Oyun Halısının Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Oyun halısı, son zamanlarda oldukça popüler olan, zamanla hareket eden, yerinde durması zor olan ve huysuz bebeğinizin enerjisini atmasını sağlayan bir trendimiz var: Bebek oyun minderleri.
Bu popüler bebek oyuncağı, küçük çocuğunuzun sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için hem eğlenceli hem de eğiticidir. Durgun yürümeye başlayan çocuğu bile hareket etmeye teşvik eden bu oyun matı, eğlenceli ve eğitici bir süreç geçirmenin yanı sıra baş, boyun ve üst vücut kaslarının gelişmesine de yardımcı olur.
Oyun Halısının Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Farklı ışık, müzik ve aktivite seçenekleri ile bebeğin ilgisini çeker. Yeni doğan bebekler genellikle etraflarında olup bitenlerden habersizdir ve algılarının çoğu kapalı bir şekilde var olmaya başlar. Bu dönemde içgüdüleri sadece en temel tepkileri veren bebekler, dördüncü aydan sonra yavaş yavaş bilinçlenir ve seçici algı tutarlılığına ulaşır.
Bu durumda bebek oyun matı kaç yaşında kullanılmalı diye merak ediyorsanız, en iyi 5 ile 6 ay arasında kullanıldığını ve 2 yaşına kadar olan bebekler için ideal bir oyuncak olduğunu vurgulamak isteriz.
Bebek bu aşamada çok sevdiği için gördüğü ve algıladığı her şeyi tekrarlamak ister, bu da oyun matı ile pek çok eğlenceli aktivite yapabileceği anlamına gelir. Halının üzerindeki oyuncakları çekmek, itmek ve sallamak, onun etki-tepki temellerinde ustalaşmasını sağlar. Kavrama ve ulaşma becerilerini geliştirin.
Oyun Halısının Faydaları Nelerdir?
- Bebekler doğdukları andan itibaren ebeveynlerinin parmaklarını tutma becerisini geliştirmeye başlarlar ancak bu sadece şartlı bir reflekstir.
- Kavrama ve uzanma becerilerini tam olarak geliştirmek için, bilinçli olarak bir şeyi oyun matı üzerinde tutma arzusu geliştirilmelidir. Oyun matlarındaki sesli ve müzikli oyuncaklar bu amaç için mükemmeldir.-
- Bu nedenle, oyun matı bebeğin reaksiyon yeteneğini ve motor kontrol yeteneğini geliştirebilir.
- Görsel algıyı geliştirir. Yenidoğanlar yüzlerinden 30 cm’ye kadar olan nesneleri görebilir ve algılayabilirler, yani uzağı göremezler. Ancak ayırt edebildikleri tek renk siyah ve beyazdır. Tabii 6 ay ve sonrasında bu görsel algılar, yeni objeler keşfetme isteği ile birlikte değişir ve çeşitlenir. Oyun halısı modelinin tavanından sarkan renkli, tıkırdayan, gürültülü ve hareketli oyuncaklar, bebeğin görsel algısının açılmasına ve normalden hızlı gelişmesine yardımcı olur.
- Bir oyun matının amacı sadece bebeğinizi eğlendirmek değil, bebeğinizin tüm duyularını açmaktır. duyusal dürtüleri etkinleştir Sorunlu bir bebek duyusal dürtülere ve motivasyona sahip olduğunda, oyun matı sandığınızdan daha faydalı bir oyuncak olabilir.
- Farklı sesler, canlı ve zıt renkler, çeşitli şekillerde tanıtılan oyuncaklar ve sürekli hareket halindeki nesneler bebeğinizin tüm duyularını ayrı ayrı harekete geçirir ve aynı anda harekete geçirir.
- Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında bu oyuncakları ağzına alacak ve tat ve doku duyusu geri dönecektir.
En önemlisi standart oyun matı bebeğin sıkılmadan en az 1-2 saat oynamasına izin verebilir. Bebek oyun halılarının çocuk gelişimi için birçok önemli faydası vardır.
- Birincisi çocuğun bağımsızlığıdır. Çocuğu evde oyun matı üzerinde zaman zaman yalnız bırakmak büyük fayda sağlar.
- Oyun matı üzerinde tehlikelerden uzak durması çocuğun kendisi için büyük fayda sağlar.
- Bebek oyun minderinde geçirdiği süre boyunca çocuk, anne ve babasından bağımsız hareket etme becerisi kazanır.