Burçin Terzioğlu Kimdir?

Burcin-Terzioglu-15
Tam adı: Burçin Terzioğlu
Doğum tarihi: 9 Mart 1980
Doğum yeri: İstanbul/Türkiye
Boyu: 1,60
Eşi: Murat Yıldırım (evlilik tarihi: 2008–2014)
Mesleği: Oyuncu
Ailesi: Yılmaz Terzioğlu, Makbule Terzioğlu
Aktif yılları: 1985’den beri
Sosyal Medyada
instagram facebook twitter

Hakkında

Burçin Terzioğlu kimdir? 9 Mart 1980 doğumlu, Türk sinema ve dizi oyuncusu.Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde (MSM) Aktör Stüdyo – Özel Sahne Diksiyon eğitimi almıştır. Henüz 5 yaşındayken sinema dünyasına ilk adımını Patron Duymasın ve Çıplak Vatandaş filmleriyle atmıştır. 1997 yılında Ali Güvenin aynı adlı albümünde yer alan “Yolcu” şarkısının klibinde oynamıştır.

Kadın İsterse dizisinde “Demet” rolüyle parladı. Fırtına dizisinde “Zeynep” karakteriyle ilk başrolünü oynadı. 20 Haziran 2008’de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı  Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014’te ise boşandılar. Ezel’de Azad Karaeski karakterini canlandırdı.

Merhamet dizisinde “Deniz” karakterini canlandırdı. Çekimleri Kıbrıs’ta tamamlanan Halam Geldi filminde oynadı. 2015’ten Beri Poyraz Karayel dizisinde başrol oynamakta. Ayrıca Poyraz Karayel dizisinde tanıştığı, İlker Kaleli ile aşk yaşamaktadır.

Filmografisi

  1. Poyraz Karayel (2015) – Ayşegül (Devam Ediyor)
  2. Halam Geldi (film) (3 Ocak 2014 ) Benek (Anne)
  3. Merhamet (dizi) (2013), Deniz
  4. Ezel (2010-2011), Azad Karaeski – Kırgız
  5. Ey Aşk Nerdesin? (2009), Zeliş (Zeliha Yılmaz)
  6. Çemberin Dışında (2007), Laçin
  7. Fırtına (2006), Zeynep Dalcı
  8. Kadın İsterse (2004-2006), Demet
  9. Aliye (2004), Ümit
  10. Melekler Adası (2004), Ceren
  11. Taştan Kalp (2003), Özlem
  12. Kınalı Kar (2002), Pınar
  13. Üzgünüm Leyla (2002)
  14. Güz Gülleri (2001)
  15. Yılan Hikâyesi (Bölüm Oyuncusu) (1999)
  16. Sırılsıklam (1998), Feride
  17. Çiçek Taksi (1995), Sinem
  18. Mahallenin Muhtarları (1992), Simge
  19. Menekşe Koyu (1991)
  20. Fazilet (1989)
  21. Yeniden Doğmak (1987)
  22. Perihan Abla (1986-1988)
  23. Hasretinle Yaşanmıyor (1986)
  24. Çıplak Vatandaş (1985)
  25. Patron Duymasın (1985)

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

2 Yorum

  1. Burçin Terzioğlu’nun biyografisinde düzenlemeler yapılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu