Yaşam
Sığla Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Sığla Yağı Nedir?
Buhur olarak da bilinen sığla yağı, buhur ağacının reçinesinden yapılır. Bu ağaç genellikle Hindistan, Afrika ve Orta Doğu’nun kuru dağlarında yetişir.
Buhur yağı odunsu, baharatlı bir kokuya sahiptir ve solunabilir, cilt tarafından emilebilir veya ek olarak alınabilir.
Sığla Yağı Faydaları Nelerdir?
- Artrit ve sindirimi iyileştirmekten astımı azaltmaya ve ağız sağlığını iyileştirmeye kadar belirli sağlık yararları sunuyor gibi görünüyor. Bazı kanser türleriyle savaşmaya bile yardımcı olabilir.
- Buhur yağı iltihap önleyicidir ve artritin neden olduğu eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olabilir.
- Buhurun anti-inflamatuar özellikleri, bağırsaklarınızın düzgün çalışmasına da yardımcı olabilir.
- Buhur yağı astım semptomlarını hafifletmeye ve ihtiyaç duyulan astım ilacı miktarını azaltmaya yardımcı olabilir.
- Bu sonuçları doğrulamak için daha büyük çalışmalar yapılmalıdır.
- Diş eti hastalıklarıyla savaşmaya ve ağız sağlığını korumaya yardımcı olabilir.
- Buhur yağındaki bileşikler kanser hücrelerini öldürmeye ve tümörlerin yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ancak, daha fazla insan araştırması yapılması gerekiyor.
- Stres, kaygı ve depresyonu azaltabilir.
- Buhur yağı, etkili bir doğal akne ve kırışıklık karşıtı yağdır.
Sığla Yağı Özellikleri Nelerdir?
- Buhur yağı, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Kapsül veya tablet şeklinde takviye olarak alabilir veya cilt kremlerinde kullanabilirsiniz.
- Aromaterapi veya topikal kullanım için esansiyel bir yağ olarak da kullanılabilir. Bu formu bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek ve cilde uygulamadan önce yutmaktan kaçınmak önemlidir.
Buhur yağı genellikle güvenlidir, ancak herhangi bir takviyede olduğu gibi, almadan önce bir sağlık uzmanıyla konuşmak önemlidir. Bitkisel ilaçlar son yıllarda oldukça popüler hale geldi.
- Sığla yağı, insanlar sağlık yararlarını keşfetmeden önce Mısır döneminde mumyalamada kullanılan bir yağdır.
Mersin ve Mura çevresinde yetişen sığla ağaçlarından damlayan reçineden elde edilen bir yağdır. - Buhur yağı tahin rengindedir, çok viskozdur ve keskin bir kokusu vardır.
- Buhur yağı cilt üzerindeyken soyulması oldukça zordur. Kolonya veya aseton gibi maddelerle yıkanabilen buhur yağı, ılıman iklimlerde yetişen kokulu ağacın bir parçasıdır.
- Sığla ağaçlarında bulunan bu reçineler özel bir işlemle toplanır, kaynatılır ve presleme işleminden geçirilir. Bu aşamalardan sonra bir yağın kıvamına ihtiyacı vardır.
- Antik çağda Kleopatra’nın sağlık iksiri olarak da biliniyordu. O dönemde tıp alanında kullanıldığına dair bilgiler var.
- Sığla yağı, ağır ve keskin kokusu nedeniyle petrole benzetilmiştir. Son günlerde adını duymanın birçok faydası oldu.