hosting

Sadi Celil Cengiz

Sadi Celil Cengiz
Tam adı: Sadi Celil Cengiz
Doğum tarihi: 1 Şubat 1983
Doğum yeri: Çarşamba, Samsun / Türkiye
Boyu: 1.90 m
Ailesi: Sevgi Cengiz, Cemil Cengiz
Eşi: Hilal Cengiz
Çocuk (ları): Jan Nartan Cengiz, Janberd Cengiz
Mesleği: Oyuncu, yönetmen
Aktif Yılları: 2005 yılından bu yana
imdb-logo Sadi Celil Cengiz
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Sadi Celil Cengiz
Başlıklar

Hakkında

Sadi Celil Cengiz kimdir? Sadi Celil Cengiz, 1 Şubat 1983 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk oyuncu ve yönetmendir. Aslen Çerkez asıllıdır. Babası Cemil Cengiz Çarşambaspor’un eski teknik direktörüdür. Lise eğitimini Çarşamba Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’ni bitirmiştir. Ardından yüksek lisansını Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yapmıştır.

2007’de askerlik görevini tamamladıktan sonra Edirne Kapıkule Gümrük’te memurluk yapmıştır. Bir süre sonra hayalinin oyunculuk olduğunu fark ederek filmlerde oynamak için görevinden istifa etmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Buğra Kazancı

2005 yılından beri birçok kısa film yazmış ve yönetmiştir. Birçoğunda da kendisi oynamıştır. Aynı zamanda ekranlardaki oyunculuk hayatına reklam filmleriyle başlamıştır.

2009 yılında Ramazan dönemi için yapılan Ramazan Güzeldir dizisinde oynamıştır. Orada yönetmen Selçuk Aydemir‘le yolları kesişen Sadi Celil Cengiz, daha sonra başarılı yönetmenle uzun bir ekran yolculuğuna çıkacaktır.

2011 yılında yayınlanan fenomen komedi dizisi Leyla ve Mecnun’da Telat rolünde yer almıştır. Aynı yıl yine Selçuk Aydemir’in dizisi olan Üsküdar’a Giderken isimli dizide oynamıştır.

2012 yılında İşler Güçler isimli diziyle ilk defa başrolde yer almıştır. İşler Güçler dizisinin de yönetmenliğini Selçuk Aydemir yaparken, başrollerde de aynı zamanda Murat Cemcir ve Ahmet Kural’da beraber yer almıştır.

Selçuk Aydemir’in yanı sıra Burak Aksak’la da birçok projede bir araya gelmiştir. Aksak’ın filmi olan Kara Bela, Bana Masal Anlatma isimli filmlerde de yer almıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Cem Karaca

2016 yılında Hayatımın Aşkı isimli dizide yer aldıktan sonra Poyraz Karayel: Küresel Sermaye filminde oynamıştır.

Sadi Celil Cengiz, son olarak 2019 yılında yayınlanan Benim Tatlı Yalanım isimli romantik komedi dizisinde yer almıştır.

Filmografisi

  1. 2019 –  Benim Tatlı Yalanım
  2. 2017 –  Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
  3. 2016 –  Hayatımın Aşkı (Dizi)
  4. 2015 – Sihirbazlık Okulunda Bir Türk (Sinema Filmi)
  5. 2015 – Nadide Hayat (Sinema Filmi)
  6. 2015 – Kara Kutu (TV Dizisi)
  7. 2015 – Kara Bela (Sinema Filmi)
  8. 2015 – Biz Bir Dolaşalım (Sinema Filmi)
  9. 2015 – 91.1 (Sinema Filmi)
  10. 2015 – Kardeş Payı (Feyyaz) (TV Dizisi)
  11. 2014 – Kim O! (Ferhat) (Tv Programı)
  12. 2014 – Bana Masal Anlatma (Haktan) (Sinema Filmi)
  13. 2013 – Sürgün İnek (Burak) (Sinema Filmi)
  14. 2013 – Kadın İşi: Banka Soygunu
  15. 2013 – Behzat Ç. Ankara Yanıyor (Cafer) (Sinema Filmi)
  16. 2012 – Muhteşem Yüzyıl (konuk oyuncu) (TV Dizisi)
  17. 2012 – İşler Güçler (Sadi) (TV Dizisi)
  18. 2011 – Bir Zamanlar Osmanlı kıyam (TV Dizisi)
  19. 2011 – Üsküdar’a Giderken (Hakkı Selçuk) (TV Dizisi)
  20. 2011 – Leyla ile Mecnun (TV Dizisi)
  21. 2009 – Ramazan Güzeldir (Sadi) (TV Dizisi)
  22. 2009 – 20’lik (kısa film)
  23. 2007 – Dünyanın Savaş Hali (Kısa Film)
  24. 2006 – Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı (TV Dizisi)
  25. 2006 – Kabuslar Evi: Hayal-i Cihan (Sinema Filmi)
  26. 2006 – Ayrılık (Kısa Film)
  27. 2005 – Gövde Gösterisi (Kısa Film)
  28. 2005 – Adres soran adam (Kısa Film)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Cem Özer

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu