Altay

Altay Kimdir?

 Altay
Tam adı: Altay Biber
Doğum tarihi: ??. ??. 1970
Doğum yeri: Rize, Türkiye
Boyu: 1.8 m
Burcu: 
Ailesi: 
Eşi: Serap Karaata (2004 – ?), Gülsüm Biber
Çocuk (ları): 
Mesleği: Şarkıcı, Besteci
Aktif Yılları: 2000 yılından bu yana
imdb-logo Altay
youtube-chanel Altay Altay AltayApple Music'de dinle AltaySpotify'den dinle Altay
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Altay facebook-sayfasi Altay twitter-hesabi Altay

Hakkında

Altay Kimdir? Altay, şarkıcı ve bestecidir.

Altay, 1970 tarihinde Rize’de dünyaya gözlerini açmıştır. Toplamda 7 kardeştirler. Ailesi politikacıdır.

İlkokul ve ortaokul eğitimini Zeytinburnu’nda tamamladı. Lise eğitimini Zeytinburnu Meslek Lisesi Elektrik Bölümü‘nde bitirdi. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri Mühendisliği‘ni kazandı fakat gitmedi. Başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nü de yarıda bıraktı. 1986 ve 1988 seneleri arasında Konservatuvara gitti. 6 yıl burada eğitim aldı. İşi ile birlikte yürütemediği için burayı da bıraktı.

Müzikle ilgisi kardeşine alınan sazla başladı. Küçükken bir seyyar satıcıydı. Vatani görevini Kütahya’da yaptı.

İlk olarak “Var ya” adlı eserini tanıttı. Altay’ın yüzlerce şarkıdan oluşan ilk albümü 2000 yılında 30 yaşındayken yayınlandı. 2001 yılında ikinci albümü “Yolcu Yolunda Gerek”, 2003 yılında Prestij Müzik’ten üçüncü albümü “Seninle” ve 2004 yılında dördüncü albümü “Anadolu’dan Rüya’ya” yı piyasaya çıkardı.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

20 Haziran 2006’da Özden Müzik etiketi ile beşinci albümü olan “Öyle Olsun” isimli albümünü çıkardı. Ahmet Özden’in müzik yönetmeni ve aranjörlüğünü üstlendiği albümün tüm söz ve müzikleri Altay’a ait. 2007 yılında Seyhan Müzik’ten “Zor Bulursun” albümünü çıkardı. 2009 yılında Avrupa Müzik etiketi ile “sana Bayılıyorum” albümü yayınlandı. 2010 yılında “Şekil A” isimli albümünü sevenleri ile buluşturdu.

Altay, 2013 senesinde ustalık dönemim diyerek isimlendirdiği “Berduş” isimli albümünde yer alan “Canım” isimli şarkıyı eşine yazdığınız ve doğum günü hediyesi olarak verdiğini açıkladı.  Kasım 2014’te İskender Paydaş imzalı “Bir Şey Söyle” albümünü çıkardı.

Albümü çıkarmaya başlamadan önce bir gece kulübünde çalıştı ve diğer müzisyenler için şarkılar yazdı. 2004 yılında Serap Karaata ile dünya evine girdi. Çift daha sonra boşandı. İkincili evliliğini Gülsüm Biber Hanım ile yaptı. Bu evliliklerinden bir çocukları oldu.

Ünlü şarkıcı, 20 Kasım 2021 günü yayınlanan Hüsnü Şenlendirici, Hakan Altun ve Sibel Canın sunduğu “Şarkılar Bizi Söyler” isimli programa katıldı. Diğer konuklar arasında Berdan Mardini ve Ceylan vardı.

Altay Diskografisi

Albümleri

  1. 2000 – Kalpsizsin
  2. 2001 – Yolcu Yolunda Gerek
  3. 2002 – Seninle
  4. 2004 – Anadolu’dan Dünyaya
  5. 2006 – Öyle Olsun
  6. 2007 – Zor Bulursun
  7. 2009 – Sana Bayılıyorum
  8. 2013 – Berduş
  9. 2017 – Ziyaret

EP’leri

  1. 2010 – Şekil A
  2. 2015 – Bay Bay

Single’ları

  1. 2011 – Elma
  2. 2014 – Bi’şey Söyle (Tekli)
  3. 2016 – Yolcu Yolunda Gerek
  4. 2018 – Kalp Gözüm
  5. 2019 – Keşke Aramasaydın
  6. 2020 – İki Satır

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu