Hastalıklar
Trend

Testiküler Feminizasyon Nedir Belirtileri ve Tedavisi

Testiküler Feminizasyon Nedir ?

instagram takipçi hilesi

Erkek cinsiyetine sahip olan birinin dış görsellerden bir kadını andırması anormal gözlemlenen bir durumdur. Bu tipik görseller çok nadir bulunur. Cinsiyetinin erkek olmasına rağmen kadına benzemesi kalıtsal bir hastalığı vurgular. Testiküler feminizasyon iki cinsiyeti aynı anda taşıma durumuna denir.Bu sendrom yanı zamanda androjen insensitif sendromuna benzer.Erkek çocuklar küçükken aynı kız gibi görünürler. Oysaki bakıldığında cinsiyet erkektir ama bütün davranışlar ve gelişim süreci bir kız şeklinde ilerler.Özellikle ergenlik dönemine gelen bir erkek çocuğunun vücut yapısında da bir takım anormallikler ortaya çıkar. Göğüs kısımları tıpkı bir yetişkin kız gibi gelişir.

Testiküler Feminizasyon Teşhisi Nasıl Konulur ?

ıuyy

Memeler belirgindir ve dikkat çeker. Vajina kısmı kısa ve oldukça kapalı bir hazneye sahiptir. Tıpkı bir kızda olması gereken görünümdedir. Fakat asla adet olmazlar.Çünkü bu bir hastalıktır. Görünüşte her ne kadar bir kızı andırsa da erkek hormonları da vardır. Ama hormonlar zayıftır. İki cinsiyeti aynı anda hissetme ve yaşama garip ve değişik bir duygudur. Bu kesinlikle bir hastalık çeşididir. Tedavisi cerrahi olarak yapılmaktadır. Bu cerrahi işlem büyüme çağını geçmeden yapılması önemlidir. Aksi halde birçok kanser hastalığının da habercisi olabilmektedir.

Burada ilk olarak incelenen organ genital kısımdır. Genital kısımda gözlemlenen anormal durumlar mercek altına alınır.Kızlarda kasık fıtığı var mı diye belirli testler önceden yapılır.Eğer kasık etrafında şişmelere benzer durumlar gelişirse ergenlik zamanlarından önce bu hastalığa tanı konulabilir.Bu tür durumların önceden fark edilmesi oldukça önemlidir.Adet kanaması öncesi tedavi olmalı duruma el konulmalıdır. Daha sonradan bu tür hastalıklarda tedavi daha fazla zor olabilir.Erkek kromozomlarına göre yapılan bazı analizler sonrası testosteronun düzeyine bakılır.

Daha sonra doktor tarafından bir anormallik gözlemlenirse tedavi işlemleri başlatılır ve kişinin normal cinsiyet değerlerine sahip olması için gerekli tetkik ve incelemeler ele alınır. Böylece başarılı operasyonlar sonrası hasta normal sağlığına cerrahi işlemler sonrası kavuşmuş olur.Fakat gerçek bir erkek benliğine kavuşması kesinliğine hemen sahip olmazlar. Bazı kişiler bir kadın cinsiyetinde uzun yıllar yaşayabilir fakat asla adet olmazlar ve doğurganlık haklarına sahip olmazlar.

Testiküler Feminizasyonun Gelişim Olgusu Nasıldır?

Erkek olarak dünya’ya gelen bir bebeğin dış genital organları kızı andırır. Gelişim sürecinde bir kızda olması gereken her türlü özelliğe sahip olurlar. Vücutları bir kadını andırır. Fakat boyları hızlı uzar ve erkek görünümüne hemen bürünürler. Bu akıl karıştıran iki cinsiyetin aynı anda gelişmesi ve cinsiyetin bir erkek kimliğinden çok kadına bürünmesi rahatsız edici, kronik bir hastalıktır. Kalıcılığı fazladır. Tedavisi gerekli işlemlere dayanarak yapılır ama kesin sonuçlar vermeyebilir. Bazıları yıllarca bu şekilde yaşamaya devam eder.Hormonların ürettiği bu salgı erkek birinin erkekleşmeye dair hiç bir gelişiminde ilerleme kaydetmez.

Aksine bir kadın ne hissediyorsa hormonlar aynı o kadının gelişiminden yol alır. Görüntü kaba bir kadın şeklidir. Kısacası bu hastalık genetik faktörlere dayanır kalıcı olma olasılığı fazladır.Erkeklerde en çok gözlemlenen durum penisin gelişmememisidir. Ayrıca bu iki cinsiyet benzerliği erken yaşlanmaya neden olur. Hormonlar sağlıksız ve yanlış gelişir ve yön bulamaz. Bu nedenle organlarda hasar oluşur. Kanser hücrelerinin hızlı gelişmesi olası bir durumdur.Erkek büyüyünce evlenemez,çocuk sahibi olamaz.Sperm üretemez.Tamamen bu konuda yarımdır. Bu tür hastalar çok fazla uzun ve sağlıklı yaşayamazlar.

Dikkat Çeken Görünümleri Nasıldır ?

 

dggdggsg

  • Bir kadını andırırlar ve bir kadın gibi davranışlarda bulunurlar.
  • Doğurganlıkları söz konusu değildir.
  • Sperm üretmezler ve cinsel beraberlik için yetersizdirler.
  • Fazla uzun yaşamazlar,erken yaşlanma riski mevcuttur.
  • Sürekli hararet çekerler. Vücut ısılarında denge kaybı, hormon bozukluğundan artar. Sıcaklık basma,nefes alma sıkıntıları,fazla terleme,geceleri sık uyanma ve gece uyurken korkma bu tür hastalarda fazla ortaya çıkmaktadır.
  • İdrar yaparken sıkıntı çekme, bir erkek gibi bir kadına değilde bir erkeğe ilgi duyma hissiyatı fazladır. Kendilerini kadınmış gibi hissetmem ve bir erkeğe bağlanma duyguları hormonların yanlış ilerlemesi sonucu ortaya çıkar.
  • Bir kadın gibi adet olmazlar.Ama bir kadın gibi adet olacakmış gibi sendromlar yaşarlar. Bu psikolojik bir durumdur.
  • Vajinaları kapalı ve küçüktür.
  • Penisleri gelişmemektedir.
  • Çok uzun boylu olurlar görünüşleri kaba bir kadın kimliğindedir.İskelet dokuları ve kalıpları erkek olduğunu hemen hissettirir.Fakat gelişim ve organlarında izlenen anormal durumlar dikkat çeker. Kemik gelişimleri güçlüdür. Bir kadının iskelet dokusu gibi zarif ve narin değildir. Diğer kalan neredeyse bütün hal ve hareketler bir kanı gibidir.
  • memelerde büyüme gözlemlenir.Memeler dışa çıkıktır. Meme uçları büyük ve mor rengine dönüktür.Birçok kanserli hastalıklarına yakalanma payları oldukça büyüktür.Kanserli hücrelerin çabuk gelişmesi ve risk altında olmasının en büyük nedeni ne bir erkeğin ne de bir kadının doğal yöntemlerle hormonların çalışmasına sahip olmamasında kaynaklanır. Gelişim ve düzey bu tür hastalıklarda kontrolden çıkar ve olumsuzlukların gelişmesine zemin hazırlar.
  • Beyin gelişimleri normaldir. Duygularında kararsızdırlar. Ne hissettiklerini kime nasıl duygu beslediklerini tam olarak idrak etmezler. Sürekli bir kadın gibi ilgi beklerler. Erkeklere karşı hassasiyetleri fazladır. Kendilerini kadın gibi hissettiklerinde,karşı taraftan bir kadına verilmesi gereken değeri ,kendilerinde de görmek isterler.
  • Yüz eklemleri geniştir. Yüzleri kaba bir görüntüye sahiptir. Dışarıdan kadın gibi görünseler de yakından bir erkek yapısını hemen ele verirler. Üstelik sakalları az çıksa da hemen yüzde dikkat çeker. Çok fazla erkek gibi sakal bıyık çıkartmazlar. Hatta bu yüzden erkek oldukları pek anlaşılmaz. Görüntülerinde ciddi değişiklikler mevcuttur.

Diğer Farklı Belirtiler Nelerdir ?

fdfgdf

El ve ayak gelişimleri bir kadına benzemez. Tıpkı bir erkeğin el ve ayakları nasılsa o şekilde gelişir. Kemikleri bir bayana göre daha ağırdır. Kiloları ve boyları daha fazladır. Genital kısımları vajina şeklindedir. Bu yüzden kendilerini kadın gibi hissederler.Gelişimleri normaldir. Sağlıklıdırlar ama erken yaşlanma sebepleri bu hastalığa bağlıdır.Kronik kalıcı bir hastalık olarak bilinir.

Her ne kadar cerrahi işlemler yapılsa da bazı olumsuzluklar düzeltilemez.Tedavi işlemleri erken yaşta olur. Tanının erken konulması hatta ergenlik döneminden önce konulması bu hastalığın seyrini değiştirebilir. Fakat genetik ve kalıcı bir hastalık kimliğine sahip olduğundan tedaviye kesin cevap verilmeyebilir,kişi bu şekilde yaşamına devam edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu