90’lıların Çok İyi Bildiği 10 Telefon Modeli
Eski zamanlarda telefon modelleri ile şuan ki telefon modelleri arasında inanılmaz farklar var. Teknolojisinin gelişmesiyle, telefon modellerinde değişiklikler yapıldı. 90’lıların çok iyi bildiği 10 telefon modeli arasında, dokunmatik ekranlardan ziyade tuşlu telefonlar vardır. Önceden 0.facebook sitesine girdiğimizde bile bunun nasıl olduğunu düşünürdük. Şimdi ise elimizdeki cihazlarla bütün dünyadan haberdar olabiliyoruz.
90’lıların Çok İyi Bildiği 10 Telefon Modeli
Nokia 3310
Nokia 3310 telefon modeli yılan oyunu ile bilinmektedir. 90’lılar olarak hepimiz bu telefonda yılan oyunu oynamışızdır. Genelde ailemizde, annemizde, babamızda olan bu telefonu gizli gizli alıp skor yapmaya çalışırdık. Arkadaşlarımızla skorumuzu yarıştırırdık. 2000 tarihinde çıkan telefon, Finlandiyalı telefon üretici tarafından piyasaya sürülmüştü.
Ericsson T28
Kapaklı telefonlar arasında ilk sayılabilir. Telefonda ekran ve tuşlar küçültülmüş ama üzerine bir anten eklenmiştir. Kapaklı telefon modasını çıkaran telefonlar arasındadır. 1999 yılında çıkan telefon 15mm kalınlıkta ve sadece 83 gram ağırlıktaydı. Hafifliği ve kibarlığı ile bilinse de anten olayı şuan komik geliyor olabilir.
Panasonic G600
Antenli telefonlar arasında yer alıyor. Telefonun en önemli özellikleri arasında bir dakikalık ses kaydı alması ve titreşimi olmasıydı. Bu o zamanlarda hiçbir telefonda yoktu diyebiliriz. 1998 yılında piyasaya sürülen telefonun reklamlarını Cem Yılmaz yapıyordu.
Siemens M50
Siemens telefonlar 90’lı yılların modasıydı. Java özelliği bulunan telefon, zil sesiyle meşhur diyebiliriz. İlk Javalı telefonlar arasında yer alıyor. Siemens markası 1985 yılında Almanya’da kurulmuştur. Telefonları o dönemlerde oldukça satılsa da 2005 yılında yeni çıkan teknolojilere ayarak uyduramayarak telefon işini bırakmışlardır.
Nokia 1100
Yaşı geçmiş ve teknolojiye ayak uyduramayan anneannelerimiz, dedelerimiz hâlâ kullanıyorlar bu telefonu. Fener özelliğiyle bilinmekteydi. Şarjı yaklaşık 1 hafta boyunca gitmektedir. Hâlâ satışta olan telefonun satış fiyatı 300 TL. 2003 yılında satışta olan telefonun hafızasında bulunan yer 50 kişilik kişi kayıtı ve 50 SMS’di sadece. Döneminde dünyanın en çok satan telefonu olmuştur.
Nokia 2300
Görüntüsüyle çığır açmış telefonlar arasında yer alıyor. Tuşların renkli ve çiçek yaprağı şeklinde olması, alıcıları almaya itmiştir. Aynı zamanda döneminin havalı telefonları arasında yer alıyor. 2003 yılında satışa çıkarılan telefonun, 92 gram ağırlığı, 20mm kalınlığı bulunuyordu.
Nokia 5610
2007 yılında tanıtılan ürün ilk kızaklı telefonlar arasına girmiştir. Dönemin çok moda olan telefonun en önemli özelliklerinden biri, telefona yüklenilen müziğin dinlenmesiydi. 2007 yılında çıkarılan telefonun 3.2 megapiksel kamerası ve flaşı vardı. Aynı zamanda otofokus özelliği bulunuyordu.
Iphone 2G
2007 yılında satışa çıkarılan telefon dönemine göre oldukça pahalıydı. Telefonda birçok özellik bulunması rakiplerine göre onu ilk sıralara taşıyordu. Şuan bile ikinci el satışları devam ediyor telefonun.
Nokia 5230
Tam bir tasarım harikası olan telefon, kızaklı klavyesiyle ilgi çekiyordu. Yana doğru açılan klavyesiyle, döneminde popülerdi. Telefonun ekran hareketlerinin yavaş olması alıcıları memnun bırakmamıştı. 2009 yılında piyasaya sürülen telefonun 2 megapiksel kamerası ve dokunmatik ekranı bulunuyordu. Aynı zamanda telefonun sağ alt köşesinde kalemi bulunuyordu. Bu kalem ekrana parmakla değil kalemle dokunmayı sağlıyordu.
Samsung E250
Renkleriyle o zamanlarda gönlümüzü fethetmişti. 2006 yılında çıkarılan telefon döneminin harikasıdır. 0.3 megapiksellik kamerasıyla, hafızasının 10 MB olmasıyla, MP4 bulundurmasıyla teknolojinin geliştiğini bizlere kanıtlamıştır diyebiliriz. O zamanlarda şaşkın şaşkın baktığımız telefona, şu zamanlarda olsa sanırım yüzüne bakmazdık. USB kablosuyla bilgisayarlara bağlanabilen telefon, döneminde pahalı telefonlar arasındaydı.