Beslenme ve Diyet

Bulgurun Faydaları Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Bulgurun Faydaları Nelerdir? Bulgur, ayıklanmış, yarı kavrulmuş, kurutulmuş, parçacıklar halinde öğütülmüş ve farklı boyutlarda elenmiş tam buğdayın hızlı pişen bir şeklidir. Bulgur, üç farklı öğütme boyutu ve bütün çekirdek ile çeşitli gıda uygulamaları için farklı dokular ve pişirme özellikleri sağlar.

Bulgurun Faydaları Nelerdir?

Sonuç, hoş, fındık benzeri bir tada ve uzun süre saklanabilmesine olanak tanıyan uzun bir raf ömrüne sahip besleyici, çok yönlü bir buğday ürünüdür. Çoğu zaman bulgurla karıştırılan bulgur, önceden pişirildiği için ondan farklıdır.

Bulgurun Besin Değeri

Günlük 2000 kalori ihtiyaca göre hesaplanmıştır.

     BESİN DEĞERİ      100 GRAMDA      % GÜNLÜK DEĞER *
Kalori 83 kcal % 4.2
Karbonhidrat 18.6 g % 6.2
Lif 4.5 g % 18.0
Protein 3.1 g % 6.2
Yağ 0.2 g % 0.4
Kolesterol 0.0 mg % 0.0
A Vitamini 0.0 IU % 0.0
C Vitamini 0.0 mg % 0.0
Potasyum 68.0 mg % 1.9
Kalsiyum 10.0 mg % 1.0
Demir 0.4 mg % 2.0

Bulgurun Faydaları Nelerdir?

1) Güçlü Kemikler İnşa Edin

bulgurun faydalari nelerdir 3

Bulgurun içindeki mineraller onu birçok organ için önemli kılar. Ancak özellikle kemik gücünü arttırmaya iyi gelir. Yaşlandıkça, kemik mineral yoğunluğu doğal olarak azalır, bu nedenle kemikleri sağlıklı tutmak için büyük miktarlarda demir, manganez ve fosfor gerekir. Ayrıca, bu mineraller osteoporozu önler.

2) Bağışıklığı Güçlendirir

Bildiğiniz gibi bulgur, vitamin ve mineral yönünden zengin bir besindir. Çok çeşitli vitamin ve mineraller bağışıklık sistemi üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Örneğin çinko, vücutta daha güçlü bir bağışıklık tepkisi ile ilişkilendirilmiştir. Bulgur buğdayı bir porsiyonda önemli miktarda mineral içerir. Günlük önerilen alımın %9 ila %20’sini alabilir.

3) Diyabeti Yönetmenize Olanak Sağlar

bulgurun faydalari nelerdir 2

Bulgur minimal ve geleneksel olarak işlenir. Bir araştırma bulgur buğdayının, öğütülmemiş tahıllarda ya da tahıllarda da görülen daha düşük bir glisemik indekse sahip olabileceğini düşündürmektedir. Şeker hastaları için bulgur özellikle tokluk kan şekeri seviyesi olanlar için faydalı olabilir. Ayrıca, tahıl lifi diyabet riskini azaltır.

4) Büyümeyi Hızlandırır

Bulgur insanın gelişmesi ve büyümesi için vücudun ihtiyaç duyduğu tüm temel amino asitlere sahip olmak mükemmel bir protein kaynağıdır. Vücudumuzun yeni hücreler, dokular, kan damarları vb. geliştirmek için ihtiyaç duyduğu tüm proteini sağlar. Bir yaralanma veya hastalıktan iyileşiyorsanız, hızlı bir iyileşme için bulgur buğdayını yüksek miktarda tam protein olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

5) Antioksidan Özellikleri Vardır

Tahıllar genellikle yüksek antioksidan potansiyeli ile ilişkili değildir. Ancak bulgur fito-besinlerin mükemmel bir antioksidan profiline sahiptir. Enflamasyonu ortadan kaldırmaya ve kanserin öncüsü olan sağlıklı hücre mutasyonunu azaltmaya yardımcı olurlar. Ayrıca vücuttaki serbest radikaller oksidatif stresi uyarır ve bu nedenle çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilen iltihaplanmaya neden olur.

6) Sindirimi İyileştirir

Yüksek düzeyde diyet lifi, hazımsızlık, kramplar, şişkinlik, kabızlık vb. gibi belirli durumları önleyen vücuttaki sindirim sürecini uyarmaya yardımcı olur. Bulgur buğdayındaki lif, bağırsakta besin emiliminin etkinliğini artırabilir ve bu da bağırsaktaki besin emiliminin etkinliğini artırabilir. kolesterol dengesinin iyileştirilmesi. Lif, aşırı omega-6 yağ asitlerini ve arterlerdeki diğer birikimleri ortadan kaldırdığında olur.

7) Ağırlığı Azaltmaya Yardımcı Olur

bulgurun faydalari nelerdir

Bulgur az yağlı ve düşük kalorili yapısı onu diyet yapanlar için ideal kılar. Bulgurun yüksek lif içeriği tok hissetmenizi sağlayacak ve bu da fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Ayrıca öğün aralarında atıştırma yapmayacaksınız. Bulgur, kalori ve yağ içeriğine daha az katkıda bulunan harika bir seçenektir. Bu nedenle bulgur diyetinizin bir parçası haline getirerek doğal olarak kilo verebilirsiniz.

8) Kan Dolaşımını Artırır

Demir, vücudun dolaşım sistemi üzerinde büyük bir etkisi olduğu için diyetteki kilit mineraldir. Demir eksikliğine anemi denir. Anemi, mide rahatsızlığına, yorgunluğa, yönelim bozukluğuna ve halsizliğe neden olur. Bütün bunlar, demirin kırmızı kan hücrelerinin gerekli bir bileşeni olması nedeniyle olur. Dolaşım yavaşladığında, enerji seviyeleri de yavaşlar.

Bu nedenle, standart bir bulgur porsiyonu, mineralin günlük ihtiyacının yaklaşık %10 ila %15’ini içerir. Bulguru diyetinizin bir parçası haline getirmek, her türlü demir eksikliğinden ve hastalıklarından korunmanıza yardımcı olacaktır.

9) Kalbinizi Korur

Lifin kalpteki kolesterol birikimi üzerindeki etkilerinin yanı sıra bulgur, kardiyovasküler sağlığı farklı şekillerde de destekleyebilir. Örneğin bulgurda önemli miktarda potasyum bulunur. Vazodilatör olarak da bilinir. Yani kan damarlarındaki ve atardamarlardaki gerilimi azaltabilir. Sonuç olarak, kan basıncını düşürür. Kardiyovasküler problem riski yüksek kişiler için bulgur, hipertansiyonu kontrol edebilen iyi bir diyet seçeneğidir.

10) Uykuyu Düzenler

Bulgur buğdayında bulunan etkileyici magnezyum seviyesi onu mükemmel bir uyku yardımcısı yapar. Magnezyumun belirli sakinleştirici nörotransmitterlerin üretimi üzerindeki etkisinden kaynaklanmaktadır. Vücut bu nörotransmitterleri serbest bıraktığında, zihninizi ve sinir sisteminizi sakinleştirir, bu da dinlendirici ve uzun bir uyku sağlamaya yardımcı olur. Uykusuzluk ve diğer uyku bozukluklarından muzdarip olanlar bulgur buğdayını diyetlerinde denemelidir.

Bulgurun Faydaları İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu