Metaverse İle Hayatımıza Girecek 8 Meslek
Metaverse İle Hayatımıza Girecek 8 Meslek..! Metaverse, son dönemde en çok duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Kısaca açıklamak gerekirse metaverse, aslında bir sanal evrendir. Bilgisayarın yerine arttırılmış gerçeklik cihazları ile gezilebilen, günlük hayatta yaptığınız her şeyi o ortamda da yapabildiğiniz bir 3D ortamdır.
Önümüzdeki günlerde bu sanal evren kullanıma sunulacak. Metaverse, bazı meslek gruplarına olan ilgiyi azaltırken, diğer taraftan yeni meslek gruplarını da ortaya çıkaracak. Şu an için bu meslek gruplarına olan ilgi çok fazla değil. Fakat kullanıma sunulmasından sonra bazı meslek gruplarına da ihtiyaç artmış olacak. Bu meslek gruplarını sizler için derledik. İşte Metaverse İle Hayatımıza Girecek 8 Meslek..!
Metaverse İle Hayatımıza Girecek 8 Meslek
1) Sanal Emlak Uzmanı
Metaverse, kişilerin ve şirketlerin sanal olarak arazi, ev ve dükkan gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak. Metaverse tabanındaki sanal arazi, bir emlak ekonomisi yaratacaktır. Bu, sanal emlak uzmanları gibi yeni iş tanımlarına yol açabilir.
2) Risk Yönetimi Uzmanı
Metaverse ayrıca blockchain, Bitcoin ve NFT gibi yatırım araçlarını da entegre edecek. Risk yönetimi uzmanları, yeni dijital teknoloji yapıları ile yatırım araçlarına yatırım yapmanın önemini kazanacak. Risk yönetimi uzmanları, Metaverse’deki şirketleri ya da bireyleri etkileyebilecek finansal riskleri değerlendirmekten sorumlu olacaktır.
3) Blok Zinciri Uzmanları
Blockchain uzmanı ve geliştiricisi; finansal hizmetler, kamu, teknoloji şirketleri, e-ticaret ve pazarlama alanlarında güçlü bir varlığa sahip olacak. Bu uzmanlar ayrıca blok zincirini metaverse tabanındaki kullanıcılar için daha iyi hale getirmenin yollarını arayacak.
4) Dijital Dedektif
Bilgi saklama, işleme ve bu bilgilerin güvenliğini sağlama hem kişiler hem de şirketler için büyük önem taşıyacak. Bu alanda kendisini geliştirmiş ve uzman seviyesine gelmiş kişilere metaverse aleminde de çok ihtiyaç olacak.
5) VR Oyun Tasarımcısı
Online oyunlara olan ilgi son dönemde corona virüs sebebi ile daha da arttı. Özellikle de VR yani Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) tabanlı oyunlar da rağbet gördü. Metaverse ile birlikte bu alana olan ilgi çok büyük bir kitleye ulaşacak. Bu yüzden kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz.
6) Siber Güvenlik Uzmanı
Dünya dijital bir alana geçtikçe siber güvenlik konusu daha da önemli bir hale geliyor. tüm şirketler, devletler ve kişiler artık verilerini internet ortamında saklıyor. Kötü niyetli kişilerde bu verilerin peşinde olabiliyor. Siber güvenlik, artık metaverse ile birlikte daha da ihtiyaç duyulan bir alan haline gelecek. Önümüzdeki dönemlerde artık her şirket bir siber güvenlik uzmanını işe alacak.
7) Dijital Satış Uzmanı
Metaverse markalara ürünlerini pazarlama şansını da sunuyor. Günümüzde fiziksel mağazası olan dünyaca ünlü markalar teker teker metaverse mağazalarını açtıklarını duyuruyor. Fiziksel mağazalarda gördüğünüz satış temsilcilerine metaverse evreninde de çok ihtiyaç olacak.
8) Pazarlama Yöneticisi
Pazarlama yöneticisi günümüzde de oldukça ihtiyaç duyulan bir meslektir. Metaverse ile birlikte bu mesleğe olan ilgi ve iş yükü daha da artacak. Şirketinin sanal alemde de pazar payını arttıracak çalışmalar yapacak.