Semra Sar

Google Haberler'de MaksatBilgi'yi Takip Edin!

 Semra Sar

Tam adı: Semra Sar / Semra Durdağ
Doğum tarihi: 29 Kasım 1943
Doğum yeri: Giresun / Türkiye
Ailesi: –
Eşi: Cengiz Cömert
Çocuk (ları): Sedef Cömert, Sencer Cömert
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1962-1984 yılları arasında

imdb-logo Semra Sar

Başlıklar

Hakkında

Semra Sar kimdir? Semra Sar, 29 Kasım 1943’te Giresun’da doğmuştur. Asıl adı Semra Durdağ. Türk oyuncudur. Küçük yaştayken ailesiyle İstanbul’a taşınarak eğitim hayatını orada tamamlamıştır. 1960 senesinde İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’nden mezun olmuştur.

1961’de dönemin magazin dergilerinden Sinema isimli dergi tarafından açılan oyunculuk yarışmasına katılarak kazandığı birincilikten sonra sinema kariyerine başlamıştır. İlk filmi “Tatlı Günah” da Ayhan Işık, Belgin Doruk, Uğur Kıvılcım, Hulusi Kentmen gibi isimler ile birlikte oynamıştır. Aynı sene başrollerinde Göksel Arsoy ve Belgin Doruk’un olduğu “Bir Demet Yasemen” isimli filmle Yeşilçam Sinemasında “Hanımefendi” ve ”Güçlü kadın” karakterlerinin aranan yüzü olmayı başarmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Müge Anlı

1964’te senaryosunu Atıf Yılmaz, Memduh Ün ve Safa Önal’ın yazdığı “Ağaçlar Ayakta Ölür” filminde yer almıştır.

Şarkıcılık tecrübeside bulunan Semra Sar, “Salon filmi” olarak tabir edilen türlerde oynadığı “hanımefendi” rolleriyle dikkat çekti. Çok sayıda film yaptıktan sonra 1973 yılında mesleğine son verdi. Fakat 11 yıl sonra Semra Sar 1984 senesinde “Severek Ayrılalım” isimli filmde Menderes Samancılar ile birlikte rol alarak oyunculuk kariyerini tamamen bitirmiştir.

Semra Sar, Cengiz Cömert ile evli ve iki çocuk sahibidir. Halen İstanbul’da yaşamaktadır.

Filmografisi

  1. Severek Ayrılalım – 1984
  2. Babaların Günahı – 1973
  3. Hayat mı Bu – 1972
  4. Severek Ayrılalım – 1971
  5. Cafer Bey İyi, Fakir ve Kibar – 1971
  6. Hayat Sevince Güzel – 1971
  7. Dikkat Kan Aranıyor – 1970
  8. Yavrum – 1970
  9. Ayşecik’le Ömercik – 1969
  10. İsyancılar – 1965
  11. Aklın Durur – 1965
  12. Kadın Okşanmak İster – 1965
  13. Kırbaç Yarası – 1965
  14. Bekri Mustafa – 1965
  15. Hacı Baba – 1965
  16. Tatlı Yumruk – 1965
  17. Bana Derler Külhanlı – 1964
  18. Kara Şahin – 1964
  19. Aşka Susayanlar – 1964
  20. Hayat Kavgası – 1964
  21. Gecelerin Kadını – 1964
  22. Günahsız Katiller – 1964
  23. Günah Kızları – 1964
  24. Ölüm Allahın Emri – 1964
  25. Vur Gözünün Üstüne – 1964
  26. Satılık Kızlar – 1964
  27. Ağaçlar Ayakta Ölür – 1964
  28. Avare Yavru Filinta Kovboy – 1964
  29. Tophaneli Osman – 1964
  30. İkisi de Cesurdu – 1963
  31. Aşka Tövbe – 1963
  32. Cinayet Gecesi – 1963
  33. Kırık Anahtar – 1963
  34. Bahriyeli Ahmet – 1963
  35. Başımı Belaya Sokma – 1963
  36. Maceralar Kralı – 1963
  37. Rıfat Diye Biri – 1962
  38. Ölüme Yalnız Gidilir – 1962
  39. Acı ve Tatlı – 1962
  40. Cehennem Yolcuları – 1962
  41. Kanun Der ki – 1962
  42. Kurşun Yağmuru – 1962
  43. Silah Arkadaşları – 1962
  44. Şeytan Bunun Neresinde – 1962
  45. Aramıza Kan Girdi – 1962
  46. Aşk Yarışı – 1962
  47. Tatlı Günah – 1961
  48. Bir Demet Yasemen – 1961
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İlayda Şeker

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu