Öksürüğe Ve Soğuk Algınlığına İyi Gelen Şurup
Kış aylarında en çok solunum yolu hastalıkları ortaya çıkmaktadır. En çok rahatsızlık veren durumlardan biri öksürüktür. Doktor tarafından verilen şuruplar sayesinde öksürükten kurtulmanız mümkün ancak doktora gitmek istemeyenler genelde kendi imkanları ile şifa bulmaya çalışırlar. Evde kendi yöntemleriniz ile hazırlayacağınız şurup tarifi sayesinde öksürük şikayetinden kurtulabilirsiniz.
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte soğuk algınlığından dolayı öksürük ve burun akıntısı burun tıkanıklığı gibi şikayetlerle insanlar doktora başvurmaktadır. Bazen bu durumlardan dolayı insanlarda enerji düşüklüğü ve halsizlik gibi sıkıntıların yaşanması evden dışarı çıkmalarına engel olmaktadır. Evde yapılacak doğal yöntemler sayesinde kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.
Bitkisel Doğal Şurup Nasıl Hazırlanır?
Kullanılan Malzemeler: ¼ fincan kök zencefil, çeyrek çay bardağı limon suyu,¼ fincan papatya çiçeği,¼ fincan doğal bal,1 yemek kaşığı tarçın, 3 adet kurutulmuş nane yaprağı, 250 ml filtre edilmiş su
Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu koyup limon ve balın dışında diğer malzemeleri koyarak kaynatın. Daha sonra altını kısarak suyun birazı buharlaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kaynayan malzemeyi süzerek biraz ılıyınca içerisine bal ve limon suyunu koyun. Bu karışımı hiç hava almayacak bir kabın içine koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Karışım ılıdıktan sonra, limon suyunu ve balı içine ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı hava geçirmez kaba koyun ve iki ay buzdolabında saklayın.
Kullanımı:
Soğuk algınlığı ve öksürük için kullanabileceğiniz şurup günde 3 kere 1 yemek kaşığı kadar içilebilir. Çocuklara bu karışım 1 çay kaşığı verilmelidir.
Soğuk Algınlığından Korunmak İçin Ne Yapmalıdır?
Bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önem taşır. Bunun için düzenli beslenmeye ve bol bol C vitamini tüketmeye özen gösterilmelidir. Meyve ve sebzeyi mevsiminde ve zamanında tüketmeye özen göstermek gerekir. Bol temiz hava spor faaliyetleri vücudunuzun direncini arttıracaktır. Bulunduğunuz ortamın iyi havalandırılmış olması ve nemine dikkat edilmesi gerekir.
Genelde kış aylarında ortaya çıkan hastalıklar nedeni ile kalabalık ortamlardan virüs bulaşma riski olduğundan bu ortamlarda fazla kalınmaması gerekmektedir.Çok fazla tokalaşma ve öpme ile grip ve nezle bulaşma tehlikesi bulunmaktadır. Ellerin temizliğine önem verilmeli ve soğuk havalarda vücudunuzu sıcak tutan giysileri tercih etmelisiniz. Bu gibi hususlara dikkat ederek sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz.
Stresten uzak kalarak ve rahatlatıcı egzersizler yaparak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bitkisel hazırlanan şurubu da dolabınızdan eksik etmeden hastalığınızı kolaylıkla atlatabilirsiniz. Şifa kaynağı olan meyve tüketimine dikkat ederek vücudunuzu daha sağlıklı hissedebilirsiniz.