Avokado Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Google News

Avokado Yağı Nedir?

Avokado; kullanım alanı oldukça geniş olan, genellikle farklı bakım ürünlerinde kullanılan sihirli bir meyvedir. Sağlıktan beslenmeye, cilt bakımına kadar birçok alanda avokadonun faydalarına şaşırıyoruz ve cilt bakımında ön saflarda yer alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi avokado, yeşil kabuklu ve iri çekirdekli bir meyve türüdür.

Soğuk sıkım yağı mineraller, yağ asitleri ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Yemeklerde, salatalarda ve tatlılarda kullanılan avokado sadece bir meyve değil aynı zamanda çok faydalı bir yağdır. Avokado yağı, avokado meyvesinin soğuk preslenmesiyle elde edilir ve çiğ gıda ve yemek pişirmek için kullanılabilir.

avokado yagi nedir faydalari nelerdir1

Cilt ve saç sağlığına birçok katkısı bulunan bu yağın kozmetik sektöründe de yeri vardır. Avokado yağı rafine edilerek de üretilebilir. Ancak rafine edildiğinde bazı vitaminlerini kaybeder. Bu nedenle soğuk pres yöntemi daha çok tercih edilmektedir. İçerisinde A, B3, C, D ve E vitaminlerini içerir.

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Cilt lekeleri için etkilidir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler.
  • Cildi sıkılaştırabilir ve dış etkenlere karşı direncini artırabilir. Önemli bir antioksidan kaynağıdır.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Göz sağlığını korumasıyla ünlüdür. Yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltır.
  • Kalp sağlığını koruyabilir ve kemikleri güçlendirebilir.
  • Kolesterol oranı sıfırdır.
  • Sindirim sistemini düzenler ve rahatlama sağlar.

avokado yagi nedir faydalari nelerdir3

  • Detoksifikasyon özelliklerine sahiptir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Potasyum ve magnezyum içerir. Bu sayede migren ve depresyona iyi gelir.
  • Saçlarda oluşan kepek sorununa olumlu etki yapar. Saç ve ciltteki egzamaya karşı tedavi edici etkisi vardır. Saçı besler. Saç uçlarının aşınmasını ve kırılmasını etkili bir şekilde önler.
  • Ölü hücrelerin ciltten atılmasına yardımcı olur.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır?

Avokado yağının en yaygın kullanımı saça ve cilde uygulanmasıdır. Diğer yağlarla karıştırılarak veya pamuk yardımıyla cilde sürülebilir. Soğuk sıkım ile elde edilen avokado yağı, yemek pişirmek için zeytinyağı ile de karıştırılabilir. Avokado yağı kokulu bir kokuya sahiptir ve çorba veya bisküvilere 1-2 damla eklenebilir.

avokado yagi nedir faydalari nelerdir2

İlgili İçerikler

Avokado yağını ölçülü olarak içebilirsiniz. Ancak kronik hastalığı olanlar, hamileler ve alerjisi olanlar avokado yağı tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmalıdır. Ayrıca avokado yağı aşırı derecede kullanılmamalıdır. Avokado yağı düzenli olarak saç maskesi olarak kullanılabilir. Bu aşamada farklı yağları karıştırarak özel bir saç maskesi hazırlayabilirsiniz.

Avokado yağını aktarlardan, doğal ürünler satılan yerlerden veya marketlerden satın alabilirsiniz. Güvenilir ve doğal olanlardan alıp, fazla kullanımından kaçınmanızı öneririz.

Avokado Yağı İle İlgili Videolar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir