Beslenme ve Diyet

Hızlı Diyette Yapılan Hatalar

Hızlı zayıflama hataları nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Hızlı zayıflama hataları nelerdir?

Yapılan bazı diyetlerde kişi hiç bilmediği hastalıklarda kendini bulur ve zayıflama hastalığının içinde yer alır. Bütün organlar bu diyet bozukluğu ile etkilenerek hasta olur. Kişi zayıflayayım derken çabuk hastalanır ,bağışıklığı zayıflamaya başlar.

Her insan fit ve güzel bir vücuda sahip olmak ister. Fakat diyet uygulama yöntemlerinde istenilen kurallar yeterli bir şekilde yerine getirilmediğinde hızlı bir şekilde kilo vermeye çalışırken, kişi fark etmeden sağlığından oluyor. Organların işleyiş şekli ve beslenme şekli belli bir seviyede ilerler ve alışmış bir düzeni aniden bozmak vücut değerlerinde çökmelere sebebiyet verir.

Hızlı kilo verme isteği yanlış bir karardır. Vücudun bu kiloyu dengeleyebilmesi için zamana ihtiyacı bulunmaktadır.Her insanın vücut kitle değerleri aynı olmadığından istenilen sonuca hemen ulaşma fikrine kapılmak doğru sayılmaz.Uzman diyetisyenlerin önerisine uyarak bir plan çizmek ,yakın zamanda istediğiniz fit ve güzel bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Peki, en çok hangi hataları sıklıkla yapıyoruz?

Uzun Süre Aç kalma Yöntemi İle Hızlı Zayıflama Yöntemi

zayiflama

Öncelikle sağlıklı beslenmenin kuralı ,her besinden tatmak ve vücuda istenilen vitamin ve diğer önemli protein ve vitaminleri depolamaktır. Vücudun,kalsiyuma,proteine,yağa,şekere,tuza ve suya fazlası ile ihtiyacı vardır. Vücut besinlerden aldığı vitaminleri gerekli mide ve böbrek birimlerine dağıtarak kan görevlerini başarılı ile tamamlamasına hatta mide ve bağırsak hareketleri ile diğer organların işlevselliğini sağlamasına katkıda bulunur. Yani yediklerimiz ve içtiklerimiz sayesinde kirli kan ve idrar sürekli yenilenerek vücuda istenilen oksijeni bu şekilde sağlıyor. Organlar bu sayede nefes aldığını hissediyor.

Yemek yerken öğün atlatmak ve uzun süre aç kalmak

yemek

Metabolizmanın çalışma dengesini bozar. Siz iyi bir bağışıklı için hem az yemeli ama her şeyden tatmalısınız. Çok fazla aç kalarak aniden vücuda yüklenmek ve doyma ihtiyacını sağlamak sindirim kanalında tıkanmalara yol açar,kişi hızlı zayıflayayım derken dengesizce yediği yemeklerden dolayı kilo lamaya başlar. Bu da onun için hem risk hemde hayal kırıklığı olur. Eğer zayıflamak istiyorsanız vücudunuza birden yüklenmekten vazgeçin. Bu sizde zayıflama etkisini azaltır tam tersi kilo almanıza zemin hazırlar.

Ekmek Yemeği Bırakırsam Hızlı Zayıflarım Hatası

ekmek

Karbonhidrat bakımından zengin besinler içeren ekmeğin aşırı tüketilmesi sağlıklı değildir. Fakat ekmeğin yenmemesi de sağlıksız bir durumdur. Ekmeği hayatınızdan tamamen çıkartmak yerine nasıl ne şekilde ekmek tüketmeniz gerektiği hakkında bilgilere sahip olmanız gerekir.Ekmek eklem ve kasların güçlenmesinde en iyi öğelere sahiptir. Adeta güç kaynağıdır. İçeriğinde zengin lifler bulunur. Bu nedenle az da olsa yemelisiniz.

 

Eğer çok kilonuz varsa ekmeği yerken kepekli ekmek tercih edin. Kalorisi az olan diyete uygun ekmekler hem doyurucu hem de vitamin bakımından sağlıklı gıdalardır.Ekmekteki karbonhidrat fazla ise işte o zaman kilo yapar. Karbonhidratı az olan ekmek türlerini tercih etmeniz daha sağlıklı zayıflamanıza katkıda bulunur. Unutmayın ki ekmek,her sofranın doyurucu tacıdır. Mühim olan nasıl tükettiğinizdir. Üstelik ekmek çabuk tokluk hissi verdiğinden diğer yemeklerden de az yemenize yardımcı olur.

Fazla Su Şişkinlik ve Ödem Yapar Hatası İle Suyu Az İçmek

su icme

İnsanların vücudunun neredeyse %61′, su ile kaplıdır. Su bütün organların çalışmasını sağlayan gerçek oksijendir. Biz en çok oksijeni sudan alırız. Eksikliği organların çalışmasında aksaklıklara ve akciğer ve böbreklerin çalışmasında anormalliklere yol açar.

Kanı temizleyen ve sürekli idrar kesesini yenilen ana kaynak sudur. Suyun az içilmesi böbrek yetmezliğine yol çara. Mide ve bağırsak kanallarında tembelliğe yol açar. Kısacası su hayatımızda en önemli etkendir. Az su içmek daha fazla kilo yapar. Suyun az alınması ,metabolizmanın yavaşlamasına neden olur.

Sağlıklı ve hızlı zayıflamaya etkili madde sudur. Su hayatın özüdür. Kilolu kişilerin en az 2 litre su içmesi gerekir. Bağışıklığın güçlenmesinde suyun etkisi büyüktür. Fazla su içmek ödem yapmaz ama suyu abartacak kadar içmek akciğerlerde su toplanmasına hatta ödeme yol açabilir. Bu da risk içerebilir. Suyun istenilen şekilde depolanması sağlıklıdır.

Her normal bir bireyin en az günde 2 litre en fazla 3 litre su alması gerekir.Suyu az içip çayı çok içmek gerçek su ihtiyacını karşılamaz. Çaya atılan şeker ve çayın içinde ki bazı maddeler kanın seviyesini azaltır. Kan hücrelerinin yenilenmesi için vücudun çay ve meşrubatlardan aldığı suya değil,gerçek doğal suya ihtiyacı bulunmaktadır.

Meyvelerde Fazla Şeker Korkusu ile Meyve Yeme Alışkanlığını Bırakma Hatası

meyveler

Sağlık bakımından en değerli lif kaynağına sahip olan meyveleri tüketmemek yapılan en büyük hatalardan birisidir. Meyvelerde her ne kadar şeker bulunsa da içeriğinde bulunan bazı faydalı enzimler kalori yakmada oldukça üstün. Örneğin elma yeme alışkanlığını edinen kişilerin kilo vermesi daha kolay olur. Eğer akşam yemekleri ağır ise ve hemen ardından meyve tüketimi yapıyorsanız kilo yapabilir. Yemekten en az 1 saat sonra meyve yemeniz gerekir. Bilinçli meyve tüketimi kilo yapmaz aksine verdirtir.

Diğer Hatalar :

– Sadece sebze ve meyve yiyerek zayıflamak. Örneğin salatalık ve havuç,meyve püreleri. Tek başına çok faydalı olsa da sürekli aynı şekilde beslenme vücutta eksiklikler yol açar ve hormon dengesini bozar. Vücudun her şeye ihtiyacı var.

-Light ürünleri fazla tüketmek ve bunun asla kilo yapmayacağını düşünmek yanlış bir yoldur. Her ne kadar light ürün olsa da ekmekte karbonhidrat olduğundan kan şekerinin düşmesine neden olur. Light ürünlerinde bir tüketim limiti bulunmaktadır.

– Limon tüketimini abartmak. Limon her ne kadar çok yağ yakan gıda olarak bilinse de asidi ve içerindeki diğer maddeler tansiyon ve şeker sorunlarına yol açabilir. Limonu yeterli bir şekilde tüketmek gerekir. Fazlası emik sağlığına zarar verebilir. Üstelik metabolizmayı fazla hızlandırarak denge kaybına yol açabilir.

– Yemeklere yağ kullanmadan tüketmek de doğru bir karar değildir. Hiç yağ olmasa kilo lamam takıntısını bir kenara atıp,az da olsa vücudumun yağ ihtiyacını dengeleme m gerekir düşüncesi ile doğru mantık yürütmeniz gerekir. Her şeyden az da olsa alın ve dengeyi sağlayarak diğer organlarında bundan zarar görmesini engelleyiniz. Sağlıklı günler dileği ile.

Diyet Yaparken En Sık yapılan Hatalarla İlgili Videolar

Diyet Hataları // 7 Pratik Tavsiye

https://www.youtube.com/watch?v=YZZRaEyT5pY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu