Keşfet

Polietilen (Plastik) Su Deposu Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Detay

instagram takipçi hilesi

Su depoları son yıllarda gerek tasarımlarıyla gerekse iç hacimlerinin çeşitli olmasıyla hem kurumsal kullanım hemde bireysel kullanım açısından popüler olmuşlardır. Su depoları üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. O hammaddeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu blog makalemizde ise polietilen su depolarını ele alacağız.

Poiletilen su depoları pek çok avantaja sahiptir. Bu depolar ile ilgili merak ettikleriniz için polietilen su deposu tüm modellerini inceleyiniz. Bu depolar ile ilgili bilinmesi gereken en önemli detay ile hammaddesidir. Polietilenin uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Bu sayede bu depo içerisinde içilebilir sıvıları ve gıdalarınızı gönül rahatlığı ile depolayabilirsiniz. Ayrıca bu hammadde UV stabilizasyonludur. Bunun anlamı da depo içerisine ultraviyole ışınları girmez ve bu sayede depo içerisinde yosun, küf ve mantar gibi oluşumlar görülmez.

Son teknoloji üretim sistemlerimizle üretilen bu depolar asla sızdırma yapmaz ve çeşitli dayanıklılık testlerinden geçer. Dayanıklılık testlerinden geçen depolar alıcılarını beklemek üzere farklı steril bir ortamda bekletilirler. Ayrıca nakliye kolaylığı da sunmaktadır. Bazı kurumsal markalar bu depolar aracılığı ile hammadde taşımaktadır. Polietilen su depoları tasarım bakımından sekiz farklı modele sahiptir. Her model kendi arasında farklı farklı istiflenebilir.

Polietilen su depoları ile ilgili bilinmesi gereken bir şey de çalışma sıcaklığıdır. Bazı kimyasal madde veya karışımlar açığa sıcaklık yayar. Çalışma sıcaklığı da kimyasal madde depolama açısından oldukça önemlidir. Bu depolar en soğuk -5 derece ile en sıcak +50 derece arasında çalışabilmektedir.

Tasarımsal özellikleri ile bilinmesi gereken önemli hususlardan birisi de deponun dış rengidir. Standart olarak mavi ya da beyaz olarak üretim yapılmaktadır. Fakat istenilen herhangi bir renkte bu depoların üretimi yapılabilmektedir.

Manşon özelliklerine bakacak olursak, ½ inç ile 2 inç arası takılmaktadır. Fakat çeşme olarak istenilen herhangi bir malzeme takılabilir. İç hacimleri olarak ise en küçük 50 litre ile en büyük 25.000 litre arasında değişen kapasite çeşitleri bulunmaktadır.

Polietilen Su Depoları İle Polyester Su Depoları Arasındaki Farklar

Polietilen su depoları için pek çok avantaja sahip olduğun söylemiştik. Aynı şekilde polyester depoların da pek çok avantajı bulunmaktadır. Polietilen tarafında yatay tasarımlı depolar nakliyeye ve üretim bantları için oldukça kullanışlı olmaktadır. Polietilen yatay su deposu için tıklayıp buradan ulaşabilirsiniz. Fakat yatay tasarıma sahip polyester depolarda bulunmaktadır. Bu depolar yatay tasarımlı oldukları için yere olan mukavemeti dikey tasarımlı depolara göre daha iyidir. Bu nokta da ihtiyaçlarınız doğrultusunda su deposu tercih etmeniz önem kazanıyor.

Polyester tarafına bakacak olursak, bu depolar yerinde montaj yapılabilmektedir. Yerin montaj yapılabildiği için de girilmesi zor yerlere dahi girilip istenilen büyüklükteki su deposu kurulabilmektedir. Şöyle düşünecek olursak, 100 tonluk bir polyester depo normal fabrika girişlerinden girilemeyeceği düşünülürse yerinde montaj ile bu deponun kurulması daha mantıklı olacaktır. Bu vesile ile polyester su depolarının hacimsel olarak polietilen depolardan daha çeşitli olduğunu da açıklamış olduk. Bu makalemize son verirken kafanıza takılan farklı bir soru olursa Kartal Depo uzman ekibinden yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu