Yaşam

Bebek Uyuturken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

instagram takipçi hilesi

Bebek Uyuturken Nelere Dikkat Edilmeli? Bebek Uyuturken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey..! Bebekler günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Bu yüzden uykularının rahat ve güvenli olması çok önemlidir. Bebeğinizin güvenli bir şekilde uyuyabilmesi için ailelerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bu önemli hususları farklı alt başlıklar şeklinde açıklamak daha uygun olacaktır.

uyuyan bebek

Bebeğinizin Ne Kadar Uykuya İhtiyacı Var?

Yeni doğanlar, genellikle 3 ila 4 saatlik periyotlarla, günde yaklaşık 16 saat uyurlar. Bebeğiniz birkaç saatte bir yemek yemeye ihtiyaç duyar. Bu yüzden daha uzun süre uyumaz. Yeterince uyumazsa bebeğiniz huysuz ya da aşırı yorgun olabilir. Bebeğiniz sadece bir ya da iki saat uyanık kalabilirse şaşırmayın. Zamanla vücudu uyku düzenine girer. Gece bile daha uzun süre uyumaya başlar.

Bebeğiniz Nerede Uyumalı?

Bebeğinizin uyuması için en güvenli yer, kendi beşiğidir. Birden fazla çocuğunuz varsa her bebeği kendi beşiğinde ya da yatağında uyutmak en iyisidir.

Bebek Uyuturken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

Bebeklerinizi uyuturken dikkat etmeniz gereken şeyleri iki gruba ayıracağız. Bunlardan ilk 5 tanesi bebeğinizi uyuttuğunuz odada dikkat etmeniz gerekenler, son 5 tanesi ise bebeğiniz uyuduğu sırada dikkat etmeniz gerekenlerdir.

Bebeğinizin Odasında Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

  1. Bebeğinizi, sıkı bir çarşafla örtülmüş beşik şiltesi gibi düz, sert bir yüzeyde sırtüstü yatırın. Yalnızca bebeğinizin beşiği için yapılmış yatağı kullanın. Şilte beşiğe tam oturmalıdır. Böylece şilte ile beşik çerçevesi arasında boşluk kalmaz. Şilte şekli, sıkıca takılmış bir çarşaf veya şilte örtüsüyle örtüldüğünde bile sağlam kalmalıdır.
  2. Bebeğinizi kendi beşiğinde yatırın. Yatakları paylaşmayın. Bu, bebeklerin ve ebeveynlerin aynı yatakta yattığı zamandır. Yatak paylaşımı, 3 aylıktan küçük bebeklerde en yaygın ölüm nedenidir. Bebeğinizin beşiğini yatağınıza yakın tutun. Böylece gece boyunca bebeğiniz yakınınızda olsun.
  3. Bebeğinizin beşiğinin ya da oyun bahçesinin genel güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmalısınız. Ürün güvenliği standartları veya ürün geri çağırmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için üretici ile iletişime geçebilirsiniz.
  4. Bebeğinizin uyuduğu yerin yakınında asılı olan televizyon, internet ya da elektrik kablolarını daha yukarıdan götürün. Bebekler onlara dolanabilir ve boğulabilir.
  5. Bebeklerin yaşları ilerledikçe yeni şeyleri keşfetmeye başlar. Bebekleriniz için zararlı olabilecek şeyleri odadan çıkarın. Siz olmadığınız sırada uyanarak o cisme ulaşmaya çalışabilir. Eğer ki keşfetmesinde herhangi bir sıkıntı ya da tehlike yoksa bir şey yapmanıza gerek yok.

sepet içinde uyuyan bebek

Bebeğiniz Uyuduğu Sırada Dikkat Etmeniz 5 Şey

  1. Bebeğinizi 1 yaşına kadar her seferinde sırtüstü uyutun. Bir bebeğin yan yatması ya da karnı üzerinde yatması güvenli bir uyuma şekli değildir. Bebeğinizin uyurken pozisyon değiştirmesi sorun değildir.
  2. Bebeğinize hafif ve rahat uyku kıyafetleri giydirin. Bebeğinize uyurken giydirdiğiniz kıyafetlerde herhangi bir ip ya da bağ var ise çıkarın. Başını örtmeyin. Bir bebek battaniyesi uyuyan bebeğinizin başını veya yüzünü örtmeseniz bile onu sıcak tutmasına yardımcı olur. Bebeğiniz kendi başına karnı üzerine dönene kadar kundaklamanız güvenlidir. Ama kendi başına dönebildiği zaman kundaklama işlemini yapmayı bırakın. Uyurken karnının üstüne yatırılan veya yuvarlanan kundaklanmış bir bebek daha olası ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riski taşır.
  3. Bebeğinize bir emzik verebilirsiniz. Emzikler ani bebek ölümü sendromuna karşı korunmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Eğer ki emziriyorsanız, emzik vermeden önce bebeğiniz 3 ila 4 haftalık olana kadar veya emzirmeye alışana kadar beklemeniz daha iyidir. Bebeğiniz emzik almak istemiyorsa zorlamayın. Emzik uyku sırasında bebeğinizin ağzından çıkarsa bu problem değil. Emziği kesinlikle bebeğinizin boynuna asmayın. Bebeğinizin giysisine de takmayın.
  4. Ev tipi kardiyorespiratuar monitörleri ani bebek ölümü sendromu riskini azaltmanın bir yolu olarak kullanan insanlar vardır. Bu yanlıştır. Bu monitörler bir bebeğin nabzını ve nefes alışını takip eder. Bazı bebeklerin tıbbi sorunlar nedeniyle bu tür bir cihazlara ihtiyacı vardır. Ancak bu oldukça nadirdir. Bu ve buna benzer cihazların sağlıklı bebeklerde ani bebek ölümü sendromu riskini azaltmaya yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.
  5. Bebeğiniz uyumadan 1 saat önce evdeki telefon, bilgisayar, tablet ve televizyon tüm elektronik cihazları kapatın. Bu cihazlarda yer alan beyaz ışıklar beyinde 1 saat sonra bile akit kalabilir. Bebeğiniz dışarıdan uyuyor gibi durabilir. Ancak derin uykuya dalmada sıkıntı yaşayabileceği muhtemeldir.

uyuyan bebek

Bebek Uyuturken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu