Mental Sağlık

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Nedir?

instagram takipçi hilesi

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Nedir?

Anksiyete yani Kaygı bozukluğu yaşayan kişilerde panik seviyelerinin tepelere tırmandığı ve kriz durumlarında sanki çok kötü bir şey olacakmış hissine kapılırlar. İçinde bulundukları bu durumu  olduğundan daha kötü, tehlikeli görme eğiliminde olurlar. Anksiyete (kaygı) bozukluğu genellikle bilişsel davranışçı terapi uygulamalarıyla rahatlıkla tedavi edilebilir.

Anksiyete nedir

Son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alan bu soruya sizlere net bilgiler ve daha fazla içerikle  (Maksatbilgi usulü) cevaplamaya çalışacağım. Son günlerin dedim çünkü her nereye bir haber veya bir gündem okumaya kalkasam bu konu karşıma çıkıyor. Bende hiç durmadan bu konuyla ilgili bir araştırma yapıp ansiklopedimiz olan MaksatBilgi’de yazmam gerekitğini düşündüm. Fazla lafı uzatmadan, daha derine inerek Anksiyete yani Kaygı bozukluğuyla ilgili araştırma sonuçlarımı sizlere derleyeyim.

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Belirtileri ve Sonuçları

Bu duruma (Anksiyete (kaygı) bozukluğu) yakalanan kişilerde, kaygı seviyeleri yükselmekte ve akabinde aşırı panik durumuyla birlikte aşağıdaki bazı fiziksel sonuçlar çıkar:

  • kalp atışlarında hızlanma,
  • ellerde aşırı terleme,
  • nefes almakta zorluk çekme,
  • şiddetli baş ağrıları,
  • mide krampları,
  • sık idrara çıkma

Bu konuda yapılan araştırmalara göre , genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan anksiyete (kaygı) bozukluklarında hem genetik hem de çevresel faktörlerin rol oynadığını belirtiyor. Araştırmacılar Özellikle erken yaşta yaşanan travmatik olayların bireylerin korku işleme mekanizmalarında hassasiyete yol açarak stres tetikleyicilerine karşı aşırı duyarlı hale gelmelerine yol açtığını da belirtiyor.

Bu konuyla ilgili olarak daha önce sitemizin kurucusu İbrahim İbil tarafından ele aldığı ,Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 5 Yolu adlı bilgi derlemesi bu konuyla alakalı olduğundan size daha fazla bir bilgi vereceğini düşünüyorum.

Gelin bu konuyu videolarla da sizlere daha fazla içerikle yardımcı olalım:

ANKSİYETE BOZUKLUĞU VE İYİ GELECEK 7 ŞEY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu