Anne ve Çocuk

7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

instagram takipçi hilesi

7 aylık bebek gelişimi, bebeğin emeklemeye ve kendi başına ayakta durmaya hazır olduğu dönemdir. Bebek bir önceki ayda geriye doğru emekliyordu ve şimdi 7. ayda daha bağımsız hareket edebilmek için mümkün olduğunca çok emeklemeye çalışıyor. Emeklemeye başlayan bebekler, başlangıçta çevrelerindeki tehlikelerin farkında olmadıkları için sehpanın üzerindeki yorganı kapıp ayağa kalkmaya çalışabilirler.

7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Etrafta duran nesneler bebeğin hareketleri ve mobilyalara çarpması sonucu düşebilir. Bir bebek boğulma tehlikesi oluşturacak şekilde küçük nesneleri erişemeyeceği bir yere koyabilir. Arkasında sert bir şey fark etmeden oturabilir. Bu süre zarfında bebekler, ek gıdaya geçişin mümkün olduğu geceleri daha az acıkırlar. Sonuç olarak, geceleri uykuya dalmak daha uzun sürer.

7 aylik bebek gelisimi nasil olmalidir5 768x512 1

Ayrılmaktan korkan bir bebek uykuya dalarken ebeveynine dokunmak isteyebilir. Artan aktivitesi nedeniyle gece geç saatlere kadar uyanık kalmaya devam edebilir. Bebekler sandalyenin kenarında ayağa kalkabilir ve ebeveynler tehlikeyi henüz fark etmedikleri için her zaman gözlemlemelidir.

Bazı bebeklerin ilk dişleri 14. ayda çıkarken bazı bebeklerin de ilk birkaç ayda çıkması söz konusu olabilir. Bu durum esas olarak ebeveynlerin ilk dişlerini ne zaman sürdüklerine bağlı olarak değişir. Diş çıkaran bebeklerde diş temizliği, diş macunu ve diş fırçası yerine nemli bir bezle yapılmalıdır. Bebeğinizin gelişimine bağlı olarak ilgi alanları da değişiklik gösterecektir.

7 aylik bebek gelisimi nasil olmalidir1 338x405 1

Bebek kendisine kitap okunduğu için çok mutlu olur ve bu aydan itibaren kitaptaki büyük resimlere ilgi gösterebilir. Oyuncağın üzerindeki düğmelere basarak farklı hayvanların seslerini duyarak heyecanlanabilir. Ebeveynler tarafından çıkarılan hayvan seslerini taklit etmek, bebeklerin eğlenmesine ve bu bilgileri pekiştirmesine yardımcı olabilir.

7 aylık bebek, çevresinde olup bitenlere daha hızlı tepki verir ve onunla oynamayı çok sever. Bu aktiviteler anne-baba ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendirerek bebeklerin güvenli ve mutlu büyümelerinde önemli rol oynar. Ebeveynlerinden ayrı kalmaktan korkmaya başlayan bebekler uykuya dalarken ten tene temasın tadını çıkarabilirler. Anne ve babadan birinin veya her ikisinin işe gitmesi gerektiğinde evden dışarı çıkmamaları ve bu durum kendilerine anlatılması gerekir. Ancak öğrendiği her yeni şey gibi buna da alışması için zamana ihtiyacı vardır.

Bu dönemde ilk kez tanıştığı ya da nadiren gördüğü insanlardan kendini yabancılaşmış hisseder. Bir bakıcı veya aile üyesinin bebeğe bakması gerekiyorsa, sürecin başında birkaç günü birlikte geçirmelidirler. Böylece hem bebek hem de bebeğe bakan kişi birbirini tanıma fırsatı yakalar.

7 aylik bebek gelisimi nasil olmalidir3 768x512 1

7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Bebeğinizin boyu, kilosu, baş çevresi vb. fiziksel ölçümlerini yaptıktan sonra elde ettiğiniz bilgileri bir önceki ay elde ettiğiniz verilerle karşılaştırın. Ardından bunu bebek gelişim tablosundaki değerle karşılaştırın.

  • 7 aylık bir kız bebek bu dönemde 61 ila 73 santimetredir. 5800 ila 9800 gram ağırlıkları arasındadır.
  • Aynı dönemde erkek bebeğin boyu 32-75 cm arasındadır. 6000 ila 10200 gram ağırlığındadır.

Bu ölçümler düzenli doktor ziyaretlerinde alınır ve bebeğin nasıl büyüdüğünün net bir göstergesidir. 7 aylık bebek kilo ve boy gelişimini kontrol ettiğinde bebeğin gelişimi beklenmedik ise doktor aileye bebeğin fiziksel uygunluğu, beslenmesi ve uyku düzeni hakkında soru soracak ve önerilerde bulunacaktır. Gerekirse ek testler yapılır.

7 Aylık Bebeğin Sağlık Kontrolü Ne Zaman Yapılmalıdır?

7 aylik bebek gelisimi nasil olmalidir4 768x512 1

İlk dişleri çıkan bebeklerde biraz huysuzluk ve hafif ateş normal kabul edilmekle birlikte, yüksek ateş, ishal veya kusma gibi belirtiler yaşarsanız yine de doktorunuzu görmelisiniz. Ayrıca ebeveynler, çocuklarının 7. ayda nasıl geliştiğini değerlendirmek veya akıllarına gelen soruları yanıtlamak için bir doktora danışabilirler.

Bebek Gelişimi İle İlgili Videolar

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu