blank
blank

Burhan Çaçan

blank

Burhan Çaçan

Tam adı: Burhan Çaçan
Doğum tarihi: 17 Ekim 1960
Doğum yeri: Eleşkirt, Ağrı / Türkiye
Eşi: Yasemin Çaçan
Çocuk (ları): Kutsal Çaçan
Mesleği: Türk Halk Müziği Sanatçısı
Aktif Yılları: 1978 yılından bu yana

youtube-chanel Burhan ÇaçanBurhan ÇaçanBurhan ÇaçanSpotify'den dinle Burhan Çaçan
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Burhan Çaçan
Başlıklar

Hakkında

Burhan Çaçan kimdir? Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde dünyaya gelmiş Türk halk müziği sanatçısıdır. 1978 yılında TRT Erzurum Radyosu’nun düzenlediği Amatör Sesler Yarışması’na katılıp kazanarak şarkıcılık kariyerine adım atmıştır.

1978 yılında kazandığı yarışmanın ardından ilk olarak Ankara’ya sonrasında da İstanbul’a yerleşen Çaçan, ilk albümünü 1981 yılında çıkarmıştır. İlk albümü Sefa Geldin ile adını duyurmayı başaran sanatçı, ardından Ben Yarime Neler Alayım ve İpek Mendil isimli albümleriyle piyasada yerini sağlamlaştırmıştır.

Kullanıcılar şunu da okudu:
Ali Rıza Binboğa

Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar gibi albümleri çok ses getiren Burhan Çaçan, 1989 ve 1990 yıllarında Ayaz Geceler ve Yaz Yağmur isimli filmlerde de yer alarak beyazperdede de görünmüştür.

1999 yılına İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isimli iki ilahi albümü de çıkartmıştır. Bugüne kadar Altın Kelebek, Müzik Oscarları, Müzik Magazin gibi önemli ödül organizasyonlarından yılın türküsü, yılın sanatçısı gibi birçok ödüle aday olmuş ve kazanmıştır.

Her yıla bir çalışma sığdıran Çaçan, 2004 yılından sonra üç yıllık bir ara vermiştir ve 2007 yılında Yalan albümüyle piyasaya dönmüştür. Sanatçı son olarak 2018 yılında Bu Da Mı Yalan isimli albümünü yayınlamıştır.

Diskografisi

  1. Sefa Geldin (1981)
  2. Kızlar Çıktı Çayıra (1983)
  3. Deh Deyin Kızlar (1985)
  4. Ben Yarime Neler Alayım (1986)
  5. İpek Mendil (1986)
  6. Memik Oğlan (1987)
  7. Ayaz Geceler (1988)
  8. Yağ Yağmur (1989)
  9. Vurun Dalgalar (1990)
  10. Sen Nerdesin & Kış (1991)
  11. Damla Damla (1992)
  12. Senden Sonra (1993)
  13. Çakmak Çakmağa Geldik (1993)
  14. Mevlüt Ve İlahiler (1994)
  15. Neden Geldim İstanbul’a (1994)
  16. Beni Anneme Götürün (1995)
  17. Unutulmayanlar 1 (1996)
  18. Namussuz Ayrılık (1998)
  19. İlahiler 99 (1999)
  20. Alınyazım (1999)
  21. Türküleri Özledim (2000)
  22. Gecenin Yarısı 2002
  23. Sus Dinle (2004)
  24. Yalan (2007)
  25. Sabaha Kadar (2008)
  26. Zor Akşamlar İstanbul da (2011)
  27. Bu Gece (2015)
  28. Buda Mı Yalan (2018)
Kullanıcılar şunu da okudu:
Ahmet Ağaoğlu

Filmografisi

  1. Makber (1981)
  2. Ağlama Yavrum (1986)
  3. Yetim Cemo (1987)
  4. Her Yer Karanlık (1987)
  5. Ayaz Geceler (1989)
  6. Yağ Yağmur (1990)

Videoları

Fotoğrafları

blank

BUNLARA DA GÖZ ATIN

avatar
  Abone ol  
Bildir
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı