instagram takipçi satın al
BiyografiYerli Kadın Ünlüler

Nilgün Kasapbaşoğlu

Nilgün Kasapbaşoğlu

Tam adı: Nilgün Kasapbaşoğlu
Doğum tarihi: 27 Ocak 1955
Doğum yeri: İstanbul
Boyu: 1.67 m
Ailesi: –
Eşi: Namık Kasapbaşoğlu
Çocuk (ları): –
Mesleği: Oyuncu, seslendirme sanatçısı
Aktif Yılları: 1961 yılından bu yana

imdb-logo Nilgün Kasapbaşoğlu

Sosyal Medyada
instagram-hesabi Nilgün Kasapbaşoğlu twitter-hesabi Nilgün Kasapbaşoğlu
Başlıklar

Hakkında

Nilgün Kasapbaşoğlu kimdir? Nilgün Kasapbaşoğlu, 27 Ocak 1955 İstanbul doğumludur. Türk tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır. Asıl adı, Nilgün Özhan’dır. Anne ve babası uzun süre önce boşanan Kasapbaşoğlu, 1962’de henüz 7 yaşındayken tiyatroya başlamıştır.

Tiyatro ve oyunculuk hayatına, Muhsin Ertuğrul’un yönettiği Macbeth oyunuyla Şehir Tiyatrolarında başlamıştır. Kariyeri boyunca Tiyatro sahnesinde 50 yıl boyunca en az 200 oyunda yer almıştır. Shakespeare’in sahnelenen çoğu oyununda yer alan Nilgün Kasapbaşoğlu, 1961 yılında ilk sinema filminde oynamıştır.

Daha çocukken Ayhan Işık ve Belgin Doruk‘la birlikte rollerde almıştır. 1961’de ikinci filmi ‘Bülbül Yuvası’nda rol almıştır. Bu filmde Göksel Arsoy ve Belgin Doruk‘la oynamıştır.

Küçük yaşlarda oyunculuk yaparken bir yanda İstanbul radyolarında çocuk saatinde seslendirme yapmaya başlamıştır. İlk olarak 9 yaşındayken yer aldığı reklam filminde kendi reklamına seslendirme yapmıştır. Yumurcak, Gülşah, Sezercik gibi türk sinemasında yer alan birçok çocuk yıldızları seslendirmiştir.

TRT’de 8 sene seslendirme yönetmenliği yapan Kasapbaşoğlu, 1984’te ilk sabah programı Hanımlar Sizin için de 5 yıl yer almıştır. Ardından Görelim Öğrenelim, Haydi isimli çocuk programlarında sunuculuk yapmıştır.

Ardında televizyon hayatında Bir Başka Gece, Olacak O Kadar, Huzur Sokağı gibi birçok dizide oynamıştır.

2009’da Star TV’de yayınlanan Papatyam isimli dizide Metin Akpınar’la başrolü paylaşmıştır.

2015’te başrolünde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın yer aldığı Kocan Kadar Konuş 2: Diriliş filminde oynamıştır.

2017 yılında vizyona giren Türkiye ve Güney Kore yapımı Ayla filminde de yer almıştır.

Filmografisi

  1. Müstakbel Damat – 2020
  2. Ayla (film) – 2017
  3. Kocan Kadar Konuş – 2015
  4. Ankara’nın Dikmen’i – 2014
  5. Huzur Sokağı – 2012-2014
  6. Dersimiz: Atatürk – 2009
  7. Papatyam (dizi) – 2009-2011
  8. Cesaretin Var mı Aşka – 2008
  9. Türkmen Düğünü – 2004
  10. Kendini Bırak Gitsin – 2004
  11. Büyük Buluşma – 2004
  12. Ayrı Dünyalar – 1998
  13. Gurbetçiler – 1996
  14. Küçük Ev – 1977
  15. Zehra – 1972
  16. Sayılı Dakikalar – 1965
  17. Kara Dut – 1961
  18. Bülbül Yuvası – 1961
  19. Ölüm Tarlası – 1974
  20. Gurbetçiler

Videoları

Fotoğrafları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı