Hakan Altun

hakan altun 4
Tam adı: Hakan Recep Altun
Doğum tarihi: 13 Ağustos 1972
Doğum yeri: İstanbul / Türkiye
Boyu: 1.84 m
Ailesi: Seda Altun (kardeş), Meral Altun, Hasan Altun
Eşi: 
Çocuk (ları): 
Mesleği: Şarkıcı, besteci
Aktif Yılları: 1998 yılından bu yana
youtube-chaneldeezer logo mblisten-on-apple-music-logospotify-connect-compatibility-logo-
Sosyal Medyada
instagram-hesabifacebook-sayfasitwitter-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Hakan Altun kimdir? Hakan Altun, 13 Ağustos 1972 İstanbul doğumlu Türk besteci ve şarkıcıdır. Aslen Siirtli olan şarkıcının tam adı Hakan Recep Altun’dur. Babası eski futbolcu olan Arap Hasan lakaplı Hasan Altun’dur. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Türk Musikisi Devlet konservatuarında tamamlamıştır. Daha sonra İTÜ’de Sosyal bilimler alanında Master yapmıştır.

1994 yılında Edirne’de Türk Devlet Müziği topluluğuna katılarak ud çalmaya başlamıştır. Daha sonra 1997’de bu görevinden istifa eden Hakan Altun, İstanbul’un en popüler eğlence mekanlarında sahne almaya başlamıştır.

1998 de Ankara’da askerliğini yaptıktan sonra geri dönen Altun ilk albümünün hazırlıklarına başlamıştır. 1999’da ilk albümü “Hakan”ı çıkartmıştır. Albümde yer alan Hani Bekleyecektin parçası ile çok başarılı bir çıkış yakalamıştır.

İkinci albümü “Ağlamak Yok Yüreğim”in ardından nerdeyse bir ve iki yıl aralıklarla devamlı albüm çıkartmıştır.

Hani Bekleyecektin, Bir Telefon, Teklif Ediyorum, Her Sevda Bir Ölümmüş‘ gibi birçok önemli şarkıyı Türk müzik piyasasına katarak günümüzde bile dinlenen ve söylenen unutulmaz şarkılara imza atmıştır.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Gerek yorumculuğu gerek şarkıcılığıyla bugüne kadar birçok önemli parçaya imza atmasının yanı sıra Türk Müziğinin çok önemli isimleriyle de birlikte çalışmıştır.

Diskografisi

  1. 1999 – Hakan
  2. 2000 – Ağlamak Yok Yüreğim
  3. 2002 – Nefesimsin
  4. 2003 – Yaralı Bir Aşkın Öyküsü
  5. 2005 – Hediye
  6. 2006 – Küstüm Aşklara
  7. 2007 – Aşk,Ayrılık ve Adam
  8. 2008 – Aklın Bende Kalmasın
  9. 2010 – Tercihimdir
  10. 2012 – Senden Sonrası
  11. 2014 –  Dedemin İlahileri
  12. 2015 –  Aşk Lütfen Gel
  13. 2017 –  Konu: Aşk
  14. 2018 –  Usta-Çırak
  15. 2020  – Ne Gelen Ne Soran Var

Videografisi

  1. Hakan (1999)
  2. Hani Bekleyecektin
  3. Yol Verin Bana Dağlar
  4. Can Kuşum
  5. Bana Göresin
  6. Köle Gibi
  7. 2. Ağlamak Yok Yüreğim (2000)
  8. Ağlamak Yok Yüreğim
  9. Her Sevda Bir Ölümmüş
  10. Gönül Yarası
  11. Gül Belalıdır
  12. 3. Nefesimsin (2002)
  13. Teklif Ediyorum
  14. Nefesimsin
  15. Kıyamadım
  16. 4. Yaralı Bir Aşkın Öyküsü (2003)
  17. Bir Telefon
  18. Kördüğüm
  19. Ayrılık Olmasaydı
  20. Fenalardayım
  21. 5. Hediye (2005)
  22. Sen de Ağla
  23. Hediye
  24. Yürek Ağlar Gözden Önce
  25. 6. Küstüm Aşklara (2006)
  26. Yollara Taşlara
  27. Son Buse
  28. Kabul Et
  29. 7. Aklım Bende Kalmasın (2008)
  30. Diyelim Ki
  31. Haberi Olsun
  32. 8. Tercihimdir (2010)
  33. Başka Ten Uymuyor
  34. Tercihimdir
  35. 9. Senden Sonrası (2012)
  36. Ruh İkizi
  37. Hadi Geri Ver
  38. 10. Dedemin İlahileri (2014)
  39. N’eyleyeyim Dünyayı
  40. 11. Aşk Lütfen Gel (2015)
  41. Aşk Lütfen Gel
  42. Yıkıla Yıkıla
  43. Aşk Bahçemsin
  44. 12. Konu: Aşk (2017)
  45. Gidemezsin
  46. Vur
  47. Hep Var Olacaksın
  48. 13. Ne Gelen Ne Soran Var (2020)
  49. Ne Gelen Ne Soran Var

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu