Yaşam

Yalnızlık Hissinin Depresyona Dönüşmesini Engellemenin 5 Yolu!

instagram takipçi hilesi

Başınıza gelmiş iyi şeyleri dahi hak etmediğinizi hiç düşündünüz mü? Aynaya bakarken kocaman bir düş kırıklığı ile burun buruna geldiniz mi? Fiziksel özelliklerinizden memnun olmadığınız oldu mu?

yalnizlik 5

Kış aylarının hızla hayatımıza girdiği şu günlerde olumsuz düşünceler çok daha uzun bir zamana yayılır ise ruh sağlığınızı perişan ederek git gide yalnızlık hissine kapılmanıza neden oluyor ve depresyonu tetikliyor. Bu yazımızda kış aylarının kara basan gibi girdiği hayatımıza depresyonun tetikleyici nedenlerini listeledik…

1) Sosyal Çevrenizi Ve Sosyal İletişiminizi Artırmaya Çalışın

yalnizlik 6

Yapılan araştırmalara göre, içine kapanmışlık, kendini önemsiz hissetme, sevilmediğini düşünme ya da yalnızlık gibi karamsar düşüncelerin sebebi anti-sosyal olmak değil. En azından araştırmalar bu bağlamı doğrulayabilmiş değildir. Yine de sosyal olabilmenin ve sosyal iletişiminizi geliştirebilmenin duygusal bozukluklara karşı oldukça iyi gelebildiği söyleniyor. Yalnızlığın depresyona evrilmemesi için sosyal özelliklerinizi geliştirmeye yönelebilirsiniz.

2) Eksikliklerinize Ve Kusurlarınıza Kafanızı Takmamaya Özen Gösterin

yalnizlik 7

Farkındalık her süre zarfında fayda göstermeyebiliyor. Barındırdığınız eksikliklere fazla odaklanmak, depresyon gibi kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Farkındalık eğitiminde öğretilmekte olan, depresif düşünceleri benliğinizden uzaklaştırmak değil, var olabilen eksikliklerinizi kabullenerek bunlara takılıp kalmamak. Arkadaşlarınız konusunda da şanssız ya da başarısız olduğunuzu düşünmek de bu tür yanlış odaklanmaların sonucu olabilmekte.

3) Kendinize Şefkat Gösterin

yalnizlik 1

Davranışlarınızı ya da dış görünüşünüzü beğenmeyebilirsiniz. Bu özellikleriniz nedeniyle kendini değersiz hisseder ve küserseniz depresyona girme yoluna hızla girmiş olursunuz. Hiçbirimiz mükemmel değilizdir. Birçokları gibi sizin de hata yapma olasılığınız oldukça yüksek. Önce kendinizi bağışlama yoluna gidin, sevin ve kabullenin.

4) Kendinize Öz-Olumlama Mesajları Verin

yalnizlik 2

Kendinizi baştan aşağı irdeleyip kabullendiğiniz hayali ya da gerçek eksiklerinizin ardından ise iyi özelliklerinizi ortaya koyun. Başarılı olabildiğiniz yüzlerce durumu düşünerek başınızı okşayarak kendinizi tebrik edin. Sürekli kendinizi suçlayarak eleştirmek, ütopik beklentilerle kendinizi yormak, sizi benliğinizden daha iyi bir insan yapmaz. Yalnızlık düşüncesi düşsel bir durum olabilir. İstediğiniz sayıda arkadaşınız olmaması depresyon yolunu açan ve yalnızlık hissi uyandıran yanılgılardan biridir.

5) Duygularınızı Baskılama Ve Yeniden Değerlendirme Egzersizleri Yapın

yalnizlik 3

Sonucu değiştirmeye fayda sağlamayan fakat sonuç karşısında nasıl hissedebildiğinizi değiştiren duygu merkezli başa çıkma teknikleri, değiştirmekte zorlandığınız özelliklerinize dair hislerinizi kontrol edebilmeniz açısından öğretici olabilir. Beden şeklinizden burnunuza, unutkanlığınızdan sakarlığınıza dek  bütün düşsel eksikliklerinizi düşünerek canınızı sıkmaya son verebilirsiniz. Sizin sorun olarak görmüş olduğunuz özellikleriniz, kim bilir belki de bir başkası için sevilesi bir haldedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu