hosting

Nükhet Duru

”Forex”

Nükhet Duru
Tam adı: Nükhet Duru
Doğum tarihi: 19 Mayıs 1954
Doğum yeri: Niğde / Türkiye
Boyu: 1.66 m
Eşi: Özalp Birol (e. 1995–1999), Dikran Masis (e. 1987–1991)
Çocuk (ları): Cem Masis
Mesleği: Şarkıcı
Aktif Yılları: 1971 yılından bu yana
imdb-logo Nükhet Duru
youtube-chanel Nükhet DuruNükhet Durulisten-on-apple-music-logo Nükhet Duruspotify-connect-compatibility-logo- Nükhet Duru
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Nükhet Durutwitter-hesabi Nükhet Duru
Başlıklar

Hakkında

Nükhet Duru kimdir? Nükhet Duru, 19 Mayıs 1954’te Niğde’nin Bor ilçesinde doğmuştur. Türk pop müzik sanatçısıdır. Anne ve babası 11 yaşındayken ayrıldığı için büyük travma yaşamış ve felç geçirerek bir süre tedavi görmüştür. Tamamen psikolojik olarak üzüntü duyduğu bir dönemin ardından toparlanarak kahkahalarıyla hayata bağlanmıştır.

Kandilli Kız Lisesi’nde eğitim görürken müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Ajda Pekkan‘ı örnek alarak büyüleyici sesiyle şöhret olmayı aklına koyan Duru, 1971 yılında sahne almaya başlamıştır. Florya Deniz Kulübü’nde orkestrasına solistlik yaparak profesyonel olarak müzik kariyerine başlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Sahrap Soysal

1974’te ilk 45’liğini yapmıştır. Bir Destan Dolanır ve Sevda şarkılarıyla tanınmaya ve sesini büyük kitlelere duyurmaya başlamıştır. Benim Yolum isimli albümüyle büyük başarı yakalayan Nükhet Duru müzik piyasasında başarısıyla yer edinmiştir.

Daha sonralarda müzik eleştirmenleri tarafında birçok olumsuz eleştiri almasının ardından Sezen Aksu ve Uzay Heparı‘nın ortaklığıyla ortaya çıkmış olan kendi ismini taşıyan albümle geri dönüş yaşamış ve yeniden başarı yakalamıştır. Yasaksa Yasak ve Uslandım Artık gibi şarkıları en sevilenlerinden biri olmuştur.

Birçok tv kanalında oyunlarda, showlarda yer alan Nükhet Duru, Cenk Eren‘le birlikte bir talk showda yapmıştır. Ardından sinemada da boy göstermiş ve birçok filmde konuk olarak yer almıştır.

Nükhet Duru son olarak 2020 yılında Hikayesi Var isimli albüm çıkartmıştır.

Diskografisi

  1. Aklımda Sen Fikrimde Sen (1975)
  2. Beni Benimle Bırak  (1976)
  3. Her Şey Yolunda Şimdi  (1976)
  4. Canım Yandı
  5. Haydi Uzatma Arkadaş (1977)
  6. Cambaz – Haydi Hayat (1977)
  7. Harp ve Sulh – Bir İnsan Doğdu (1977)
  8. Anılar – Güneş (1978)
  9. Dostluğa Davet – Takalar (1978)
  10. Portofino – Yıldızlar (1979)
  11. Ne Oldu Bize (1983)
  12. Nükhet ’99 (1999)
  13. Durup Dururken (2008)
  14. İlk 2 (2010)
  15. Mavi Düşler (2018)
  16. Bir Nefes Gibi (1976)
  17. Melankoli (1978)
  18. Sevgili Çocuklar (1979)
  19. Nükhet Duru 1981 (1981)
  20. Aşıksam Ne Farkeder? (1982)
  21. Her Şey Yeni (1984)
  22. Sevda (1985)
  23. Nadide (1986)
  24. Çek Halatı Gönlüm (1987)
  25. Benim Yolum (1989)
  26. Aç Gözünü Adamım (1991)
  27. Aman Tanrım! (1992)
  28. Nükhet Duru (1994)
  29. Gümüş (1996)
  30. Mühür (1997)
  31. Cahide – Bu Bir Efsane (1998)
  32. Bana Rağmen (2001)
  33. Muhteşem İkili (2004)
  34. …Gece Saat On İki (2006)
  35. Tam Zamanında (2012)
  36. Aşkın N Hali (2015)
  37. Hikayesi Var (2020)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Tomris Oğuzalp

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu