmalarını rica ediyoruz.

İLGİLİ BİLGİ:
Erman Toroğlu

Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Figen, babasının adı ise Muammer ‘dir.

Eğitimini, İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olduktan sonra Fransa’da Paris Sorbonne Üniversitesinde Tiyatro eğitimi almış ve ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında keman ve piyano eğitimi almıştır. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okumuştur. New York Film Akademisi’nden Meisner tekniği hakkında eğitim almıştır.

Kariyerinin ilk yapımı ise 2004 yılında yayınlanan ve televizyon dizisi Camdan Pabuçlar’da Gülçin adındaki karaktere hayat vererek başlamıştır. Asıl tanınmasını sağlayan ise , 2009 yılında yapılan Bornova Bornova adlı filmdeki Özlem rolüyledir.

2014 yılında Güllerin Savaşı , 2017 yılında ise Türk ve Kore yapımı olan Ayla filminde yer aldı. Ayla filminde Nuran karakterine hayat vermiştir.

İLGİLİ BİLGİ:
Didem Soydan

2017 yılında Ushan Çakır ile nişanlandı.

2018 yılında ATV’de yayınlanmaya başlayan Masum Değiliz adlı dizide baş rol oynamıştır.

2019 yılında ise Sibel adlı filmde başrol oynamış ve Sibel adlı karaktere hayat vermiştir.

Damla Sönmez’in Aldığı Ödüller

  • 2009 – 46.Antalya Film Şenliği – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Bornova Bornova)
  • 2009 – Ankara Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filimleri Festivali “En Genç Cadı”
  • 2009 – Siyad Ödülleri “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”
  • 2010 – Yeşilçam Ödülleri “Genç Yetenek”
  • 2010 – 15.Sadri Alışık Ödülleri – Umut Veren Oyuncu (Bornova Bornova)
  • 2014 – 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi)
  • 2015 – 15. Uluslararası Milano Film Festivali – En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi)
İLGİLİ BİLGİ:
Dilan Çiçek Deniz

Filmografisi

  1. 2019 – Ottoman Rising (Ana) (TV Dizisi)
  2. 2019 – I Am You (Aisha)(Sinema Filmi)
  3. 2019 – Sibel (Sibel) (Sinema Filmi)
  4. 2018 – Masum Değiliz (Selin) (TV Dizisi)
  5. 2017 – Taksim Hold’em (Defne)(Sinema Filmi)
  6. 2017 – Aşk ve Gurur (Zeynep) (Tv dizisi)
  7. 2017 – 7YÜZ (Tv dizisi)
  8. 2017 – Ayla: The Daughter of War (Nuran)(Sinema Filmi)
  9. 2014 – Güllerin Savaşı (Tv dizisi)
  10. 2013 – Sen Aydınlatırsın Geceyi (Sinema Filmi)
  11. 2013 – Deniz Seviyesi (Sinema Filmi)
  12. 2013 – Bir Aşk Hikayesi (Tv dizisi)
  13. 2012 – Uzun Hikaye (Sinema Filmi)
  14. 2012 – Şubat (Gelin) (Tv dizisi)
  15. 2012 – Kurtuluş Son Durak (Tülay) (Sinema Filmi)
  16. 2010 – Türkan (Turhan) (Tv dizisi)
  17. 2010 – Mahpeyker:Kösem Sultan (Kösem Sultan) (Sinema Filmi)
  18. 2010 – Çakal (Deniz) (Sinema Filmi)
  19. 2009 – Bornova Bornova (Özlem) (Sinema Filmi)
  20. 2009 – Kampüste Çıplak Ayaklar (Ebru) (Sinema Filmi)
  21. 2008 – Gece Gündüz (Pınar) (Tv dizisi)
  22. 2008 – Emret Komutanım (Karamel) (Tv dizisi)[3]
  23. 2007 – Fırtınalı Aşk (Melda Talay) (Tv dizisi)
  24. 2006 – Sahte Prenses (Sedef) (Tv dizisi)
  25. 2006 – Şarkılar Susmasın (Aycan) (Tv dizisi)
  26. 2005 – Kapıları Açmak (Gülşen) (Tv dizisi)
  27. 2004 – Omuz Omuza (Pelin) (Tv dizisi)
  28. 2004 – Camdan Pabuçlar (Gülçin) (Tv dizisi)
İLGİLİ BİLGİ:
Gökhan Özoğuz

Videoları

Fotoğrafları

Kullanıcılar Şunları da Baktı

Damla Sönmez
5 (100%) 2 Oy verildi .

Kaynak
GoogleBiyografiYoutube
Etiketler

Benzer Bilgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı