Şirince’de Gezilecek Yerler
İzmir ilinin Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Mahallesi, 2012 yılında maya takvimine göre kıyamet kopacağını ve bu mahallenin güvenli olduğu gerekçesiyle turist çeken mahalledir. 21 Aralık 2012 yılında Maya takvimine göre kopacak olan kıyamet ve Şirince Mahallesinin bu kıyametten etkilenmeyeceği gerekçesiyle, mahalleden çıkanlar olmuştur. Ziyaretçi sayısının artması beklenirken, aksine yaşayanlarda bu bölgeden ayrılmıştır. Bunun dışında yaklaşık olarak 150 polis ve 270’e yakın basın mensubu buraya gelmiştir. İzmir il merkezine 83 km uzaklıkta olan, Selçuk ilçesinin merkezine ise 8 km uzaklıkta olan Şirince’nin nüfusu şuan 530’dur. Şirince’de Gezilecek Yerler…
Turistlik köy olarak bilinen Şirince’de, doğa harikaları vardır. Bol bol oksijen alacağınız bu şirin yerde gezecek alanlar da oldukça fazladır.
Şirince Çarşısı
Şirince’nin yaşam merkezi diyebiliriz buraya. Gün boyu hareketli olan ve gelen turistlerin mutlaka uğradığı bu çarşıda kahvehane, kafe, restoran ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz dükkânlar bulunuyor. Aynı zamanda mahalle-köy içerisinde yaşayanlarda alışveriş ihtiyaçlarını genelde buradan karşılıyor. Manava, kasap, market gibi dükkânlar da bu çarşının içerisinde bulunuyor. Daracık sokakları olan ve keyifli bir yürüyüş yapabileceğiniz çarşıdır.
St. John Baptist Kilisesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen kilise uzun bir süredir içine girilmez haldeydi. Çeşmeli avlusu olan kiliseyi çevredeki Hristiyanlar yaptırmıştır. Tarihi 1805 yıllarına dayanan kilisenin, ortasında Meryem Ana heykeli bulunuyor. Dış bahçesi ise muhteşem bir manzarayla sizi karşılıyor.
Nişanyan Evleri
Servi ağaçlarının etrafında, Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş olan evler, misafirlerini ağırlıyor. Çarşı da birkaç tur attıktan sonra bu evleri günübirlik olarak gezebilir.
Taş Mektep
Haftanın 7 gününde de açık olan bu müze, Osmanlı’nın eğitiminde ve cumhuriyet dönemindeki eğitim sisteminden izler taşıyor. Çirkinceli Rumlarının katkısıyla 1906 yılında kurulmuş olan okul 1921-1922 yıllarında Rum Okulu olarak hizmet vermiştir. 1996 yılından itibaren ise Artemis Restorandı olarak bilinmektedir.
Hodri Meydan Kulesi
Nişanyan evlerinin bir parçasıdır. Sevan Nişanyan’ın sistemle mücadelesini anlatan bir simgedir. 12 metre yükseliğe sahip olan simgenin yapımı 2011 yılında tamamlanmıştır. Romantik akşam yemekleri ve romantik günler için oldukça uygun bir yerdir.
Nesin Matematik Köyü
Şirince mahallesinin merkezine 2 km uzaklıktadır. Doğa içinde olan bu köy, sakin bir yerdir. 20 dönümlük arazide inşaa edilmiştir. 2007 yılında inşaatı başlayan köyün içerisinde organik meyve ve sebzeler, yemekhane, amfi ve kütüphane bulunuyor.
Nişanyan Kaya Mezarı
Şirince mahallesinin, Kayserdağı’nda orman arazisi içerisinde bulunan bu mezar, Sevan Nişanyan’ın Likya ana temalı bir kitap yazarken aklına geliyor. Türkiye’de yapılan gecekondu gibi yapılara karşı, bu mezar ile kalıcı iz bırakmak istenmiştir.