Beslenme ve DiyetYaşam

Aşırı Yeme Hastalığı Nedir? Vücuda Etkileri Neler?

instagram takipçi hilesi

Aşırı yeme hastalığı nedir? vücudumuza etkileri nelerdir? Bugün bu yazımda sizlere bu önemli konu hakkında sizlere bilgiler aktaracağım. Ayrıca, aşağıya ilgili videoları da bırakıyorum.

Aşırı Yeme Hastalığı Nedir?

Fazla yemek tüketimi, Vücudumuza aşırı miktarda yiyecek ve içecek alımı yaparak ortaya çıkan bir problemdir. Sağlıklı bir insanda mide 200-250 gram yemeğin birinci hazmını, besine ve hazım gücüne göre değişmekle beraber, 3-4 saat içinde kolayca gerçekleştirebilir, aynı zamanda da kalpte bu durum dolayısıyla zorlanmadan çalışabilir.

Fazla yemek yendiğinde ise, sindirim ve fazlalıkların kısmen depolanması, kısmen dışarı atılması için, kalbin 4-6 katı daha fazla yükle çalışması gerekir. Bu işlem sadece kalbi değil ayni zamanda sindirim, depolama ve boşaltım sistemi ile yakından ilgili olan organları da yorar ve yıpratır.

Örneğin; bir araba taşlı, bozuk ve engebeli bir yolda, düz bir yolda harcadığının kat ve kat fazlası yakıt tüketir. Vücudumuzda böyle bir durumda olduğu gibi daha fazla enerji harcar ve daha çok yorulur. Genç yaşarda sindirim sistemi daha güçlü ve sağlam olduğu için fazla yendiğinde, sindirimini tamamlayarak fazlalıkları dışarı atabilir. Ancak bu durum ileri yaşlarda pekte kolay değildir.

Aşırı yeme hastalığı

Fazla Yemenin Vücudumuza Etkileri Nelerdir?

Fazla yemek alışkanlık haline gelirse atıkların vücuttan uzaklaştırılması zorlaşır ve  vücutta depolanmasına sebep olur. Depo dolduktan sonra atıklar kan yoluyla birlikte dolaşıma katılır ve kanın ağırlaşmasına yani dolaşımın yavaşlamasına sebep olur. Ağırlaşan kandaki atıklar damarlarda birikmeye ve zamanla damarları aşındırmaya ve tıkamaya başlar. Daralan ve tıkanan damarlardaki kan, dokuları yeterince beslemeyecek kadar azalır. Beslenemeyen dokular beyne açlık uyarısını gönderir, beyin bu uyarıya yanıt olarak iştahı arttırır.

Bu durum ise insanı daha çok yemeğe zorlar, yedikçe kanda atıklar birikmeye, dokularda ve damarlarda tıkanıklıklar ve aşınmalar görülür. Kan daha çok koyulaşır ve vücuttaki beslenme yetersizliği gittikçe daha çok artar. Bu durumun devam etmesi bireyde Konsantrasyon, hafıza, düşünce öğrenme ve anlama becerilerini azaltır.

fazla temek 2

Sonuç olarak, fazla yemenin bedeli bireye obezite ve bununla birlikte ortaya çıkan çeşitli hastalıkları beraberinde getirir. Bazı insanların ne kadar yerse yesin fazla kilo almadığı bir gerçektir ama bu durum şişmanlardan daha tehlikeli bir durum olabilir. Çünkü Şişman insanlar bir şekilde metabolizma atıklarını, toksinleri ve katkı maddelerini vücutta yağ olarak depolayabilir ve vücudun kısmi de olsa tahribata uğraması engellenebilir.

Fakat zayıf insanlarda böyle bir durum daha zordur çünkü zayıf bireyler dolaşımdaki atıkların bir kısmını ateş, öksürük, terleme, nezle, kusma, ishal, sivilce, çıban gibi yollarla vücuttan uzaklaştırabilir bu olayları gerçekleştirirken de vücuda daha fazla hasar verir ve yıpratır.

Örneğin; eklemlerde, kaslarda ve dokularda oluşan artıklar zamanla bahsedilen bölgelerde iltihaplanmaya ve yanmaya sebep olabilir. Yanmaya kaynaklı olarak gazlar ve toksik maddeler ortaya çıkar. Bu şekilde oluşan yakıcı gazlar ve toksik maddeler vücutta ciddi sorunlara, ağrılara, enfeksiyonlara, cilt hastalıklarına, genetik mutasyonlara ve kansere sebep olabilir.

Aşırı Yeme Hastalığı İle İlgili Videolar:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu