”hosting”

Saoirse Ronan

”Forex”

Saoirse Ronan

Tam adı: Saoirse Una Ronan
Doğum tarihi: 12 Nisan 1994
Doğum yeri: New York / Amerika Birleşik Devletleri
Boyu: 1.68 m
Ailesi: Monica Ronan, Paul Ronan
Eşi: – 
Çocuk (ları): – 
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 2003 yılından bu yana

imdb-logo Saoirse Ronan

Sosyal Medyada

Başlıklar

Hakkında

Saoirse Ronan kimdir? Saoirse Ronan, 12 Nisan 1994 yılında New York’ta doğmuş İrlandalı oyuncudur. Annesi Monica Ronan, babası aktör Paul Ronan’dır. Tam adı Saoirse Una Ronan olan oyuncu genç yaşta Oscar ve BAFTA adayı olarak büyük başarılar elde etmiştir. 3 yaşında doğduğu şehir New York’tan İrlanda’ya geri dönmüş ve Dublin’de büyümüştür.

Oyunculuk kariyerine 2003 yapımı The Clinic isimli tv dizisiyle başlamıştır. Dizide Rhianon Geraghty isimli karakteri canlandırmıştır. Bu dizi İrlanda’da ilk defa yayınlanmış olan bir tv tiyatrosu dizisidir. Saoirse Ronan, kariyerine Proof isimli diziyle devam etmiştir. Orla Boland rolüyle yer aldığı dizinin ardından ilk sinema deneyimini yaşamıştır. Bu film 2007 yapımı I Could never be Your Woman‘dır. Saoirse Ronan bu filmde, Michelle Pfeiffier’la birlikte çalışmıştır.

Gal Gadot

Aynı sene The Christmas Miracle of Jonathan isimli filmde Celia Hardwick isimli rolde yer almıştır.

2007 yılı onun şanslı yıllarından biri olmuş olacak ki, yine aynı sene Atonement isimli filmde James McAvoy ve Keira Knightley‘le birlikte çalışmıştır. Filmde Knightley’nin Briony Tallis isimli kardeşinin 13 yaş halini canlandıran Ronan, bu filmle Altın Küre, BAFTA ve Oscar‘a aday gösterilmiştir. Henüz 13 yaşında Yardımcı Kadın oyuncu olarak Oscar’a aday gösterilen en genç 7. kişi olmuştur.

2008 yılından The Lovely Bones isimli filmde yer almıştır. Saoirse Ronan bu filmle de BAFTA da En iyi Kadın Oyuncu olarak aday gösterilmiştir.

2015 İrlanda ve Kanada yapımı tarihi dram filmi Brooklyn’de yer alarak, Brooklyn’e göç eden bir İrlandalı kadını canlandırmıştır. Buradaki oyunculuğuyla çok sayıda film eleştirmeninden övgü ve geçer not almıştır. Aynı zamanda bu filmiyle de Akademi, BAFTA ve Altın Küre‘de en iyi kadın oyuncu olarak aday olmaya hak kazanmıştır.

Iggy Azalea

2017 yılında yapılan Uğur Böceği isimli filmde yer alarak performansı sonucu Altın Küre’de en iyi kadın oyuncu ödülü kazanmıştır.

2019 yapımı Little Woman isimli filmle yeniden 2020 Oscar Ödül töreninde en iyi kadın oyuncu olarak aday gösterilmiştir.

Filmografisi

  1. 2007 – I could never be your woman
  2. 2007 – Kefaret
  3. 2007 – Öldüren Cazibe
  4. 2008 – Sihirli şehir
  5. 2008 – Cennetimden Bakarken
  6. 2011 – Hanna
  7. 2013 – The Host
  8. 2014 – Büyük Budapeşte oteli
  9. 2015 – Brooklyn
  10. 2017 – Uğur Böceği
  11. 2018 – The Seagull
  12. 2019 – Little woman
  13. 2019 – İskoçya Kraliçesi Mary

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu