Film & Dizi ÖnerisiListeler
Trend

2019 Yılının En İyi Türk Dizileri

instagram takipçi hilesi

2019’u bitirirken ekranlarımızda başarılı olmuş Türk dizileri için bir liste yapmadan olmaz. Bu yıl yayın hayatına başlayarak en çok izlenen ve başarılı olan dizileri sizler için bir araya getirdik. Birçoğu son sürat yayınlanmaya devam etsede bazı türk dizileri yayın hayatlarına oldukça iyi başlamalarına rağmen reytinglere yenik düşerek bize veda etmiştir.

İşte karşınızda 2019’un en iyi Türk dizileri:

1- Halka

1 685x385 3

TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayan Halka dizisi yılın en başarılı dizilerinin başında gelmektedir. 15 Ocak 2019 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizinin çok geniş ve büyük isimleri barındıran bir oyuncu kadrosu bulunmaktadır. Nazan Kesal, Serkan Çayoğlu ile Hande Erçel ve Kaan Yıldırım’ın yer aldığı kadroda Ahmet Mümtaz Taylan, Burak Sergen ve Hazal Subaşı gibi isimlerde bulunmaktadır.

Yönetmenliğini Volkan Kocatürk’ün yaptığı dizide senaryo Aziz Tuna, Ali Demirel ve  Selim Bener’e aittir. Es Film tarafından yapılan dizi başarılı bir hikayeyle dikkatleri üzerine çekerek kısa sürede reytinglerde başarısını göstermiştir. Ancak hızla başarılı olan ve yükselen dizi yine aynı hızla düşüşe geçtiğinden maliyetler bakımından sıkıntıya girerek kanal tarafından iptaline karar verilmiştir. Dizinin başka platformlarda veya farklı bir kadroyla devam edeceği hakkında dedikodular sosyal medyada çok konuşulsa maalesef dizi final yaptıktan sonra çoğu diziyle aynı kaderi paylaşarak 19. bölümüyle macera defterini kapattı.

2- Hercai

Mia Yapım tarafından Atv ekranlarında 15 Mart 2019 tarihinde yayına başlayan Hercai, ilk bölümünden itibaren çok konuşulan ve başarılı olan bir dizi olarak tarihe geçmiştir. Yönetmenliğini Cem Karcı ve Benal Tairi’nin yaptığı Hercai, Eda Tezcan ve Feraye Şahin tarafından yazılmaktadır. Başrollerinde Akın Akınözü ve Ebru Şahin’in yer aldığı dizi aldığı reytingleriyle büyük bir başarı yakalamış ve kocaman bir kitleye sahip olmuştur. Kısa sürede başarısı yurtdışına da taşmıştır. İntikamdan doğan bir aşk hikayesi olan, 2. sezonunda aynı başarısıyla devam eden Hercai, Sümeyye Ezel’in aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.

3- Mucize Doktor

3

MF Yapım‘ın dizisi olan Mucize Doktor, 2019’da başlayarak başarı yakalayan bir diğer dizidir. 12 Eylül 2019 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizi medikal, dram türündedir. Kore yapımı olan Good Doctor dizisinden uyarlanmıştır. Başrollerinde Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal ve Reha Özcan‘ın yer aldığı dizinin kadrosunda Hazal Türesan, Murat Aygen ve Özge Özder’de bulunmaktadır. 2019’un Eylül sezonunda başlamış olmasına rağmen kısa sürede büyük bir başarı yakalayan dizinin yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan oturmaktadır. Senaryosunu Pınar Bulut ve Onur Koralp yazmaktadır. Fox Tv’nin başarılı dizisi bazen tartışma yaratan sahneleriyle gündemde yer alsada sezonun en sevilen ve izlenen yapımlarından biri olmayı başarmıştır.

4- Benim Tatlı Yalanım

4 685x445

Fox Tv’nin yaz sezonu için hazırladığı Benim Tatlı Yalanım dizisi 13 Haziran 2019 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır. O3 Medya imzalı dizi, yaz sezonundan geriye kalan ve devam edebilen başarılı yapımlardan biri olmuştur. Furkan Palalı, Aslı Bekiroğlu ve Lavinya Ünlüer’in başrollerinde oynadığı dizinin yönetmenliğini Barış Erçetin ve Cihan Vural yapmaktadır.

5- Afili Aşk

5

Kanal D ekranlarında yaz sezonunda yayın hayatına başlayan Arc Film imzalı komedi aşk dizisi Afili Aşk’ta sezonu ve seneyi başarıyla geçiren dizilerden biri olabilmiştir. Başrollerini Burcu Özberk ve Çağlar Ertuğrul’un oynadığı dizinin rejisi Serdar Gözelekli’ye emanettir. Yaz sezonundan geriye kalan nadir yapımlardan biri olan Afili Aşk, eğlenceli karakterleri ve hikayesiyle yayın hayatına 2019 itibariyle devam etmektedir.

6- Kuzgun

6

Star Tv’de yayınlanan Ay Yapım imzalı Kuzgun dizisi 13 Şubat 2019 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Bahadır İnce’nin yönetmenliğinde yapılan dizinin başrollerinden Burcu Biricik ve Barış Arduç yer almıştır. İkinci sezonunda kadroya Onur Saylak’ın dahil olması bütün hayranlarını daha da heyecanlandırmıştır. İddialı bir şekilde ekranlara giriş yapan Kuzgun, 2. sezon sürmüş ve ikinci sezonunda düşen reytinglerinden dolayı final kararı almıştır. Dram türündeki dizinin çok büyük bir izleyici kitlesi olsada, dizi televizyon ekranlarında şanssız kalan yapımlardan biri olarak maalesef tarihe karışmıştır.

7- Her Yerde Sen

7 685x670

Karga Seven Pictures imzalı Fox Tv’nin yaz dizilerinden biri olan Her Yerde Sen isimli yapımda yılın en çok konuşulan ve sevilen dizilerinden biri olmuştur. Yönetmenliğini Ender Mıhlar’ın üstlendiği dizinin başrollerinde Furkan Andıç ve Aybüke Pusat yer almaktadır. Senaryosunu Deniz Yeşilgün ve Esra Çetek Yılmazer’in yazdığı dizi, 14 Haziran 2019 tarihinde başlayarak başarılı bir çıkış yaparak devam etmiş olsa da yeni yayın döneminde aynı başarısını sürdüremeyerek Kasım ayında final yapmıştır. Geriye çok büyük bir hayran kitlesi bırakarak ekranlara veda eden ekip yaz boyunca yakaladıkları başarılarından dolayı yılın en iyi dizilerinden biri olarak görülmektedir.

8- Kardeş Çocukları

8 685x438

Star Tv’de  27 Ocak 2019 tarihinde yayınlanmaya başlayan Kardeş Çocukları yılın ilk uzun yapımlarından biri olmuştur. Faruk Teber’in yönetmenliğini yaptığı, Sırma Yanık tarafından yazılan dizinin başrollerini Mehmet Aslantuğ, Nur Fettahoğlu, Ayça Bingöl ve Afra Saraçoğlu paylaşmaktadır. Dram türünde yapılan Kardeş Çocukları dizisi kısa sürede sevilerek sezonu tamamlamıştır. İkinci sezonunda istediği başarıyı yakalayamayarak 8 Ekim’de final kararı almıştır.

9- Kimse Bilmez

Baba Yapım imzalı Kimse Bilmez dizisi, 11 Haziran 2019 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Yönetmenliğini Hakan Eren ve Kartal Çidamlı yapmaktadır. Başrollerini Keremcem ve Özgü Kaya paylaşmaktadır. Aile ve dram türündeki yaz dizisi olarak başlayan yapım yeni sezonda da yayınlanmaya devam etmiştir. İlk bölümlerine kıyasla yıl sonuna doğru reyting oranlarında düşüş yaşanmıştır. Yine de 2019 yılında başlayarak hemen iptal kararı almadan yola devam eden büyük bir kitleye sahip bir dizi olmuştur. Kimse Bilmez, pazar akşamları Atv kanalında yayınlanmaktadır.

10- Kuruluş Osman

Mehmet Bozdağ’ın senaryosunu yazdığı, Bozdağ Film imzalı Kuruluş Osman dizisi 20 Kasım 2019 tarihinde Atv kanalında yayınlanmaya başlamıştır. Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliği taşıyan başrolünde Burak Özçivit’in yer aldığı dizinin yönetmenliğini Metin Günay yapmaktadır. Çoğunlukla Diriliş dizisinin kitlesinin yine yalnız bırakmadığı dizi yılın sonlarında başlamış olsa da başarıyla devam etmiştir. Reytinglerdeki başarısıyla da Diriliş Ertuğrul’u aratmayan dizi şimdilik Atv ekranlarında Çarşamba günlerinde büyük bir başarıyla devam etsede 2020’de nasıl bir gidişatı olacağı merakla beklenmektedir.

11- Bir Aile Hikayesi

10 685x385 1

9 Mart 2019 tarihinde yayın hayatına Fox Tv ekranlarında başlayan Bir Aile Hikayesi yapım sürecinde en çok konuşulan dizilerden biri olmuştur. Yönetmenliğini Merve Girgin Aytekin’in yaptığı Bir Aile Hikayesi’nin senaryosu Deniz Madanoğlu tarafından kaleme alınmıştır. Dizinin çok konuşulma sebebi ise ABD’nin en çok sevilen dizilerinden biri olan This Is Us dizisinden uyarlama yapılacak olmasıdır. Songül Öden, Birkan Sokullu, Celil Nalçakan, Olgun Toker’in başrollerini paylaştığı dizi 18 bölümün ardından final kararı alarak ekranlara veda etmiştir.

Listedeki Türk Dizileri Fragmanları

https://www.youtube.com/watch?v=aZ29JPghFfA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu