Papatya Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Papatya Yağı Nedir?

Bitkilerden elde edilmiş olan yağların genelde çok faydası bulunur. Özellikle bir sürü alanda kullanılan bu yağlar genelde kozmetik, kozmetik ürünlerinde, cilt hastalıklarında veya bağışıklık sistemini iyileştirme de gibi bir çok farklı alanda kullanılır. Papatyadan elde edilen, papatya yağı nedir faydaları nelerdir? İnsan vücudunda bir çok alana faydası olan genelde ağrı kesici olarak da kullanılan papatya yağının faydaları saymakla bitmez. Stresi ve gerginliği en az seviyeye indirgeyen papatya yağı genelde bitkisel çay olarak da kullanılır.

Evde Papatya Yağı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı hakiki zeytinyağı
  • 1 poşet papatya

Hazırlanışı;

  1. Öncelikle orta boyda olan bir cam kavanozun içerisine papatyaları ince ince ayırarak atıyoruz.
  2. Papatyaların üzerinde 1 su bardağı zeytinyağını ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. Üzerini bir miktar geçecek kadar su ekleyip, kavanozun kapağını kapatıyoruz.
  4. Kapağını kapattığımız kavanozu güneş gören bir yerde 15 gün bekletiyoruz.
  5. 15 gün bekleyen kavanozu, sıcak bir suyun içinde ısıtıp başka bir kavanoza aktarıyoruz.
  6. İstediğiniz zaman papatya yağını kullanabilirsiniz.

 Papatya Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Papatya Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Ağrı kesicidir. Çok etkili bir ağrı kesici olan papatya yağı baş ağrılarına, kas ve eklem ağrılarına çok iyi gelmektedir. Masaj yaparak uygulandığında etkisi iki katına çıkmaktadır.
  • Solunum yollarında yaşanan tıkanıklarla, rahatsızlıklar konusunda oldukça etkilidir. Nefes darlığına iyi gelir. Oda kokularında da sıklıkla kullanılan papatya yağı nefesi açar.
  • Uyku problemi, dikkat dağınıklığı yaş1ayanların kullanması tavsiye edilir. Kan dolaşımını hızlandırır. Uyku problemlerini ortadan kaldırır. Kan dolaşımını hızlandırarak bağırsak problemlerini de ortadan kaldırır. Kabızlık veya metabolizma yavaşlığında oldukça etkilidir.
  • Deride oluşan iltihap, yaralanma veya parazitleri temizler. Antibiyotik özelliğine sahiptir.
  • Kozmetik ürünlerinde de sıklıkla kullanıldığı bilinen papatya yağı, E vitamini içerir. E vitamini sayesinde ciltte temizlik ve nem sağlar. Özellikle yüz dışında dirsek ve topuk çatlaklarına da iyi gelmektedir. Yüzde sivilce ve aknelere, izlere iyi gelmesiyle bilinir.
  • Türlü kozmetik ürünlerinde kullanılan papatya yağının saçlara da çok faydası vardır. Saçlara parlaklık ve canlılık kazandırıp, kırık oluşumunu en az indirger. Ayrıca papatya yağının doğal renk açıcı olduğuda bilinir.

Papatya Yağı İle İlgili Püf Noktalar

Papatya yağı direkt olarak içilmemelidir. Midede tahriş oluşturabilir. Ağızda gargara yapılabilir.
Papatya yağının bebeklerde kullanımı normaldir. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde doktor önerisiyle kullanılabilir.

Papatya yağı direkt olarak yüze veya cilde uygulanabilir. Aynı zamanda bir ağrı kesici olarak da bilinen papatya yağı, ağrıyan yere de uygulanabilir.

 Papatya Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Papatya Yağı İle İlgili Videolar

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu