Linkedin Nedir? Ne İşe Yarar?
Linkedin, iş dünyası için sosyal bir ağdır. 2003 yılında kurulan çevrimiçi site, profesyonellerin geçmiş ve mevcut meslektaşlarıyla bağlantı kurmaları, iş bağlantılarının sayısını artırmaları, kendi endüstrilerindeki ağları, iş fikirlerini tartışmaları, iş aramaları ve yeni işe alımlar aramaları için bir yerdir.
Linkedin kullanıcıları, diğer site üyelerinin iş geçmişi, uzmanlık alanları ve ait oldukları grup veya kuruluşlar hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayan profesyonel, özgeçmişe benzer profiller oluşturur. Bir kullanıcı profilini oluşturduğunda, diğer kullanıcıları ağlarına ekleyebilir.
İlginizi çekebilir: Linkedin Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı? 9 Altın Öneri!
Profiller ayrıca, bir kullanıcı ağındaki kişilerin ne üzerinde çalıştıklarını ve ne zaman seyahat edebileceklerini bilmeleri veya gerektiğinde önerilerde bulunmalarını sağlayan durum güncellemelerini dahil etme seçeneklerini içerir. Linkedin’de oturum açmamış kişilerin, kullanıcının izin verdiğini düşündüğü profilin bölümlerini görüntülemesine olanak sağlayan bir özellik de vardır.
LinkedIn ana özellikleri şunlardır:
- İletişimde Kalın: İnsanların işleri çok sık değiştirmesiyle Linkedln, kullanıcılarına profesyonel ağlarında çalışanların nerede çalıştıkları ve onlarla nasıl iletişim kurabilecekleri konusunda güncel kalma fırsatı sunar.
- Yardım Alın: Bir kullanıcının acil iletişim ağı bir işletme sorununa yardımcı olamadığında, Linkedin’in araçları Yanıtlar ve Gruplar, güvenilir tanıtımlardan uzmanlarla bağlantı kurmalarına izin verir.
- İş Ara: Linkedin İş, kullanıcıların doğrudan sitedeki uygulamaları doldurma seçenekleriyle binlerce iş ilanını aramasını sağlar. Başvuru ve Linkedin profili daha sonra doğrudan potansiyel işverene gönderilir.
- Yeni Çalışan Kiralama: İstihdam yöneticileri, adayı belirli bir beceri seti ve gerekli deneyime sahip bulmak için LinkedIn’i kullanabilir.
Linkedin şu anda 200 ülkede 160 milyondan fazla üyeye sahip. LinkedIn üyeleri 2011 Fortune 500 şirketlerinden yöneticileri içerir ve kurumsal işe alma çözümleri Fortune 100 şirketlerinin 82’si tarafından kullanılır.
Bir Algoritma ile Başlıyor
Diğer sosyal medya ağlarındaki gibi, LinkedIn devamlı olarak yenilenen bir algoritma kullanıyor. Böylece kullanıcılara ellerinde olan en iyi tecrübeyi olduğunu belirlediği şeyi sağlayabilir. Bir kullanıcı olarak, Facebook’taki feed’e çok benzeyen bir profile sahip iseniz size kesintisiz bir içerik alımı sağladığını unutmayınız. Fakat bu profilinize ulaşmadan önce, LinkedIn’in denetlediği ve taradığı bazı filtrelerden geçer.
Bu denetleme ve tarama filtrelerinden bazıları spam, kalitesiz içerik aramak veya içeriğinize izin vermek için ön plana çıkmak için yapılmıştır.
LinkedIn İçeriği ile Etkileşim
İçerik feed’inize ulaştığında, içerikle yorum, “beğenme” veya paylaşım yoluyla etkileşim kurabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Alternatif olarak, içeriği spam veya uygunsuz olarak işaretleyebilir veya başka kullanıcıların ulaşmasını ve görmesini engellemek için gizleyebilirsiniz. İşleminiz, gelecekte göreceğiniz içerikleri belirlemenize yardım eder.
Herhangi bir içeriğe olumsuz geri bildirim verirseniz, LinkedIn içeriğin herhangi bir sayfada görülüp görünmediğini tanımlamak için hareketlerinizi başkalarının hareketleri ile karşılaştırır.
Linkedin İle İlgili Videolar
https://www.youtube.com/watch?v=ntwastryQnM