Gezi RehberiAlışveriş RehberiKültür&Sanat

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi nedir, kimlere verilir? Schengen vizesi için ne kadar para lazım? En kolay hangi ülke schengen vizesi verir? Schengen vizesi için ne kadar para lazım? Schengen vizesi almak için şartlar nelerdir? İşte tam olarak bu sorularınıza cevap vermek için yazıyoruz. 

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi nasıl alınır

Schengen vizesi Avrupa da 29 ülkeye vizesiz seyahati sağlayan bir vize türüdür. Bu ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Bulgaristan Romanya, Lihtenştayn, İzlanda, Norveç ve İsviçre’yi kapsamaktadır.

İlginizi çekebilir: Letonya Nerede, Nasıl Gidilir? Letonya’da Gezilecek Yerler

Kimlere verilir?

Genellikle turizm, iş, eğitim, transit ve göçmenlik isteyen insanlara verilmektedir. Bununla ilgili her hangi bir yaş, cinsiyet ve etnik ayrımcılığı yoktur.

Schengen vizesi için ne kadar para lazım?

Schengen vizesi nasil alinir 1

Schengen vize başvuru ücreti, yapılan kategoriye göre değişmektedir. Bunlar kısa dönem, yani 90 günü aşmayan vize türlerinde 90 Euro, uzun dönem D tipi ulusal vizelerde bu tür vizeler 90 gün kalış günü üstünde olmaktadır ve 150 Euro olarak ücretlendirilmektedir.

Genelde Schengen vizesi için başvuru ücreti dışında hesapta gösterilen para miktarı önem taşımaktadır. Kalınan gün bazlı olacak şekilde bu hesaplar değişiklik göstermektedir.

Örneğin bir turistin 7 günlük bir seyahati için konaklama, gidiş-dönüş uçak bileti, seyahat sigortası ücretleri dışında olmak üzere, her kalış günü için harcadığı para 50 euro ise bu para 50×7=350 euro ise bu miktarı bankada 500 Euro olacak şekilde göstermesi önemlidir.

Yani kısaca yapılacak seyahat planına göre tutarın 150-300 euro fazla olması tavsiye edilir. Bu rakamlar kalış süresine veya kalış amacına göre değişmektedir. İşçi olarak giden birinin bütçesi farklı iken, öğrencinin tutarı çok farklılık gösterir.

İlginizi çekebilir: Schengen Vizesi Nedir? Ne İşe Yarar?

En kolay hangi ülke Schengen vizesi verir?

Schengen vizesi nasil alinir 3

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler sırasıyla; Romanya, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Polonya’dır. En çok vize reddi veren ülkelerden biri Almanya, Estonya ve Kuzey Baltık ülkeleridir.

Schengen vizesi almak için şartlar nelerdir?

  • İlk olarak seyahat yapılacak ülkenin sitesinde yer alan vize başvuru formunu eksiksiz, doğru doldurmak ve ıslak imzalı bir şekilde imzalamak.
  • En az 6 Aylık geçerli bir pasaport, biyometrik fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi diğer önemli belgeler ise sırasıyla e-devlet uygulamasından toplana bilen belgelerdir.
    • Bunlar; adli sicil belgesi, nüfus kayıt örneği, erkekler için askerlik durum belgesi, öğrenci ise öğrenci belgesi ve transkriptler.

Pasaport protokolü, varsa eski vizelerin fotokopisi şeklinde hazırlanır, Başvuru yapan kişinin kullanmış olduğu bankadan, 6 aylık banka hesap dökümü istenir bunlar ıslak imza ile alınır, güncel pasaportumuzla bu belgeler dosyalanır. Vize başvuru merkezinde alınan randevu ile bunlar teslim edilir.

Vize çıkması için tek en önemli şart; istenen vize ile seyahat amacının doğru orantılı olması, yanıltıcı, yanlış bilgilerin olmaması. Belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde aracı İtalya ve Almanya için resmi görevlendirilen İdata ve diğer ülkeler için Vfs global merkezine teslim edilmesidir. Banka hesaplarındaki ani yükseliş ve bakiye azalması da başvurumuzu olumsuz sonuçlara bilmektedir. Bu tür ani işlemlere dikkat edilmesi önerilir.

Unutulmaması gereken en önemli şey ise kesinlikle evraklarınızın eksiksiz olması ve seyahat amacının uygunluğu vize başvurunuzu olumlu sonuçlanmasını sağlayan tek etmendir. Çünkü vize memurları sanılanın aksine vize reddi vermek için değil, vizeyi vermek için orada görev yapıyor. Bu yöntemle hareket eden herkesin olumlu sonuç aldığını da teyit ettik.

İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu