Otomobil

2023 Ford Explorer Özellikleri ve Fiyatı

instagram takipçi hilesi

2023 Ford Explorer Özellikleri ve Fiyatı! Ford Explorer, yollarda en uzun süre çalışan SUV modellerinden bir tanesidir. 30 seneden fazla bir süre önce piyasaya sürüldü. Pek çok otomobil yazarı güçlü motorları, cömert depolama alanı ve standart güvenlik özellikleri için mevcut nesil Explorer’ı övdü. Bununla birlikte, vasat iç malzemeleri, genellikle daha yüksek donanım seviyelerinde lüks SUV alanına girebilecek fiyat etiketi ile eşleşmedi.

Mevcut Explorer 2020’de yeniden tasarlanmıştı. Bu nedenle 2023 senesi için başka bir tam revizyon için çok erken olduğu düşünülüyordu. Bununla birlikte, Ford Explorer’ın güncellenmiş bir stile sahip olacağını gösteren bazı raporlar da paylaşıldı. Nitekim de öyle oldu.

2023 Ford Explorer hakkında şu an için çok fazla bilgi yok. Araç ilk etapta Çin’de satışa başlanacak. Ülkemizde de gelip gelmeyeceği konusunda tam bir bilgi yok.

2023 Ford Explorer

2023 Ford Explorer Özellikleri

Ford Explorer’ın arka kısmı da oldukça şık. Parçalara ayrılmış aydınlatma tasarımı, bu büyük SUV’a bir sert görünüş havası kazandırıyor. Ayrıca öndeki göz kamaştırıcı krom arkada da ortaya çıkıyor.

2023 Ford Explorer’ın büyük bir SUV olduğundan bahsetmiştik. En belirgin işaret, otomobilin içindeki bilgi-eğlence ekranıdır. Öyle ki bu SUV, ekrandan ayrı 27 inçlik bir bilgi-eğlence ekranına sahip. Bu ekran, gösterge ekranının bittiği yerde başlıyor ve neredeyse sağ ön koltuğun tamamını kaplar.

Dokunmatik ekran, aracın ön panelindeki tüm düğmelerin kaybolmasını sağlıyor. Ford Explorer’ın iç tasarımıyla ilgili bir diğer özellik de vites topuzunun olmaması.

Ford yetkilileri, SUV’nin motor özelliklerini henüz kamuoyuna açıklamadı. Ancak otomobil Çin’de 11 Ağustos’ta satışa çıkacak. O gün geldiğinde, 2023 Ford Explorer’ın motor seçeneklerini hepimiz öğrenmiş olacağız.

2023 Ford Explorer

2023 Ford Explorer Fiyatı

Yeni Ford Explorer’ın henüz ne kadar bir fiyata satılacağı açıklanmadı. Ancak giriş seviyesi 2023 Ford Explorer’ın yaklaşık olarak 33.000 dolarlık bir başlangıç ​​fiyatına sahip olmasını bekleniyor. Bu fiyatı ₺’ye çevirecek olursak şimdiki kur ile vergisiz fiyatı yaklaşık 600 Bin ₺ yapıyor. Vergilerde eklendiği zaman ortalama 1 milyon ₺’den fazla bir fiyat göreceğiz.

Bu, 300 beygir gücünde turboşarjlı 4 silindirli, 10 vitesli otomatik şanzıman ve arkadan çekişli formata sahip temel Explorer içindir.

Explorer XLT ve Limited donanımlarına kadar yükseldikçe, yaklaşık 38.000 dolar (vergisiz 680 bin ₺) ve 50.000 dolar (vergisiz 895 bin ₺) bantlarına kadar çıkabilir. 400 beygir gücündeki çift turbo V6’ya sahip performans odaklı ST modeli, yaklaşık 55.000 $ (vergisiz 985 bin ₺) ‘den gelebilir.

Explorer Hybrid size yakıttan tasarruf ettirecek olsa da, 2023 varyasyonu yukarıda da belirttiğimiz yüksek bir giriş ücreti ile geliyor. Bu fiyatlar ülkemizde kur sebebi ile çok daha yükseliyor. Tabi bu fiyatlar birer tahmin. Resmi rakamlar değil. Belki 5-10 bin $ daha uygu fiyata olabilir. Ancak ülkemizdeki vergi dilimleri yüzünde çok da düşük bir fiyat olmasını beklemeyin.

2023 Ford Explorer

2023 Ford Explorer İle İlgili Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=mw9L7rvAlQI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu