Sağlıklı Yaşam

Yiyorum Ama Kilo Alamıyorum Diyenlere Kilo Almanın Yolları

Medyada yer alan birçok içerik kilo verme ile ilgili iken, kilo almaya çalışanları da yok saymak olmaz. Zayıflatan diyetler, günde iki kilo verdiren reçeteler, yaza formda girmek isteyenler için birçok taktikler havada uçuşurken kilo almak istediğini dile getirenlere hep kötü gözle kıskançlıkla bakılmıştır.

kilo 1

Ancak olması gereken kilonun altında olan insanlar da görünüşlerinden rahatız olabiliyor ve de sağlıklarından da endişe duyabilirler. Sağlıklı bir biçimde kilo alabilmenin yollarını sizler için araştırdık…

1) Sorunun Kaynağını Belirlemek Şart

kilo 8

Sürekli yemek ve hiçbir şekilde kilo alamamak kimileri için hayal gibi. Ancak kilo almanın ve hızlı kilo vermenin tahmin edilemez sağlık sorunları doğurabilir. Aşırı derecede zayıf olan kişiler, sindirim sistemi bozukluğu ya da bağırsak parazitlerinin yanı sıra hipertiroid, tüberküloz, kanser gibi oldukça ciddi rahatsızlıklar tarafından da araştırılıp gerek olursa tedavi olmalı.

2) Abur Cubur Tüketimine Dikkat

kilo 6

Kötü bir hastalık ihtimalini aklımızdan sildikten sonra hamur işleri, şekerler, pastalar, çikolatalardan oluşan bir dünyaya sınırsız giriş biletine sahip olabileceğinizi düşünmeyin! Beden sağlığını korumak da en az kilo alabilmek kadar önemli ve yüksek şeker bulunduran besinlerin sağlıklı beslenmede yeri asla yok, ne yazık ki!

3) Kalori Değeri Yüksek Gıdalar Serbest

kilo 2

Elbette iyi haberler de var. Taze ve kuru meyveler, ceviz, badem, fındık hatta tostlarla ara öğünler oluşturabilirsiniz. Hatta şöyle ki bu saydıklarımız uzmanlar tarafından özellikle önerilmekte. Ana öğünlerin hiçbiri es geçilmemeli; yağ, protein, karbonhidrat yönünden dengeli bir besin döngüsü oluşturulmalı.

4) Kahvaltıda Kuş Sütü Bile Eksik Olmamalı

kilo 4

“Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilemem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Cemal Süreya’nın bu güzel sözü elbette ki çok önemli. Besin yönünden günün en faydalı öğünü olan kahvaltı, kilo alma uğraşında olanlar için çok daha öneme sahip. Kahvaltı hiçbir şekilde atlanmamalı! Ekmeğinden zeytinine, reçelinden peynirine, yumurtasına kadar her şey dört dörtlük olmalı. Çünkü bu en çok size yani yiyip yiyip kilo alamayanların hakkı!

5) Su İçmeyi Ertelemek Gerek

kilo 7

Yemek yerken meyve suyu ya da su tüketmek iştahın kaçmasına ve çok daha erken tokluk hissini yaşamanıza neden olabilir. Bu sebeple de sofralardan bardakları bir süreliğine kaldırmakta fayda var! Elbette ki yemeğin üzerine bol su içmek iyidir.

6) Şeytan Ayrıntıda Gizli!

kilo 10

Yemeklerin besin değerlerini arttırmak adına minik dokunuşlar yapılabilir. Kendinizi çocuğuna kilo aldırmak ve sağlıklı besinler yedirmeye çalışan bir annenin yerine koyun! Çorbaları sade servis etmektense içine pirinç ya da şehriye eklemek, keklerin içine bol malzeme eklemek, makarnayı kıymalı ya da peynirli tüketmek ilk akla gelen taktikler arasındadır.

7) Bir Küçük Ayrıntı Daha…

kilo 3

Çörek otu, defne yaprağı, kimyon, fesleğen, muskat, kişniş, karabiber, nane, dağ kekiği ya da kaya tuzu… Tüm bu baharatlarda muhteşem bir iştah açıcı özelliği sayesinde her öğüne eklenebilir, yemeklerin hem kokusunu hem de tadını muhteşem hale getirebilirsiniz. Baharatlar ve soslar konusunda elinizi korkak alıştırmayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu