Girişimcilik ve İşletme

Transfer Baskı Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Transfer Baskı Nedir?

Transfer baskı, özel kağıda basılan desenlerin dispers boyalarla 180-220°C’de basınç altında yaklaşık 20-30 saniye gofraj veya perdahlama yöntemiyle basıldığı bir baskı tekniğidir. Tekstil transfer baskı, ısıyla kuru baskı olarak da bilinen bir baskı tekniğidir.

Transfer baskı, adından da anlaşılacağı gibi, bir maddenin ısıtıldığında katı halden gaz haline geçerek aradaki sıvı halini atlayarak basılacak yüzeye ulaşması durumudur. Transfer baskıda bakır gravür silindir presi üzerinde tek kullanımlık transfer bant üzerine özel boya pastası basılır. Bant ve kumaş, ön kumaşın boyalı tarafı ile temas halinde olan ısıtılmış bir kalenderden geçirilir. Isı ve basınç etkisi altında boya kağıttan kumaşa aktarılır. Yeni teknolojide sonradan ek bir fiksasyona gerek yoktur.

Transfer Baskı

Bu baskı tekniği ile mümkün olduğu kadar çok renk kesintisiz bir geçişte kullanılabilir. Bu nedenle, desen çizimi çok iyi olabilir. Tekstil üreticilerinin pahalı baskı makineleri kullanmasına gerek yoktur. Desen, birden çok renkte bir matbaada kağıt üzerinde geliştirilmiştir. Yani tekstil işletmelerinin sadece bir takvime ihtiyacı var.

Depolama riski azalır. Desen iyi satmadıkça kumaşlar sipariş üzerine basılır veya basılmaz. Bu yöntemde kullanılan renkler kumaşın sadece ön yüzünde görünmektedir. Sırt, kumaşın temel rengini korur. Örme kumaş gerildiğinde, ilmek içi daha açık görünür.

Transfer Baskı Çeşitleri Nelerdir?

Süblimasyon Transfer Baskı

Kağıt, tekstil porselen ve daha fazlası üzerinde ofset ve dijital olarak basılmış desenleri kullanın. Polyester veya polyester kaplama malzemelerine ısı ve basıncın aktarılması teknolojisidir, örneğin bu teknolojide ısı ve basınç yardımıyla özel bir mürekkebin buharlaştırılması ve polimerin başka bir malzeme veya içeriğinin üzerine direkt olarak kaplanması teknolojisidir. yüzey ve boyanacak malzeme genellikle beyaz olmalıdır.

transfer baski nedir cesitleri nelerdir3

Serigrafi Transfer Baskı

Tekstil ürünlerinde ve çeşitli malzemelerde yaygın olarak kullanılan, özel kağıda 1 ile 3 renk arası desenler ve ısıl presleme yöntemi uygulanan bir tekniktir. En iyi renk kalitesi, tanınan bir teknolojidir.

Ofset Transfer Baskı

Bir ofset baskı makinesinin özel transfer kağıdına çok renkli, özellikle fotoğrafik (CMYK) desenleri basan ve daha sonra bunu bir transfer baskı makinesi aracılığıyla diğer malzemelere ve diğer ürünlere uygulayan bir baskı teknolojisidir. su bazlı kaplamaların sıcak uygulamaları ve serigrafi teknolojisi olarak bilinir.

Transfer Baskı Nasıl Yapılır?

Transfer baskı işleminde ısı ile buharlaşma özelliğine sahip olan süblimasyon boyaları ısı ve basınç kullanılarak baskı kağıdına aktarılarak kumaşa veya diğer nesnelere aktarılır. Süblimasyon boyaları kullanılarak, orijinal olarak kağıda basılan bir desen veya tasarım, transfer baskı yöntemiyle kumaşa veya diğer ürünlere aktarılır. Transfer baskı, bilinen ıslak baskı tekniklerine göre büyük avantajlara sahiptir.

transfer baski nedir cesitleri nelerdir2

Transfer Baskının Avantajları Nelerdir?

  • Transfer baskı zamandan tasarruf sağlar. Transfer baskı, istenen dokunuş, bitiş vb.’yi elde etmek, ıslak baskıdan farklıdır. Böyle bir zaman kaybı süreci yoktur. Bu nedenle üretimde harcanan süre yarı yarıyadır.
  • Transfer baskıdaki gravür baskı teknolojisi sayesinde çok karmaşık desenler bile mükemmel şekilde basılabilir. Diğer tekstil baskılarında kullanılmayan bu teknik, transfer baskı seçiminde önemli bir etkendir.
  • Transfer baskı yöntemi, kumaşın görsel etkisini zenginleştiren ve kumaşın kullanım alanını genişleten, istenilen deseni çok kısa sürede basabilmektedir.
  • Transfer baskı, hızla değişen moda ile uyumluluk sağlar. Modadaki hızlı değişimleri ve yeni trendleri takip etmenin risk ve maliyetini azaltarak moda dünyasındaki hızlı değişimlere uyum sağlar.

transfer baski nedir cesitleri nelerdir4

  • Ağırlıklı olarak polyester uygulaması için geliştirilmiş transfer baskı teknolojisi, sentetik elyaf ve doğal elyaf karışımı gibi farklı içerikteki kumaşlar için de kullanılabilir. Transfer baskı, son zamanlarda kullanılan mikrofiber tarzı kumaşlara da uygulanarak kullanım alanını daha da genişletiyor.
  • Transfer işlemi su kullanmaz, hava kirliliğine neden olmaz, atıkları ve kirliliği azaltır, çevreye ve doğaya zarar vermez.
  • Transfer baskı, her türlü bay ve bayan giyimden iç giyime, çoraptan plaj giyimine kadar sayısız tekstil ürününde kullanılabilir.
  • Transfer baskı için dispers boyalar; polyester, asetat, triasetat, akrilik, poliamid (naylon) ve diğer elyafların renklendirilmesinde kullanılır.

Transfer Baskı İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu